Mai­Kupon

A Csodasövény Kft-től 10 tő fekete berkenye- a csodabogyó most 3500Ft helyett csak 1750Ft-ért!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van! Az aroniát, más néven a csodálatos fekete berkenyét igen nagyra becsülik a táplálkozással és gyógynövényekkel foglalkozó szakemberek. A fekete berkenye májusban mindegy 10 napon keresztül virágzik. Fehéres virágai sok gyümölcsfajtáéhoz hasonlítanak,leginkább a galagonyáéhoz. Maga a növény bokros növekedésű, íves ágrendszerű nem túl magas cserje, melynek apró fehér illatos virágai késő tavasszal nyílnak. Sötétzöld levelei szórtan helyezkednek el , és ősszel narancsvörösre változnak.

 
Talajigény

A legkülönfélébb talajféleségben is szépen fejlődik, nem igényes a talaj mechanikai összetételére sem,de a nagyon meszes talajt nem igazán kedveli. Általánosságban elmondható, hogy ahol a málna ott ő is megterem.

Gondozása

Napkedvelő növény.Mivel sekélyesen gyökeresedik, száraz időszakokban viszonylag gyakran kell öntözni.

Ültetni ősszel vagy kora tavasszal kell, kb.1-1,5 méter távolságra egymástól, és akkor legkésőbb öt éven belül összefüggő szép sövényt alkot. Külön jó tulajdonsága, hogy kártevőkkel és betegségekkel szemben igen ellenálló, így nem szükséges permetezni. Hajlamos a sarjképződésre, melyeket folyamatosan el kell távolítani. Fagytűrő. Magasabb lombozatú fák alá is nyugodtan ültethető.A termés átmérője 7-15 mm, átlagos tömege 1 - 1,6 g.

A „két-patikus” története.

A történet, még dédnagymamám korába nyúlik vissza. Ő egy nagyon családcentrikus a növényeket jól ismerő és szerető gondoskodó dédike volt. Még ma is melegséggel tölt el amikor a család meséli a sok-sok hozzá tartozó „ híres” történetet. Talán még soha nem volt olyan családi összejövetel amikor az életéből, szokásaiból, mondásaiból ne idéznének, idéznék.

Emlékszem, még egészen kis fiúcska voltam. Hatalmas hó esett egy decemberi napon. Édesapámat – aki állatorvos volt – beteg állathoz hívták. És az ahogy akkor szokásos volt a kis zalai településen lovas szánnal jöttek érte. Nagy boldogság ért, mert elvitt magával.

Fantasztikus élmény volt, de nagyon fáztam. Próbáltam a nagy plédbe beburkolózni, de így is nagyon hideg volt. Mire visszaértünk, a jó meleg szobába, már remegtem és a hideg is rázott.
A dédi meg látott és már is mondta : Ejnye te gyerek minek kell ilyen időben kinn flangálni. Hozzátok ide és adjatok ennek a gyereknek a lekváromból, a „két-patikusból„.

Ez volt az a lekvár amiről dédikém az állította, hogy olyan egészséges és gyógyító hatása van, ahogy szokta mondani -két patikus veszett el benne - .
Felnőtté válásomig gyakran kaptam, vettem belőle. A betegségek nem igazán találtak meg. Házi orvosommal is csak akkor találkoztam amikor be kellett jelentkezni hozzá. Persze nyilván ez a jó gének miatt van, legalábbis erre gondoltam.
De visszatérve a történethez. Dédinek a kertjében számtalan fája és bokra mellett legalább 20 méternyi fekete berkenye sövénye volt. Ennek a gyümölcséből főzte a „két-patikus” lekvárt.
Ma így ötven évesen ismerve a fekete berkenye minden élettani hatását lehet hogy ennek köszönhetem egészségemet ? Nem tudom, de azóta is melegséggel gondolok az én dédikémre.


 

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2013. május 31-ig!

Az egy szállítási költség kizárólag az azonos szolgáltatótól rendelt termékekre vonatkozik. Amennyiben több partnerünktől rendel terméket, szolgáltatónként külön szállítási díjat kell fizetni. Kérjük figyelmesen olvassa el az ajánlat feltételeit!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az ár nem tartalmazza a szállítási költséget, ami egy vagy akár több kupon rendelése esetén 1440 Ft. Kérjük a megrendeléskor adják meg a szállítási címet!

A kupon érvényességének ideje 2 hónap.

 Nagyszilárdságú kartondobozba csomagolva, gyökérzetük nedvesség visszatartó fóliában 4-5 napig is elviselik a szállítást. 

Futárszolgálat biztosítja a gyors, pontos szállítást. (Amennyiben nem tudja azonnal elültetni, a növény akár 4-5 napig várakozhat !)

Habár cégünk nem foglalkozik közvetlen értékesítéssel, de lehetőséget biztosítunk a növények személyes átvételére is, de csak az előre megrendelt mennyiségben, és az előre megbeszélt időpontban. Szállítás előtt mindenkit értesítünk telefonon a várható időpontról.
(Aki személyesen szeretné átvenni csomagját, és megrendelésénél ezt nem jelezte a telefonos egyeztetésnél még megteheti.)

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Csodasövény
Cég
Csodasövény Kft.
Telefon
Fax
Szolgáltatás helye
8360 Keszthely, Kinizsi utca 66.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére