Mai­Kupon

Komplex személyiségfejlődés vagy iskolaérettségi vizsgálat 10000Ft helyett 5000Ft-ért!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!A személyiség nem más, mint az egyén képességeinek, viselkedésének és tulajdonságainak összessége. Ezek együtt alkotják egy ember személyiségét. Személyiségünk alakulását, a születéstől a halálig több periódus határozza meg. Minden periódusban vannak elkerülhetetlen krízishelyzetek, ha ezeket sikerül megoldani, akkor egészséges a személyiség fejlődés, ha nem, akkor a személyiség fejlődése megreked.Személyiségfejlődés vizsgálat

Kiknek ajánlott?

3 éves kortól ajánlott!

Tudtad,hogy azok, akik tudatosan figyelnek önmagukra, viselkedésükre és folyamatosan fejlesztik személyiségüket sokkal sikeresebbek, boldogabbak az élet minden területén?
Önismereti, személyiségfejlesztő tréning játékos formában, ám de annál komolyabb eredményekkel!

Mi a szűrés célja ?

Teljes és komplex képet kapjunk a gyermekek személyiségprofiljáról, képességiről, készségeiről.

Társas lények vagyunk, szociális hálóban éljük a mindennapjainkat. Folyamatosan rá vagyunk utalva környezetünkre, szükségünk van a külső visszaigazolásokra.

Miért van erre szükség?

Az egészséges, harmonikus személyiség több komponensből áll össze.
Ha bármelyik részterületen elmaradás, deficit mutatkozik, akadályokba ütközik a személyiség kibontakozása, ezáltal veszélybe kerülhet az egészséges énfejlődés kialakulása, a társas készségek fejlődése.

Komplex iskolaérettségi vizsgálat

 
Mi az iskolaérettség?

Az a fejlődési szakasz a gyerekek életében, amikor testileg, lelkileg,szellemileg és szociálisan alkalmassá válnak a tanulásra, az iskolai életre.

A beiskolázás a legtöbb országban 5 és 7 éves kor között van. Az iskolaérettségnek van néhány olyan tipikus jele, hogy a gyerekek mikor kezdjék el az iskolát.

    Az iskoláskorú gyerek testalkata megváltozik: karja és lába hosszabb, meg tudja érinteni bal kezének ujja hegyével jobb fülét és fordítva. Mellkasa és hasa között kirajzolódik a dereka, gyomra fölött a bordaszöglet már hegyesszögű, hasa szinte lapos. Fejének, törzsének és végtagjainak aránya a felnőttéhez közelít, melyet azonban csak a pubertáskori nagy változásokkal ér el.
    Az első maradandó zápfog vagy metszőfog megjelenése jelzi, hogy a fogak zománca- mely a test legkeményebb anyaga- elkészült, és a fogképződés összességében is végéhez közeledik.
    Az iskolás gyerek gondolkodása: a felébredő tudásvágy jelzi, hogy új erők állnak a gondolkodás rendelkezésére. Jellemző, hogy ebben a korban visszaszorul az utánzási kedv, ami korábban annak kifejeződése volt, hogy a gyerek túlnyomórészt csak utánzás révén volt képes "felfogni" valamit.
    Szociális érettség: amikor egy gyermek képes arra, hogy beilleszkedjen egy osztály nagy közösségébe, szociális tekintetben elérte az iskolaérettséget. Ehhez hozzátartozik, hogy mások és saját érdeklődését a tanító segítségével összhangba tudja hozni. Fontos az a képesség is, hogy felszólításra "csupa fül" legyen, és kezét, lábát nyugodtan tudja tartani. Ilyenkor már nem csupán az utánzás a gyermek tevékenységeinek mozgatórugója, hanem az is, hogy figyel arra, amit a tanító mond. Így a gyerek akarata egyre jobban irányítható a felnőtt szavai által. Ösztönös, utánzáshoz kötődő aktivitása egyre csökken. A szociális érettség általában később alakul ki, mint az intellektuális, többnyire csak a második iskolaév végére alakul ki teljesen.
    Ügyesség és nyelvi kifejezőkészség: Az iskolás gyermek többnyire már képes arra, hogy a történeteket egész mondatokban mesélje el. Minden hangzót ki tud ejteni, és tud énekelni. Választékosan ki tudja fejezni azt, amit mondani akar. Ami a testi ügyességet illeti, legtöbbjük egy kézzel fel tud dobni és el tud kapni egy labdát. Egyensúlyozni, egy lábon balra, jobbra, előre, hátra ugrálni, lábujjhegyen állni és járni is tudnak. Ujjaik egyre ügyesebbek lesznek: szalmacsillagot barkácsolnak, gyöngyöt fűznek. Ugyancsak el tudják végezni a háztartásban az egyszerűbb mindennapi teendőket: megterítik az asztalt, mosogatnak és törölgetnek, söpörnek és port törölnek. Önállóan levetkőznek és felöltöznek, kisebb gombokat is ki- és begombolnak, megkötik a cipőfűzőjüket.

Kiknek ajánlott a szűrés?

Ha a felsoroltak közül a gyermek valamelyikre nem képes, az még nem jelenti azt, hogy nem iskolaérett. Ha csak egy-egy területen mutatkozik elmaradás vagy fogyatékosság, az ne legyen akadálya annak, hogy a gyermeket lehetőleg a többiekkel egyidősen iskolázzák be.

Olyankor várjuk a  szülőket és a gyerekeket, amikor ezek a kétségek felmerülnek, vagy amikor a szülők és a pedagógusok eltérő módon látják a gyermeket. Elképzelhető, hogy az otthon nyílt, vidám, gazdag szókinccsel mesélő gyermek az óvodában csendes és visszahúzódó, így nehezen mérhető fel az iskolára készülés motivációja.

 Mi a szűrés célja?

Képet kapjunk a gyermek alapképességeinek állapotáról. Vizsgáljuk a munkaérettséget, az ábrázolási- és kifejezési készséget, a mennyiségfogalom kialakultságát, a látás- és hallás utáni (vizuális és akusztikus) emlékezetet.

Megfigyeljük a gyermek kontaktuskészségét, a feladathelyzetbe való bevonódási készségét, az általános tájékozottságot, a téri -és idői tájékozódást, a beszédkészséget, a gondolkodási sajátosságokat, a verbális- és vizuális emlékezetet és a grafomotoros készséget.

Miért van erre szükség?

Az iskolaérettséghez szükség van a megfelelő képességekre, készségekre, hogy az iskolakezdés a lehető legzökkenőmentesebben menjen végbe.
A tünetek időben való felismeréséért és a megfelelő terápia kiválasztásáért,  fontosnak tartjuk az 5 éves kor után, a részképességek alapos vizsgálatát.

 

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2013. január 14-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Gyermekenként egy kupon vásárolható!

A kupon felhasználásához telefonos időpontegyeztetés szükséges a 0670/3356403-as telefonszámon.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
MEGYERI FOOD KFT.
Weboldal
Szolgáltatás helye
2120 Dunakeszi, Kolozsvár u. 33.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére