Mai­Kupon

"Fedezd fel a művészt magadban!" 2 napos jobb agyféltekés rajzolás Fóton! Magyarország egyik legjobb rajzoktatójával svédasztalos étkezéssel most 17 000Ft-ért 41 000Ft helyett!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Azt hiszed, nem tudsz rajzolni? Ne légy ebben olyan biztos. Egy tanfolyam, ahová rajztudás nélkül jelentkeznek az emberek, és pár nap alatt művészi alkotások kerülnek ki a kezeik közül. Rengeteg élmény és rengeteg rajz - most megmutatjuk, milyen képességek rejtőznek bármelyikünkben.

A jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamán nem történik semmilyen csodatétel. Betty Edwards, a jobb agyféltekés rajzolás kidolgozója rájött, hogy miért reked meg a rajzfejlődésünk úgy 10-12 éves korunk körül. A jobb agyféltekés rajztanfolyamon nem teszünk mást, mint az általa kidolgozott módszer szerint megtanítjuk a művészi (J-módú) látást, megszabadítunk sztereotípiáidtól, megmutatjuk a helyes eszközhasználatot és a többit már magadtól is meg tudod csinálni.

 Amit érdemes tudni a jobb agyféltekés rajzolásról

A jobb agyféltekés rajzolás szóösszetételt, Betty Edwards, egy kaliforniai művész tanár alkotta, mint ahogy azt a módszert is, ami alapján tanítunk, Ő dolgozta ki.

A módszer lényege, hogy hogyan lehet megtanítani az átlagembert arra, hogy a bal agyféltekéje dominanciájától megszabaduljon, megtanuljon J-módban látni, és a látottakat le tudja rajzolni.

Miért domináns a bal agyféltekénk?


A választ Roger Sperry-nek köszönhetjük, aki az emberi gondolkodás kettős természetének felfedezője. A szerint a verbális, elemző gondolkodás helye zömmel a bal agyfélteke, míg a vizuális, észlelő gondolkodás a jobb agyfélhez kötődik.
Így például a beszéd, a számolás, a racionális gondolkodásunk a bal agyféltekéhez kapcsolódik, az összehasonlító, elemző, arányokat felismerő gondolkodásunk a jobb agyféltekénk sajátja.
Az elmúlt évszázad sokkal inkább a racionális embert helyezte előtérbe az alkotó embernél.

Miért olyan fontos a jobb agyféltekénk használata?


A válaszhoz Daniel H. Pink - Megújult elme - Használjuk az agyunk jobbik felét - című könyvét ajánlom.
Daniel szerint a XXI. századi embertől a világ más képességeket, és hozzáállást vár el, mint amit a XX. században megszoktunk, megtanultunk.
"A bal agyfélteke által irányított érzelemmentes, számfaló, részletekben elvesző, lineáris gondolkodás kora lejárt. A jövő teljesen megújult elmét kíván"-írja.

És valóban, sokan érzékeljük, hogy a világ folyamatos változása felgyorsult. Újfajta gondolkodásmódot várnak el tőlünk a munkahelyünkön, az iskolában, a környezetünkben, de még otthon a gyermekeink is ezt igénylik tőlünk.

Elvárják, hogy a tudásunk legyen sokirányú, naprakész, korszerű, a problémamegoldó képességünk legyen magas szintű, hiszen a munkáltatónak ez a legolcsóbb.
Ezzel szemben mi egy sokkal rugalmatlanabb, sematizált világban születtünk. Egy olyan világban, ahol a matek és a fizika a főtantárgy, a rajz, az ének, az önálló gondolkodás nem volt fontos. Pedig a kreativitáshoz, a problémamegoldó képességhez nem magas szintű matematikára, hanem ötletességre, nyitottságra, kifejezőkészségre van leginkább szükségünk, amit pedig a mellőzött rajzórán, az alkotó foglalkozásokon és a tornaórán lehet leginkább fejleszteni.

A bal agyfélteke "uralma" után a jobb agyfélteke kora következik?


Nem lehet jobb és bal agyféltekével külön-külön gondolkodni, de tény, hogy a mechanikusan, napi rutinként végzett tevékenységeink sokszor mellőzik az agyunk jobbik felét. E miatt gyakran rosszkedvűek, sikerélmény nélküliek, szélsőséges esetben akár depressziósok is leszünk.
A megoldás, egyensúlyt kell teremteni agyunk működésében.

Hogyan segít ebben, a jobb agyféltekés rajztanfolyam?


A jobb agyféltekés rajztanfolyam olyan rajzfeladatokkal kezdődik, amik arra késztetik az agyunkat, hogy tegye "takarékra" egy kicsit az agyunk bal felét és dolgoztassuk a jobb agyféltekénket. 

A bal agyféltekénk a felelős többek között azért, hogy az agyunk az ismereteink alapján felülírja a látott információkat.
A jobb agyféltekés rajzolás igyekszik mentesíteni a betanult sztereotípiáktól és a valóság másfajta meglátására ösztönöz. Ezért szoktuk mondani, hogy megtanítunk látni, ami persze nem azt jelenti, hogy eddig vakon élted az életedet, hanem azt, hogy agyad másként is le tudja fordítani a beérkező látványinformációkat.

Miért rajzolok vonalas ábrákat?


Sokan a tanfolyamra jelentkezők közül azt mondják, hogy a rajzfejlődésük megrekedt úgy 10-12 éves gyerek szintjén, mert vonalas ábrákat rajzolnak. A meglátásuk megegyezik Betty Edwardséval.

A miértre a rossz rajzoktatási rendszerünk a válasz. Úgy 10-12-éves korig ugyanis elégedettek vagyunk a vonalas rajzainkkal, de ekkor megjelenik a realista ábrázolás iránti igényünk. Mit mond a rajzórán, a rajztanár? - Gyerekem nem látod, hogy nem jó? Nézd meg jobban.
Mi pedig nem értjük, hogy hogyan és mit is nézzünk. Feladjuk, elkönyveljük, hogy mi nem tudunk rajzolni.

Pedig rajzolni mindenki képes, aki írni tud, hiszen a rajzolás az ember alapvető képessége. Ahhoz azonban, hogy a képességünket használni tudjuk, meg kell azt tanulnunk, mint ahogyan megtanultunk járni, kerékpározni, vagy síelni. Nem tudsz síelni? Ez azért van, mert bár a síelés képességét birtokolod, nem tanultad még meg a síeléshez szükséges részkészségeket.

Más alapvető képességek elsajátításához hasonlóan a rajzolás is részkészségek megtanulásából áll.

A rajzoláshoz az alábbi részkészségeket kell elsajátítanod:

  1. A szélek észlelése
  2. A terek észlelése
  3. A viszonyok észlelése
  4. A fények és árnyékok észlelése
  5. A teljesség észlelése

Az ember alapvető képessége csupán lehetőség. Hogy kihasználod-e, az rajtad múlik.

 

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2012. december 9-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Rajz eszközöket nem kell hozni, mert a használatukat biztosítjuk. A kupon mevásárlása után jelentkezzen az  artmoona@gmail.com címen!

A fennmaradó 8500 Ft a helyszínen fizetendő!

A kupon ára tartalmazza a két napon az ebéd árát!

Svédasztalos ebéd: 2féle leves,többféle főétel,salátapult,desszert!

 

Tanfolyam időpontja november 25-e és december 9-e!

Helyszín:  Budapesttől pár percnyi távolságra,kellemes környezetben!

Oxigén Étterem és Szabadidő Klub
 
2151 Fót, Deák Ferenc utca 43.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Gombás Mónika
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
2151 Fót, Deák Ferenc utca 43.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére