Mai­Kupon

Valósítsd meg egy titkos álmod! Tanulj meg táncolni 2 hét alatt a Kék Duna Tánciskola intenzív tánctanfolyamán 11.990Ft helyett 5.990Ft-ért!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Esküvőre készülsz, vagy éppen most szeretnéd megtalálni életed párját, esetleg csak szeretnéd magad végre jól érezni egy táncos helyen, ahol körülötted mindenki táncol? Akkor itt az idő, hogy egy intenzív társastánc tanfolyam keretében végre megtanulj táncolni.A Kék Duna Tánciskola tánctanárai a táncoktatást hivatásuknak tekintik, nem csak az adott tánc maximális ismerete, de a tánc oktatásának magas szintű tudása is alapkövetelmény.

 Mi gondot fordítunk arra, hogy tiszta parketten táncolj, ezért arra kérünk, hogy hozz magaddal váltócipőt. Persze a tánccipő a legjobb, de az elején még jó a lányoknak egy nem túl magas sarkú, könnyű cipő is, ha lehet zárt orr résszel, vagy egy vékony talpú puha cipő. Erre a saját biztonságotok érdekében van szükség, mert nem biztos, hogy a partneretek mindig ki fogja kerülni a lábujjatokat.:) A fiúknak egy nem vastag talpú normál utcai félcipő vagy egy edzőcipő is megteszi.

 ÚJDONSÁG! FIGYELEM!

Egyedül álló módon a tánciskolánk honlapján a társastánctanfolyamok időszakában megtekintheted a tanult táncok figuráit, így két óra között is mindig lesz lehetőséged feleleveníteni a tanultakat. Ez a szolgáltatásunk a társastánc tanfolyamra bérletet váltók számára ingyenes.

 A Kék Duna Tánciskola intenzív tánctanfolyamot tart az alábbi időpontokban:

Tanult táncok: cha-cha-cha, rumba, rocky, angol keringő, bécsi keringő, tangó, blues

Kezdési idő:     2013 május 27. (hétfő)

Foglalkozások: 2013 május 27. - 2013. június 06.-ig, hétfőtől csütörtökig minden este (összesen 8 alkalom)

Időpont:          1. csoport – 18.00 – 19.30-ig

                  2. csoport – 19.30-21.00-ig

Rumba

A Rumba több kubai páros tánc gyűjtőneve. A rumba szó már régóta ismeretes, jelentése "ünnep" vagy "tánc". A táncot az erotikus játék, az izzó szerelmi versengés jellemzi. Sok figurában a nőies csábítóművészet is megmutatkozik. A nemek párbeszédében a nő ingadozik az odaadás és az elutasítás között, a férfi a vonzódás és a függetlenség között. Ennek fontos kifejezőeszközei a csípő- és medencemozgások. A XIX. századi leírásokban szenvedélyes, csábító táncként említik, melyben a nő arra törekszik, hogy a férfit kihívó csípőmozgásával elcsábítsa. A csípőmozgások a Rumba tipikus elemei. Ezek a nyújtott lábra való súlyáthelyezés eredményeképpen jönnek létre. Az esztétikus, szép tánc érdekében különböző jazz-elemeket is átvettek a Rumbába.

Cha-cha-cha

A Cha-Cha-Cha mesterségesen alkotott tánc, a Rumbának és a Mambonak egy változata. Viszonylag gyors, kis teret betöltő, rendkívül ötletdús és játékos hangvételű. Megalkotója Enrique Jorrin egy havannai zenész, aki 1953-ban a túl gyorsan játszott Mamboból - melynek nem volt igazán sikere - fejlesztette ki a lassúbb Mambo-Cha-Cha-Cha-t. New York Cityben a Broadway-n a Palládiumot jelölik a Cha-Cha-Cha szülőhelyeként.
A Cha-Cha-Cha szó a zene ritmikus részének tekinthető, - mint a triola - melyet a zenészek érthetően, világosan "kifejeznek" és a táncosok három kis lépéssel interpretálnak.
A Chasse-k a Cha-Cha-Cha-ban azon három lépésnek egymásutániságából jönnek létre, melyeket az alapformában táncolunk. Ügyelünk arra, hogy a lépés nagysága nem lépheti túl a saját csípőszélességet.  A tánc közbeni csípőmozgás a nyújtott lábra való súlyáthelyezés következménye.
A magával ragadó kubai zene, illetve tánc először Észak-Amerikát hódította meg, ahol 1954-től a legkedveltebb divattánc lett. Ugyanakkor Európa is nyitott volt a latin-amerikai eredetű tánc és zene iránt, s hirtelen több országban is népszerű lett a Cha-Cha-Cha. Jellegzetessége, hogy majdnem minden alapfigurája átvihető a Rumbába is. Közben persze ügyelni kell arra is, hogy az átvitt figurák interpretálása mindig megfeleljen az adott tánc karakterének. A tánc alatt a párok szabadnak érzik magukat, jókedv és az egymástól való elragadtatás jellemzi őket. Magabiztosak, egy kicsit játszanak a partnerrel, de ugyanakkor a közönséggel is.

Angol keringő

Az Angolkeringő a 1920-as években a Bostonból fejlődött ki, mely a Bécsi keringő utódja volt. Érdekessége, hogy a régi "kerek" fordulók mellett már az "egyenes irányú mozgás" új elemeit is tartalmazta.

Az Angolkeringőt származási helye után nevezték el. A tánc a Boston és a Slowfox stílusában kezdett formálódni. Először inkább előretörekvő tánc volt - "dance of passing feet"-nek nevezték -, majd az idők folyamán a megnövekedett fordulásokból következően az ütem végén zárták a lábakat. Szerkezete átlós jelleget kapott, mert a teljes fordulatok bonyolultnak tűntek, s a jobbra ill. balra fordulásoknál csak háromnegyedet fordultak. Az Angolkeringő - melyet lágy, szentimentális zenére táncolnak - ritmikusan lendülő mozdulatai által a legharmonikusabb standard tánccá vált. Táncos jellege a lassú és egyenletesen lendülő, térben haladó fordulómozgásokban nyilvánul meg, melyek törésmentesen uralják a táncparkettet.
Sokan a táncok "királynőjének" nevezik.

Bécsi keringő 

A társastáncok közül a keringőnek van a legrégebbi hagyománya. Neve a német "waltzen" (forogni, keringeni) szóból származik és a talajon sikló lábak forgó mozgására vonatkozik.
A Bécsi keringő, amely 6 lépésből áll, két 3/4-es ütemre volt felosztva és egy teljes fordulással összekötve teljesedett ki balett-technika segítségével. Németország volt a keringővel kapcsolatos események középpontja egészen a húszas évekig, amikor is a valcer úgy egy évtizedig háttérbe szorult a modernebb, dinamikusabb táncformák miatt. Angliában a Bécsi keringő sohasem volt otthonos. A tánc a gyors, egyenletes, szárnyaló, teret betöltő lépésekben és forgásokban fejeződik ki. Zenéjében - amely egyébként mára új lendületet kapott André Rieu keringőkirálynak és zenekarának köszönhetően - sok a vonós hangszer. E csodás melódia táncra ösztönöz minden táncoslábú embert.

Tangó

A Tangó származása elválaszthatatlan az argentin néplélektől és fővárostól, Buenos Airestől, eredete viszont igencsak vitatott. A táncos és zenei befolyás a kubai Habanérából és az argentin Milongából származik. A Tango Argentinot nevezték a modernizált Tangónak, mely főként Buenos Aires kikötőnegyedében, a La Plata nyugati partján terjedt el. A spanyol-argentin mélabúval átitatott Tangó ellentétei a férfias és nőies, kemény és lágy, agresszív és szentimentális vonásokban mutatkoznak meg.

1920-21-ben a dél-amerikai Tangót az angolok megreformálták. Az egyszerűbb verziót tiltakozva fogadták, azonban 1922-ben Londonban rendezett Tangó-konferencián a táncot az angol stílushoz igazították. A szentimentális Tango Argentinot, az eltérő stílusú angol Tangó váltotta fel, melyet rándításszerű mozdulatok (elsősorban a fejé), szenvedélyes előrehaladó mozgások, hirtelen késleletetések és egyértelmű figuralezárások jellemeztek.

A kupon csak a fenti tanfolyamra váltható be!

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2013. május 27-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!


Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 82. (bejárat a Hársfa utca felől)

Telefonszám: +36-20/945-8521

E-mail: kekdunatanc@t-online.hu

Megközelíthető:
A tánciskola Budapesten, a Blaha Lujza téri megállóktól gyalog 1 percre van, a Dohány utca és Hársfa utca sarkán.(Bejáratunk a Hársfa u. felől van).

A tánciskola könnyen megközelíthető a 7-es, piros 7-es, 7/A, 78-as 173-as buszokkal; a 4-es vagy 6-os villamossal, valamint a 2-es (piros) metróval.

Az autóval érkezők a Tánciskola melletti utcákban találhatnak parkolót.

 

Előzetes regisztráció szükséges csoportmegjelöléssel a kekdunatanc@t-online.hu címen.

 

Személyenként és ajándékba bármennyi kupon vásárolható!

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Kék Duna Tánciskola
Cég
Tóth Attila Ferenc ev.
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1074 Budapest, Dohány u. 82. (bejárat a Hársfa utca felől)
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére