Mai­Kupon

🚌 A boszniai piramisok magyar emlékei! 4 nap, 3 éjszaka buszos utazás 1 fő részére Bosznia-Hercegovinába kedvezményesen 79.490 Ft-ért! Most fizetendő: 10.100 Ft!

A boszniai piramisok magyar emlékei! 4 nap, 3 éjszaka buszos utazás 1 fő részére Bosznia-Hercegovinába. - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:79 990 FtElőlegben fizetendő:10 100 FtTeljes ár:79 490 Ft1% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Tudtad, hogy a nemrég feltárt piramis gyomrában ősmagyar rovásírással írt emlékeket találtak? Személyesen élheted át a legősibb emlékeken keresztül őseink életét, szokásait és hitvilágukat!Program:

1. nap: Indulás reggel 6:00-kor, a Budapest, 14. kerület,– Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)  (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék).  Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén.

2. nap: Reggeli után utazás a Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visokóba, a „boszniai piramisok völgyébe”, ahol megtekintjük a tudományos körökben nagy port kavart, 2005-ben felfedezett boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobbpiramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezetőnk segítségével ellátogatunk a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz. 

Délután Szarajevó belvárosát fedezzük fel, mely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszíne volt. A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport (muzulmán, ortodox, római katolikus és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találunk itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot, valamint zsinagógát is. Az 1992-1995 közötti szerbostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhetünk, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túránk során megnézzük a nemzetközi összefogással felújítás alatt állóNemzeti Könyvtárépületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-es merénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve várost kettészelő Miljackan, megnézzük az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatsétát tehetünk a Ferhadijan, kóborolhatunk a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízeltes helyi ételeket kóstolhatunk meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra.

3. nap: Reggeli után elindulunk a Neretva folyó mentén Mostar-ba érkezünk Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Délutánunk további részét Blagaj- ban töltjük.A Buna forrása közelében található település kevésbé látogatott, mint Mostar, legfontosabb látnivalója pedig a Buna forrása fölé épített derviskolostor, mely az 1500-as években épült és a kétszáz méter magas sziklafalhoz tapasztva húzták fel. A körülbelül 70 négyzetméter alapterületű kolostor eredetileg fából épült, amelyet 2012-ben újítottak fel és eredeti szépségében fogadja a látogatókat. A kicsiny épületben dervisek laktak, akik általában elkülönülve, szegénységben, koldulásból éltek, mégis nagy tisztelet övezte: tudásuk, bölcsességük, költészetük miatt. Aki szeretne a kolostor alatti barlangban csónakázhat (kb.: 10-15 perc). Este visszatérés a szállásra.

4. nap: Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

A csomag tartalma:

 • autóbuszos utazás
 • szállás
 • reggelis ellátás
 • szervezés
 • magyar nyelvű idegenvezetés/csoportkísérést

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás (70 éves korig): 2.200 Ft/fő BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.400 Ft/fő
 • Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
 • Várható belépődíjakkbössz.: 35 €/fő
 • Idegenforgalmi adó+ városbelépési díj:30 €/fő (helyszínen fizetendő)
 • VOX készülék: 2.400 Ft/fő/4 nap (kötelezően fizetendő)
 • Egyágyas felár: 21.000Ft

További fontos tudnivalók:

 • A vidéki fel-, leszállási helyek, mindig menetirány szerinti oldalon történik. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját web oldalunkon olvashatják.) A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak
 • felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
 • Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora...)
 • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
 • Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
 • Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
 • Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül, a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt.
 • Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő, foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek mindenképp egymás mellett ülnek.
 • 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
 • 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
 • Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
 • A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó ha rendelkezik apró pénzzel.
 • A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.

Felszállási helyek:

 • Budapest, 14. kerület,– Olof Palme sétány 5. (Városligeti csónakázó és Műjégpálya)  
 • M6-os autópálya, Keresztúri Pihenőhely, MOL benzinkút, 31-es km kő
 • M6-os autópálya, Újvárosi Pihenőhely, OMV benzinkút, 71-es km kő
 • M6-os autópálya, Paksi Pihenőhely, Mobil-Petrol, 108-as km kő
 • M6-os autópálya, Fácánkerti Pihenőhely, MOL benzinkút, 134-es km kő
 • M6-os autópálya, Geresdi Pihenőhely, OMV benzinkút, 165-ös km kő

Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2023. szeptember 14-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Ajánlat tartalma: A boszniai piramisok magyar emlékei! 4 nap, 3 éjszaka buszos utazás 1 fő részére Bosznia-Hercegovinába kedvezményesen

Most fizetendő: 10.100 Ft, a fennmaradó 69.390 Ft-ot  a szolgáltatónak kell kifizetni.

Időpont: 2023.06.15-18.,09.14-17. (4 nap, 3 éjszaka)

Foglalás e-mailen: adutours@t-online.hu a vásárlást követő 48 órán belül neveddel, elérhetőségeiddel (e-mail cím, telefonszám, lakcím), a választott dátum és a kívánt felszállási hely megadásával. Ha többen utaztok az összes kuponkód és az utasok nevének megadása szükséges. A kupon megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (irodának fizetendő). 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár fizetendő, erről adott esetben indulás előtt kapsz értesítést.  Amennyiben egy időpontban a program valamilyen okból kifolyólag meghiúsulna, a kupon egy másik időpontban is felhasználható. Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. 

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. Napi díja 600 Ft/fő előre fizetendő irodánkban. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €+áfát számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Szükséges úti okmány magyar állampolgároknak: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Boszniában a hivatalos pénznem a bosnyák konvertibilis márka. 

1 márka (BAM) = 185 Ft, 1 márka (BAM)= 0,5 Euro

1 BAM= 100 pfenning

Érmék Használatban 5, 10, 20, 50 pfenning, 1, 2, 5 márkás

Bankjegyek Használatban 50 pfenning, 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 márkás

A költőpénzt célszerű Euróban vinni, mert a célországban nem minden esetben váltják a forintot, illetve kedvezőtlen árfolyamon történik az átváltás. A márka értéktelensége miatt szintén érdemes Eurót használni Boszniában. A külföldi bank automaták (ATM) elfogadják a magyar bank- és hitelkártyákat.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
AduTours Utazási Iroda
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1074 Budapest,
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére