Mai­Kupon

„A Kamarazene szupersztárjai” szeptember 19-én a Kongresszusi Központban: Liszt Ferenc Kamarazenekar – Budapest Klezmer Band „A Klasszikusoktól a Klezmerig”

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!" A kezünkben hang születik, míg a lelkekben varázslat." Az 1963-ban alapított Liszt Ferenc Kamarazenekar nemcsak a magyar, hanem a világ zenei életének élvonalába is tartozik. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóiból alakult együttes fennállása óta szinte minden kontinensen fellépett már s olyan világhírű hangversenytermekben is játszottak mint a Carnegie Hall New Yorkban, a Suntory Hall Tokyoban, a Sydney Operaház, a párizsi Théâtre de la Ville vagy az amszterdami Concertgebouw. Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

Különleges zenei élmény, egyedi hangzás, rendkivüli lehetőség. Ne hagyja ki! A testközelből élvezhető zene, a zenekar játékossága nem maradhat hatástalan: a zenei összeállítás könnyen emészthető bármely közönség számára.
„Amilyen a vízilabdában a magyar válogatottnak,körülbelül olyan híre van komolyzenei körökben szerte a világban a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak.Két apró kis bizonyság erre:az együttes 260 városban szerepelt már az USA-ban,vezetőjük Rolla János pedig a Francia Becsületrend Lovagja!A vonós csapat valamelyik CD-je bizonyosan ott található minden honi zenerajongó polcán.” Liszt Ferenc Kamarazenekar - Rolla János 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar egyik alapító tagja és koncertmestere az együttest 1979 óta vezető Rolla János, 1969-ben szerzett diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, ahol a világszerte ismert Kovács Dénes tanítványa volt. A világ koncerttermeiben elsősorban kamaramuzsikusként vált híressé. A magyar zenei kultúra hazai és külföldi megismertetésében szerzett érdemei elismeréseként 1981-ben megkapta az Érdemes művész kitüntető címet, 1985-ben pedig a Kossuth-díjat. A francia kormány 1991-ben a művészetek kategóriában a Becsületrend Lovagja címmel, 1994-ben Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki. 2010-től a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszékének vezetője.

Budapest Klezmer Band - Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, - kilépve a liturgikus környezetből - sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot. Felléptek a Madách Színház, Kerényi Imre által rendezett „Hegedűs a háztetőn” című musicaljében, a Győri Balett és a Budapest Klezmer Band közös, "Purim, avagy a sorsvetés” című produkciójában szintén élőben adják elő Jávori Ferenc szerzeményét. Ezzel a produkcióval Hollandiában, NewYork-ban, New Jersey-ben és Németorsz-ban, Londonban, Szlovákiában Finnországban, Dániában, Svédországban, Olaszországban turnézott a két együttes, mindenhol óriási sikerrel. A Budapest Klezmer Band megkísérelte a klezmer és a klasszikus zene ötvözetét is, művelve az évezred rendkívül divatos zenei formáját, a "crossing-over”-t.

A kölcsönös, egymás zenéje iránti érdeklődésben, a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenymestere, Rolla János felkérte a Budapest Klezmer Band alapítóját, hogy egy olyan művet komponáljon, amelyben a két együttes együtt játszhat. Ez a "Klezmer Szvit", amelyet 1999-ben mutattak be a Dohány utcai zsinagógában, és azóta minden évben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is előadják mindig újabb tételekkel kibővítve. Végül a tíz tételre bővült műből a Magyar Rádióban CD-felvétel készült. 2000 januárjában a Magyar Tudományos Akadémia Pro Kultúra Alapítványának kuratóriuma Kodály Zoltán Közművelődési Díjat adományozott a Budapest Klezmer Band-nek a jiddis zenei hagyományok ápolásáért és terjesztéséért; emellett az együttes 2003 augusztusában Artisjus-díjat kapott.

A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR   -   BUDAPEST KLEZMER BAND

Művészeti vezető: ROLLA JÁNOS                    JÁVORI FERENC

 Program:

Weiner: Divertimento op. 20

Bartók: Román népi táncok

Brahms:  Magyar táncok - válogatás

Liszt - Wolf Péter: II. magyar rapszódia

 

Jávori Ferenc

Doyna

Munkácsi klezmer-variációk

Klezmer szvit

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2011. szeptember 19-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

A kupon kizárólag a szeptember 19. 19:00, hétfői Budapest Kongresszusi Központban tartandó előadásra érvényes.(1123 Budapest Jagelló út 1-3, a térképen jelölt pont)

A kupon II. kategóriás jegyre jogosít - Budapest Kongresszusi Központ: Bal és jobb oldalon 1 - 15 sor; bal- és jobb közép 6-12 sor.

Kupon jegyre váltásának 2 módja:

1. Az otthon kinyomtatott kuponokat a Ticketpro központi irodájában  a koncert elötti napig lehet beváltni jegyre, melynek helyszíne:

Ticketpro Jegyközpont: Károly körút 9., Budapest, 1075

Nyitva tartás:

H-P : 10-18 , Szo: 10-14, V : Zárva.

Telefon: 06 (1) 555 55 15

 

2.A koncert napján 18 órától a helyszíni pénztárban.

Koncert Helyszíne:

1123 Budapest Jagelló út 1-3

 

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Danubius Concerts Kft.
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1123 Budapest, Jagelló út 1-3
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére