Mai­Kupon

A titokzatos Bosznia és Hercegovina felfedezése, októberi repülős utazás. 4 nap, 3 éjszaka 1 főnek reggelivel 64.900 Ft helyett 39.900 Ft + 30.000 Ft repülőjegy. Most fizetendő 5.050 Ft.

Bosznia és Hercegovina, 4 napos repülős utazás 1 főnek - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:64 900 FtElőlegben fizetendő:5 050 FtTeljes ár:39 900 Ft39% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Különleges természeti szépségek és kincsek, a világ 12 legszebb vízesésének egyike, török és oszmán kultúra emlékei, dzsámik, mecsetek, katolikus és ortodox templomok, Csontváry emlékek, piramisok vagy különleges természeti képződmények, Szűz Mária jelenése, délszláv háború mementói. Ezek mind Bosznia-Hercegovina rejtélyei. Tartson velünk ezen a szép utazáson és próbáljuk együtt megismerni és megfejteni a titkokat!Az utazás programja:

1.nap:

A reggeli órákban a Liszt Ferenc Repülőtéren találkozunk. Munkatársunk átadja a beszállókártyákat és az út során alkalmazandó audiós eszközöket és segít eligazodni a repülőúttal kapcsolatos teendőkben. A menetrendszerinti járatunkkal 11 óra körül érkezünk meg Szarajevó repterére, ahol már várni fogja a vendégeinket a helyi idegenvezetőnk, akivel a négy nap során felfedezzük Bosznia-Hercegovinát.
Bérelt autóbuszunkkal csodás tájakon át haladva hosszasan a vadregényes Neretva- völgyében utazva érkezünk meg első állomásunkra, a folyó partján épült, tragikus sorsú Mostarba. A város, és az UNESCO Világörökség részét is képező folyó felett átívelő kőhíd még Csontváryt is megihlette. Városi sétánk során többek között felkeressük azt a helyszínt is, ahol a „Napút festő” megalkothatta remekművét. Hercegovina legnagyobb és legromantikusabb óvárosa, amely még napjainkban is a török hódoltság 15-16. századi hangulatát idézi, köszönhetően a mecseteknek, dzsámiknak, kézműves termékek bazári forgatagának. Szabadidőnkben ebédünket is elfogyaszthatjuk, megízlelve a helyi konyha sajátosságait.

Következő megállónk Blagaj település. Legfontosabb látnivalója a 17. század második felében alapított derviskolostor. A ma is látható épület a 19. század közepén jött létre, néhány évvel ezelőtt felújították és most teljes szépségében várja a látogatókat. A dervisek a középkori keresztény szerzetesekhez hasonlóan elvonult életet éltek. A kolostor épületének elhelyezkedése gyönyörű. A kétemeletes épület a Buna folyó forrása fölé épült. Az épületbe belépve ne felejtsük el, a muzulmán vallás előírásait be kell tartani! A cipőt le kell venni és a bejáratnál hagyni. Csak hosszú nadrágban mehetünk be, a nőknek pedig a vállukat és a fejüket is el kell takarniuk az erre a célra kihelyezett kendőkkel. A kolostor erkélyéről fantasztikus a kilátás a Buna forrásbarlangjára, az épület fölött magasodó sziklafalra és a folyó kékeszöld vízére. A folyó partján és a zátonyain számos vendéglő van. Közvetlenül a zubogó víz partján ihatunk egy törökös kávét!

A nap utolsó állomása Međugorje (magyar jelentése: „Hegyközti“). Hercegovina többségében horvátok által lakott területén található. A helység nemzetközi ismertségre tett szert 1980-tól kezdve olyan események révén, melyekben fiatalok azt újságolták, hogy megjelent nekik Szűz Mária. A római katolikus egyház ezeket a jelenéseket a mai napig nem ismerte még el. Ennek ellenére évente több mint egymillió zarándok keresi fel a települést.
Szálláshelyünk elfoglalását követően lehetőség lesz egyénileg felfedezni a zarándokhelyet: Szent Jakab zarándok templom, Mária Jelenések Hegye. Kései vacsoránkat a négycsillagos besorolású szálláshelyünkön is elfogyaszthatjuk, mely a település központjában, a nevezetességek szomszédságában található.

 

2.nap:

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad programot vagy egész napos fakultatív kirándulást ajánlunk autóbusszal a híres jajcei vízeséshez, Travnikba, Bosznia középkori székhelyére és a „visokoi piramisok”-hoz.
Először Travnikban állunk meg, ahol az ország egyik legszebb dzsámija van, a Šarena, vagyis a Tarka dzsámi. A földszintjén egykor vásárcsarnok működött. A város egyik legkellemesebb helye a Plava voda, azaz Kék víz, mely egy hatalmas karsztforrás. Körülötte kávézók sokasága, az egyikbe mi is leülhetünk megkóstolni egy bosnyák kávét. Travnik első európai stílusú épületét a magyar Galantay Gábor építtette. A város neves szülötte a Nobel- díjas író, Ivo Andrić. Bolyonghatunk a város hangulatos török-bosnyák házai között, a girbe- gurba utcákban türbékbe botlunk és megtekinthetjük a Hadzsi Ali bég által a 18. században épített óratornyokat.
Következő megállónk Jajce lesz, a középkori Bosnyák Királyság utolsó fővárosa és királyi székhelye. A város neve a tojás szóból ered, utalva ezzel a hegy alakjára, melyen elhelyezkedik. A központban található a 15. században épült vár, melyet Mátyás király foglalt vissza a törököktől. Emlékét a bejáratnál tábla is őrzi. Elmegyünk a 15. században sziklába vájt katakombákhoz, majd a török időkben mecsetté átalakított templomhoz. A városban a Monarchia idejében épült házakat is láthatunk. Jajceben található a világ 12 legszebb vízesésének egyike, még Csontváry is megfestette. A vízesés 17 méter magasból zúdul alá a Pliva-tó és az Orbász folyó találkozásánál. A központtól 5 km-re a tavon 20 középkori vízimalom áll, melyek a mészkőpartra épültek. A tó és a vízimalmok tíz éve Bosznia – Hercegovina Nemzeti Emlékművei. Itt tartózkodásunk ideje alatt lesz egy kis időnk egyénileg is sétálni a városban, illetve leülni egy étteremben és megkóstolni valamelyik jellegzetes bosnyák ételt, mint például a "Bosanski lonac" amit hagyományosan a bányászok ettek és a gulyáshoz lehet hasonlítani. Borjú, marha vagy birkahús az alapja, burgonyát, hagymát, sárgarépát, paprikát és több féle fűszert tesznek bele. Általában savanyítva és cserépedényben tálalják, de ismert nemzeti étel itt a ćevapi és a baklava is.

Visszafelé indulunk Szarajevóba, de útközben még megállunk Visokoban, ahol egyes feltételezések szerint megtalálták Európa legrégebbi és legnagyobb piramisait, bár vannak kutatók, akik természetes hegyeknek tartják ezeket a kiemelkedéseket. A feltárások jelenleg is tartanak. Eddig kilenc piramis alakzatot találtak meg. A legnagyobb közülük a Nap piramis.
Az esti órákban érkezünk meg szarajevói négycsillagos szállodánkba, ahol vacsoránkat is elfogyaszthatjuk.

 

3.nap:

Reggelinket követően visszatérünk a fővárosba, melyet „Európai Jeruzsálemnek” is neveznek. Belekóstolhatunk a három fő világvallás harmóniájába. Itt kelet és nyugat kultúrája megfér egymás mellett. Talán a világ egyetlen olyan városa, ahol katolikus és ortodox templom, mecset, zsinagóga egymás közelében található. Sétálunk a városközpontban: török műemléképületek, óváros, Császár-Dzsámi. Felkeressük azt a helyet, ahol 1914. június 28- án Ferenc Ferdinánd ellen Gavrilo Princip merényletet követett el, amely az I. Világháború kirobbanásához vezetett. Természetesen nem maradhat ki a közismert Baščaršija, a kézművesek utcája sem. Ellátogatunk az 1984-ben tartott Téli Olimpiai Játékok színhelyére is.
Elmegyünk a repülőtér kifutópályája alatt található 800 méter hosszú alagúthoz is, melyet Szarajevó ostroma idején ástak annak értekében, hogy ellássák az elzárt várost. Négy éven át ez az alagút biztosította a várossal az egyetlen kapcsolatot a külvilággal. Ezért a „Reménység alagútjának” is nevezik. Jó idő esetén ellátogatunk még a Boszna folyó forrásához is, mely egy festői parkkal körülvett területen található a város szélén. A tartalmas nap folyamán lesz idő arra is, hogy leüljünk egy ebéd elfogyasztására, vagy akár csak egy kávéra és süteményre.
A nap végén visszatérünk a már jól ismert szállodánkba, ahol vacsoránkat is elfogyaszthatjuk.

4.nap:

A közös reggelinket követően autóbuszunkkal a repülőtérre megyünk, és felejthetetlen élményekkel a hátunk mögött, visszautazunk Budapestre, ahová déli órákban érkezünk meg.

Menetrend:
- Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 9:40 – 10:45 Szarajevó / járatszám: W62237

- Szarajevó 11:25 – 12:30 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6 2238

Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt

A részvételi díj a mindenkori WizzAir repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így az emelkedhet.

A kupon tartalmazza:

légkondicionált autóbuszt a transzferekhez és a 1-2. napi autóbuszos utazást Szarajevo- Mostar-Blagaj-Međugorje és Jajce-Travnik-Visoko útvonalakon.
- két éjszakai négycsillagos szállást Szarajevóban és egy éjszakai szintén négycsillagos
szállást Međugorjeban
- büféreggelit a szállodában,
- a magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést (a fakultatív kirándulásokon felül),
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak:
- repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú
kézipoggyász*, repülőtéri illetékek: 30.000 Ft/fő,
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 2 % kötelező útlemondási biztosítás, amely az irodában előre fizetendő,
- egyágyas felár: 16.900 Ft, amely az irodában előre fizetendő,
- idegenforgalmi adó, audiós eszköz díj: 25 €, amely az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:
- Fakultatív vacsora három napra: 9.000 Ft/fő, amely az irodában előre fizetendő,
- Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: 22.000 Ft/fő, amely az irodában előre fizetendő, és a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat,
- WIZZ Priority szolgáltatás: 12.000 Ft/fő (oda-vissza útra)** , amely az irodában előre fizetendő, és a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat,

Egésznapos gyalogos és autóbuszos Szarajevó és környéke fakultatív kirándulás a 3.
napon:
- Az irodában előre fizetendő: 5.000 Ft/fő, amely tartalmazza az autóbuszos utazást
bérelt busszal, a szervezés és a foglalások díjait.
- Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő, amely az tartalmazza a
csoportkísérés és a helyi magyar nyelvű idegenvezetés, a parkolás díjait.

- Várható belépődíjak: Visoko piramisok: 10 €, szarajevói kabinos felvonó: 12 €, reptér alatti alagút és múzeum: 11 €, Boszna folyó forrás: 3 €, Buna forrás -Dervis ház: 3 €.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2019. október 13-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja: 2019. október 13-16. (vasárnap-szerda)

Most fizetendő 5.050 Ft, a fennmaradó 34.850 Ft +30.000 Ft repülőjegy az irodában kell fizetni.

A kupon tartalmazza:

- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez és a 1-2. napi autóbuszos utazást Szarajevo- Mostar-Blagaj-Međugorje és Jajce-Travnik-Visoko útvonalakon.
- két éjszakai négycsillagos szállást Szarajevóban és egy éjszakai szintén négycsillagos
szállást Međugorjeban
- büféreggelit a szállodában,
- a magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést (a fakultatív kirándulásokon felül),
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak:
- repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú
kézipoggyász*, repülőtéri illetékek: 30.000 Ft/fő,
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 2 % kötelező útlemondási biztosítás, amely az irodában előre fizetendő,
- egyágyas felár: 16.900 Ft, amely az irodában előre fizetendő,
- idegenforgalmi adó, audiós eszköz díj: 25 €, amely az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:
- Fakultatív vacsora három napra: 9.000 Ft/fő, amely az irodában előre fizetendő,
- Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: 22.000 Ft/fő, amely az irodában előre fizetendő, és a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat,
- WIZZ Priority szolgáltatás: 12.000 Ft/fő (oda-vissza útra)** , amely az irodában előre fizetendő, és a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat,

Egésznapos gyalogos és autóbuszos Szarajevó és környéke fakultatív kirándulás a 3.
napon:
- Az irodában előre fizetendő: 5.000 Ft/fő, amely tartalmazza az autóbuszos utazást
bérelt busszal, a szervezés és a foglalások díjait.
- Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő, amely az tartalmazza a
csoportkísérés és a helyi magyar nyelvű idegenvezetés, a parkolás díjait.

- Várható belépődíjak: Visoko piramisok: 10 €, szarajevói kabinos felvonó: 12 €, reptér alatti alagút és múzeum: 11 €, Boszna folyó forrás: 3 €, Buna forrás -Dervis ház: 3 €.

A foglalást követően kérjük, hogy telefonon, e-mailben, vagy személyesen adják meg a kuponkódjukat. Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107

Menetrend:

Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 9:40 – 10:45 Szarajevó / járatszám: W62237

- Szarajevó 11:25 – 12:30 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6 2238

Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére