Mai­Kupon

Kategóriák

Emésztési zavarok laboratóriumi kivizsgálása vérvétel segítségével kedvező áron 36 000 Ft helyett 14 490 Ft-ért a Gellért Medical Laborban, Budapesten!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Az emésztési zavarok laboratóriumi kivizsgálása vérvétel segítségével ill. székletminta vizsgálatával történik.

Az emésztés alatt a különböző tápanyagoknak az emésztőrendszeren belüli lebontását értjük. Fehérje, szénhidrát, és zsíremésztésről beszélünk. Ennek a folyamatnak a zavarát, vagyis az emésztés bármely okból bekövetkező romlását maldigestio-nak nevezzük. Az egyes alkotórészek felszívódása a bélfalon keresztül a keringésbe jutását értjük. Ennek a folyamatnak a zavarát, vagyis a felszívódás bármely okból bekövetkező romlását malabsorptio-nak nevezzük.A csomag tartalma, mely vérvételből áll, illetve széklet emésztettségből:
teljes vérkép
süllyedés
szérum vas
koleszterin
triglicerid
májfunkció (GOT, GPT, GGT )
húgysav
helikobakter pylori szűrés
a gyomor és bélnyálkahártya állapotát mutató panel (glutén érzékenység, Crohn betegség, krónikus sorvadásos gyomorhurut, egyéb, a felszívódásért felelős vizsgálatok)
hasnyálmirigy enzim
C-reaktiv protein
rheuma faktor
Széklet emésztettség

Az emésztőrendszeri vizsgáló módszerekhez a laboratóriumi vizsgálatok mellett CT, ultrahang, gyomortükrözés, béltükrözés is része lehet a kivizsgálásnak. Ezeket a laboratórium nem végzi.

A rossz emésztés miatt felborul a normál bélflóra egyensúlya. Ha egyes baktériumok a rosszul megemésztett ételek okozta túlkínálat miatt elszaporodnak, mások mennyisége csökken, akkor ez az egész béltraktusban a normál flóra tartós egyensúlyzavarát idézi elő.
Az emberi szervezet működésének egyik alappillére a normálisan működő bélflóra, ha az egyensúly felbomlik, a szervezet a kórokozókkal szemben egyre védtelenebbé válik.

Egyes gyógyszerek (tartós antibiotikum szedés, egyes savgátlók, daganatellenes szerek, rheuma gyógyszerek) is káros irányba befolyásolhatják a bélflórát. A bakteriális túlnövekedés együtt jár egyéb kórképekkel is, ezért a tünetegyüttes igen változó lehet. Általában hasi puffadás, kellemetlen hasi érzés (diszkomfort), hasmenés a fő tünet. Hozzájárulhat krónikus vitamin- és vashiány, amelynek további következményei a fogyás, gyengeség, vérszegénység, fehérjehiány.

A bélemésztés a bélnedv, a hasnyálmirigy nedv és az epe segítségével történik. Ezeknek esetleges hiányát vagy csökkent voltát és az emésztetlenül maradó anyagokat vizsgáljuk.
Ha a székletben nagyobb számban láthatóak harántcsíkolt izomrostok, keményítőszemcsék és zsír akkor hasnyálmirigy nedv hiányára gondolunk. A vizsgálat értékelhetőségének előfeltétele a normál vegyes táplálkozás.

A táplálékkal bevitt zsír, szénhidrát, fehérje a bélből gyakorlatilag teljesen felszívódik. Így normál körülmények között csak emészthetetlen anyagokat, főleg cellulózt, növényi rostokat találunk.

A májfunkciós értékek jól mutatják a májsejtek működését, különösen érzékenyen reagálnak az epebántalmakra, gyógyszeres hatásokra, alkoholra, vírusfertőzésekre.
A vérképből fertőzésekre, vérszegénységre kaphatunk válasz, míg a CRP(i) az akut gyulladás korai markere. A krónikus vashiány hátterében gyulladt bélfal is lehetséges pl. coliakia/lisztérzékenység miatt.

A szervezet működése egységet alkot, ha ez felborul akkor beszélhetünk- jelen esetben- emésztési zavarokról, melyek kivizsgálása nem egyszerű feladat, tekintettel arra, hogy a változatos kórképeknek hasonló panaszaik lehetnek.
A vérben vannak specifikusan kimutatható markerek, mint pl. a coliakia/lisztérzékenység esetén a gliadin és transzglutamináz, a Crohn betegségnél az ASCA. Ezek mellé kiegészítő vizsgálatokat rendelve figyelhetjük meg a vérben a változásokat, ami már a szakorvos számára is figyelemfelkeltő lehet.

Példa: a széklet fehérje emésztés eltérést mutat. A betegnek görcsei vannak, puffad, rossz a közérzete, gyenge. Ilyenkor javasolt laktóz/ laktulóz tesztet végeztetni ( a laktóz genetikai tesztet mi is tudjuk vállalni ) gasztroenterológussal, mert sok esetben kiderülhet, hogy tejcukor érzékenyek vagyunk, vagy baktériumok szaporodtak el, amik a panaszt okozzák. A véreredmények lehetnek teljesen negatívak, míg a széklet vizsgálatban látható a probléma.

A laboratóriumi vizsgálatok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egy diagnózis felálljon, de a vérvételi eredmény nem mindenható. Nem várható el a laboratóriumi dolgozóktól, hogy az eredmény alapján véleményt alkosson diagnózisra, vagy kezelési javaslatot tegyen, hiszen erre csakis az adott terület szakorvosa van felhatalmazva. Ezt mindenképp szem előtt kell tartani és meg kell érteni ahhoz, hogy tovább lehessen lépni.

Szigorúan tilos CSAK A PANASZOK ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK ALAPJÁN ÖNDIAGNÓZIST FELÁLLÍTANI, vagy a szomszédasszonnyal közösen kitalálni bajunkat, valamint a munkatársunknak bevált gyógyszereket magunknak alkalmazni. Ezzel nem csak önmagunkat sodorjuk bajba, hanem hátráltatjuk a munkájukat végző szakszemélyzetet. A diagnózisra, kezelésre pedig később kerülhet sor, amikor lehet már késő.

Tehát a Gellért Medical Labor vérvétel útján próbál segíteni, a szervezetet feltérképezni, majd a panaszok és a kapott eredmények alapján szakvéleményt írni. A szakvélemény NEM DIAGNÓZIS! A szakvélemény egy támpont, egy segítség a páciensnek, hogy panaszaival kit keressen fel, magyarázat arra, hogy a kapott laboreredmény mit mutat, annak háttérben a jelzett panasz felelős lehet, vagy sem. A diagnózis megközelítése többféle módon történhet, de soha ne keseredjünk el, ha leletünk negatív. Sőt! A vizsgálatok elvégzése soha nem haszontalan, hisz nem csak egy betegség igazolására, hanem annak kizárására is szolgál.


Szakvélemény nélkül egy hagyományos laborleletet tudunk küldeni, melyet bármely magyarországi laboratóriumban kézbe adnak. A hagyományos laborleletbe max. 1-2 mondatot lehet írni, semmiképp nem alkalmas rövid véleménynyilvánításra sem. Erre jó a szakvélemény, mely nem csak részletesen leírja a kapott laboreredmények lehetséges okainak eltéréseit, hanem grafikai ábrazolással, minden egyes mért érték mellé röviden leírja a vizsgálati információt is egy többoldalas színes formában. Ezzel sokkal jobban tudjuk a pácienst segíteni, panaszainak okát feltárni, leírni, további javaslatot tenni, orvost ajánlani.
A szakvélemény kiállítása 4 000 Ft-ba kerül, melyet minden esetben e-mailben küldünk el.
A laborleletet 10-15 munkanap alatt készítjük el, hiszen bizonyos vizsgálatok ( gasztroenterális panel) nem készül mindennap, ezeket csak egy bizonyos mintaszám mellett tudjuk feldolgozni.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2018. június 30-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az ajánlat tartalma: Emésztési zavarok laboratóriumi kivizsgálása kedvező áron 36 000 Ft helyett 14 490 Ft-ért.

Éhgyomorra kell érkezni és a vizsgálatra érkezéskor otthonról hozott székletmintát kell leadni. Csakis a patikában kapható, erre a célra használatos tartályt fogadjuk el! A minta 1-2 napig hűvös helyen eláll. A laboratóriumban helyi mintaleadásra nincs lehetőség.
Egyéb információt az online bejelentkezés után ( idopont.gellertlabor.hu oldalon foglalva) automatikus visszaigazoló e-mailben kapnak meg a páciensek.

Az eredmények 10-15 munkanapon belül készülnek el, melyet e-mail címre küldünk meg. A vizsgálat jellegénél fogva sürgős eredménykiadásra nincs lehetőség.

Előzetes online bejelentkezés kizárólag: http://idopont.gellertlabor.hu/ oldalon keresztül, telefonon nem lehetséges!

Bejelentkezéskor meg kell adni a MaiKupon kupon kódot!

Érdeklődés minden nap 14:00-15:00 óra között. A leletek 10-15 munkanapon belül készülnek el, melyet e-mailben kap meg. Amennyiben valakinél az eredményei alapján sürgős ellátásra van szükség, akkor mihamarabb megküldik az eredményt.

Lemondás legkésőbb 3 munkanappal előbb történhet, hogy helyére új páciens tudjon regisztrálni.
Amennyiben a vizsgálatot 3 munkanappal később mondja le, vagy nem jelenik meg a foglalt időpontban, akkor a következő alkalommal 2 000 Ft felárral kell számolni.
Előfordul időnként, hogy a leletkiadási határidő csúszik. Ebben az esetben értesíteni fogjuk Önt!

Amennyiben Ön csak érdeklődni szeretne vizsgálatokkal kapcsolatban, akkor azt minden esetben e-mail formában tegye! Napközben laboratóriumi munka folyik. Igyekszünk a lehető leghamarabb Önnek megfelelő és kielégítő választ adni. E-mail cím: info@gellertlabor.hu

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Gellért Medical Labor
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1114 Budapest, Kemenes u. 4. fszt. 4.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére