Mai­Kupon

Kategóriák

30 perces 3D-s mini vizsgálat kifejezetten az endokrin rendszerre és a hormonokra vonatkozóan (pajzs-, mellékvesevelő-, hasnyálmirigy, csecsemőmirigy, általános stresszállapot, vérnyomást szabályozó hormon, inzulin) 2.990 Ft-ért a Prevenció Központban!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Az endokrinrendszerre jellemző, hogy a szervezetben, a különböző helyeken elhelyezkedő mirigyek által megtermelt hormonok, a vérkeringésbe kerülve, a termelés helyétől távol fejtik ki jellegzetes hatásaikat. A mini endokrin rendszer vizsgálat a belső elválasztású mirigyekre és hormonokra vonatkozóan E.I.S vagy E. S.G testelemző program segítségével történik. A vizsgálat teljesen fájdalommentes. A pár perces géppel történő felmérést egy körülbelül 25 perces konzultáció követi. A mini vizsgálat az alábbi területeket érinti: Pajzsmirigy, mellékvesevelő. hasnyálmirigy. csecsemőmirigy. szervezet stresszállapota. vérnyomás szabályozásért felelős hormon, inzulin, ösztrogén szint, tesztoszteron szint.Az endokrin rendszer működése: Szervezetünk megfelelő működéséhez szükséges, hogy a sejtek folyamatos összehangoltan működjenek. Ezt a sejtek közötti "hírközlés" biztosítja, amelynek egyik eleme a hormonok segítségével történő információátvitel. Hormonrendszerünk irányítása szigorúan szabályozott, éppen emiatt nagyon fontos, hogy a szervezet belső elválasztású mirigyei megfelelően működjenek. Hormonrendszerünk bonyolult, és mindennel összefüggő rendszerének a finom szabályozása teszi lehetővé számunkra az egészséges életet. Amennyiben valamelyik belső elválasztású mirigy nem működik megfelelően akkor az kihat az egész szervezet működésre és komolyabb betegségek okozója is lehet.

 

Pajzsmirigy: a nyak alsó részén helyezkedik el, tiroxint és trijódtironint termel. Ez a két hormon az anyagcserénket befolyásolja. A pajzsmirigy hormon szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, az agyi működésben. Szinte minden szervre hatással van és nincs olyan szerv, ami funkcióját ne befolyásolná a pajzsmirigy hormon.

 

Mellékvesevelő: A mellékvesevelő az idegrendszer és a hormonrendszer közötti egyik legjelentősebb kapocs. A mellékvesevelő adrenalint, noradrenalint és dopamint termel. Ezen hormonok elsődleges hatásai a keringés (erek tágassága, erek rugalmassága, szívfrekvencia, vérnyomás), illetve a szervezet hőtermélésének szabályozása.

 

Hasnyálmirigy: A hasnyálmirigy endokrin szerepe a vércukorszint szabályozása. A mirigyben található Langerhans szigetekben termelődik az inzulin, a glükagon és a sztomatosztatin hormon. Az inzulin csökkenti, a glükagon növeli a vércukorszintet, míg a sztomatosztatin az előbbi kettő termelését gátolja. A hormonok közvetlenül a véráramba kerülnek, úgy fejtik ki hatásukat.

Csecsemőmirigy: A csecsemőmirigy úgy tekinthető, mint az immunrendszer egyik fontos szerve. A mirigy a mellcsont felső része mögött helyezkedik el, és gyermekkorban éri el a testsúlyhoz viszonyított maximális nagyságát. Később a legtöbb embernél először zsírszövetté, majd kötőszövetté alakul, de a működése nem áll le teljesen. A csecsemőmirigy az egyetlen az immunszervek közül, aminek közvetlen agyi kapcsolata van. Több hormont is termel, a legismertebb a timozin névre hallgat. A mirigy legfőbb funkciója a limfociták „kiképzése”, melynek során megtanulnak különbséget tenni a testazonos és a testidegen anyagok között. A csecsemőmirigynek árt az alkohol, cigaretta, kávé, és a stressz. Helyes működését elősegíti az A-, a B6- és a C-vitamin, valamint a vas és a cink. Ha a csecsemőmirigy jól működik, akkor nem alakulnak ki az emberben különböző félelmek, fóbiák, szorongások, illetve nem alakul ki túlzott szkepticizmus.

A mini vizsgálat során az alábbi hormonokat is ellenőrzi a rendszer: Vérnyomás szabályozásért felelős hormon, inzulin, ösztrogén, tesztoszteron.

 

Vérnyomás szabályozó hormon: A mellékvese velőállománya termeli az egyik leghatásosabb vérnyomásemelő hormont, az epinephrint (adrenalint). A mellékvese kéregállományában termelődő aldoszteron (és más szteroid hormonok) elsősorban a só- és vízháztartáson keresztül befolyásolják a vérnyomást.

Inzulin: Az inzulin hasnyálmirigy Langerhans-szigeteiben található béta-sejtek által termelt polipeptid hormon, amely a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjének szabályozásában vesz részt. A szervezet sejtjei csak inzulin jelenlétében képesek felvenni a vérből a glükózt.

Ösztrogén: Amíg az ösztrogén jelen van mind a férfiakban, mind a nőkben, a nőkben jelentősen magasabb mennyiségben termelődik a termékeny életkorban. Elősegíti a másodlagos női nemi jellegek fejlődését, mint a mellek és szerepet játszik a méhnyálkahártya vastagodásában, valamint a menstruációs ciklus szabályozásában.

Tesztoszteron: A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. A férfi szervezet a tesztoszteront a herékben állítja elő, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű tesztoszteront. A férfihormonok a női hormonokkal (ösztrogén és progeszteron) együtt a petefészekben és a mellékvesékben képződnek. Szükség van rájuk a haj, a szőrzet kialakulásához, csak a nőknek sokkal kisebb dózisban, mint a férfiaknak. 

 

Az ajánlat feltételei

A kupon kinyomtatható 2013. október 24-ig,, beváltható 2013. november 22-ig!

A kuponodat a jobb felső sarokban lévő a Kuponjaim menüpont alatt, a "Kedvezményre jogosító kuponok" fül alatt érheted el.

A vizsgálat a Széna tér közelében található Prevenció Központban vehető igénybe. A szűrővizsgálatot E.I.S. vagy másik nevén ismert E.S.G módszerrel végzik. 


A kupon előzetes időpont egyeztetés után váltható be, az alábbi telefonszámon: 06/20-849-3685.


Időpont egyeztetés hétfőtől-péntekig 14-18 óra között! Amennyiben szeretne eltérni az előre egyeztetett időponttól kérjük, hogy azt a vizsgálat előtt legalább 24 órával előbb jelezze, vagy küldjön SMS-t a megadott telefonszámra. 

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható. A kupon csak az akció által jelölt kedvezmény igénybevételére jogosít, fizetni a kupon beváltónál kell!MaiKupon Expressz! – Limitált darabszám: A megrendelést követően 72 órát várunk a pénz beérkezésére. Ha ez idő alatt nem érkezik be a befizetett összeg, akkor a megrendelést érvénytelenítjük!
Szolgáltató
Prevenció Központ
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1081 Budapest, Ostrom utca 15.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére