Mai­Kupon

Kategóriák

Erdély legjobb borai 15% kedvezménnyel!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Mikor Erdélyben jártál kóstoltad a kiváló boraikat? Találkoztál a Királyleánykával vagy a Fekete sereg borával? De nem tudod, hol tudnál ismét hozzá jutni? A Parajdi Sópincében Budapesten most 15%-kal olcsóbban tudsz vásárolni erdélyi fehér, rosé vagy vörös borokat.Egyenesen a Parajdi Sóbánya boros pincéjéből érkeznek ezek a kiváló nedűk a budapesti kistestvérhez a Parajdi Sópincébe, ahol kedvedre válogathatsz a fehér, rosé és vörös borok között.

Az Erdélyi bor olyan fontos védjegy az erdélyieknek, mint a magyaroknak a tokaji bor, vagy a kalocsai paprika. Azt is mondhatnánk, hogy minden cseppjében hordozza az erdélyi jegyeket:

  • ízeket, 
  • légkört, 
  • szeretetet, 
  • az erdélyi táj szépségét és varázsát.

Másutt nem lehet ilyet készíteni, hisz nincs két egyforma széljárás, nem egyforma a talaj és a tradicionális borreceptje sem közkincs. Az erdélyi bor nevében hordozza minden titkát és nem osztja meg másokkal. Ízvilága egyedülálló, felejthetetlen és rabul ejtő.

A Kárpát-medence legészakibb pontján a terület 80%-át aerdélyi vörösbor termelésnek szentelik, ahol még érezhető az adriai éghajlat hatása.Tartalmas vörösborok készülnek még továbbá Cabernet Sauvignon-ból, Nagyburgundiból, Kadarisszimából, Merlot-ból, Pinot Noir-ból és Cabernet Franc-ból.

Magyaratád- Ménes hegyalja az erdélyi fehérbor vidéke.
Leghíresebb, őshonos fajtája a mustos fehér,  és a király leányka. Magyarádi mustos, mely üde, citrusos borokat ad. További kedvelt fehérszőlő fajták  az olaszrizling, a piros tramini, Muscat Ottonel és a bakator. Kizárólag reduktívan készítik az erdélyi fehérborokat, így ezek nagy mértékben megőrzik gyümölcsösségüket és frissességüket, ennek az eljárásnak köszönhetően. Maximum 15 C°-on folyamatosan ellenőrzött hőmérsékleten megy végbe a must erjedése, kizárva az oxigént, krómacél tartályokban, melyek egységesen 10000 literesek. Az erjedés két hónap alatt fejeződik be, a stabilizálást követően alacsony hőmérsékleten palackozzák, ezt követi a 2-3 hónapig tartó palackban érlelés, majd végül az értékesítés következik.


Egy kis ízelítő a kapható borokból:

Király Leányka a félszáraz erdélyi fehérbor.
Erdélyi származású magyar fajta, halvány szalmasárga színű, a pohár falára jól feltapad. Illatában visszafogott gyümölcs aromák egres, zöld cseresznye, kevés élesztő érezhető. Ízében lényegesen többet mutat, mint illatában. Közepesen telt citrus ízvilág, nyári esték bora, hölgyeknek kifejezetten ajánlott. 
A Királyleánykából készült bor illatos,  diszkréten muskotályos, kajszis  könnyű, finoman savas. Sűrű vesszőzetű, fürtjei kicsik, sűrű vesszőjű, tőkéje erős. A Király leánykát ma már sok helyen megtaláljuk, de eredetileg Nagyenyed, Balázsfalva környékén jött létre az 1780-as években. Román neve Feteascã Regalã, a Küküllő mentének egyik legszebb fehérbora. Enyhe virágillatot érezhetünk benne.

Ménesi Kadarka, száraz erdélyi vörösbor.
A vidék büszkeségei a vörösborok, ezen belül is a kadarka. Egyedül álló az erdélyi vörösborok között, érett szőlőből származó, aszalt fekete gyümölcsös jegyekkel. Érződik rajta a késői szüret: aszalt szilva, a fajtájához képest nagy test, belesimult, erős tannin szerkezettel. Soha nem okoz csalódást senkinek. Kiváló társa a sült húsoknak, legyen szó sertésről vagy szárnyasról. Sehol másutt magyar borvidéken nem készítenek belőle vörös aszút, csak itt.  A sűrű tőkeállomány a meredek déli lejtők, a ménesi karikás metszés és a késői szüret teszi ezt  lehetővé. A ménesi borvidék legjobb minőségű vörösboraként is méltatják.


Az ajánlat feltételei

A kupon kinyomtatható 2013. november 13-ig,, beváltható 2013. november 30-ig!

A kuponodat a jobb felső sarokban lévő a Kuponjaim menüpont alatt, a "Kedvezményre jogosító kuponok" fül alatt érheted el.

A kupon felmutatásával egyszeri alkalommal kapsz 15% kedvezményt a kiválasztott borok árából, de egyszerre annyi bort vehetsz, amennyit akarsz.

A borok árai:
Fehér, rosé: 1.790 Ft helyett 1.520 Ft
Vörös: 2.490 Ft helyett  2.120 Ft

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható. A kupon csak az akció által jelölt kedvezmény igénybevételére jogosít, fizetni a kupon beváltónál kell!

Szolgáltató
Parajdi Sópince
Cég
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1093 Budapest, Vámház körút 11.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére