Mai­Kupon

🚌 Szerezz életre szóló élményt a Busók földjén! Egynapos buszos kirándulás Mohácsra a látványos busójárás idején 2022. februárban. Az utazás 1 főnek 11.990 Ft helyett 8.990 Ft. Most fizetendő 1.150 Ft.

Mohácsi busójárás busszal 1 főnek - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:11 990 FtElőlegben fizetendő:1150 FtTeljes ár:8 990 Ft25% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!A ’farsang’ a téli ünnepkört záró, téltemető-tavaszváró rítusok, maszkos alakoskodások, köszöntők összefoglaló megnevezése.
Legjellemzőbb eseménye az álarcos, jelmezes alakoskodás, amely majdnem minden farsangi szokásban előfordul. A maszkos alakoskodók dramatikus játékai és a felvonulások mellett fontos esemény az ünnepinél is gazdagabb evés-ivás, tánc, mulatozás az ivóban, fonóházban, vagy más közösségi helyen. A hedonista mulatságok célja, hogy a természetet hasonló bőségre ösztönözzék.

Találkozó reggel 06:15-kor Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben. 06:30-kor indulás Budapestről.
Várhatóan kora délelőtt érkezünk a Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhelyhez (Sátorhely), mely a mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően, 1976-ban nyitottak megy. A kiállítás egyszerre hagyományos és formabontó, a régészeti leletek és a magyar, valamint török történelmi források együttes bemutatása során a látogatók számára kézzel fogható valósággá, átélhető történeti élménnyé válik a mohácsi csata. Az ismeretanyagot három különböző, HD-minőségben vetítésre kerülő film mutatja be, melyek igazodnak a látogatók életkorához, szakmai felkészültségéhez. A belépőjegy a helyszínen fizetendő (felnőtt: 1.500 Ft/fő, nyugdíjas, gyermek és pedagógus 1.200 Ft/fő).


 Az emlékhely meglátogatása után az utunk Mohácsra vezet, ahol elvegyülhetnek a farsangi forgatagban.
A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít. Farsangkor a busók a hagyományoknak megfelelően öltöznek fel. Fűzfából faragott maszkot viselnek, jellegzetes ruházatuk a bocskor, a csizma, a fehér vászongatya, a bundájával kifordított birkabőr derékban kötéllel vagy lánccal összekötve, amelyre egy, vagy több kolomp van felaggatva, valamint a vállon viselt tarisznya.
A legnagyobb mulatság farsangvasárnap van. A mai busójárás a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelek, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busó-ágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a
meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a Farsangvasárnap. A mohácsiak azonban kedden is farsangolnak, amikor is az újabb főtéri máglyára helyezett, telet jelképező koporsó elégetésével és körültáncolásával búcsúznak a hideg évszaktól, s köszöntik a tavasz eljövetelét.

Visszaindulás Budapestre várhatóan késő délután. Érkezés Budapestre forgalomtól függően az esti órákban.


 

Az utazás tartalma:

- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,

- a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,

- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:

- a belépők árát,

- az étkezést és a biztosítást,

- az 1.500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő

 fix ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően.

Pénzügy:

Belépő: felnőtt 1.500 Ft/fő, nyugdíjas, gyermek 1.200 Ft/fő. (2022. évi árak)

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2023. február 19-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2023. 02.18, 02.19.

Most fizetendő 1.150 Ft, a fennmaradó 7.840 Ft-ot az utazást szervező Budavár Tours Utazási Irodánál kell rendezni.

Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: díja 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően.

Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500 Ft/ fő

Pénzügy:

Belépő: felnőtt 1.500 Ft/fő, nyugdíjas, gyermek 1.200 Ft/fő. (2022. évi árak)

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Budavár Tours Utazási Iroda
Cég
Budavár Tours Utazási Iroda Kft
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére