Mai­Kupon

Az Őrség rejtőző kincsei és dél Burgenland különleges helyei. Egynapos buszos kirándulás egy főnek 12.900 Ft helyett 9.490 Ft. Most fizetendő 1.200 Ft.

Az Őrség kulturális kincsei, buszos utazás 1 főnek - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:12 900 FtElőlegben fizetendő:1200 FtTeljes ár:9 490 Ft26% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Egynapos körutazásunkon hazánk egyik legszebb és kissé eldugott régiójába hívjuk utasainkat, Nyugat-Magyarországra. Az Őrségi Nemzeti Parkban megismerhetjük a szeres települések jellemzőit, sétát teszünk hazánk második skanzenjében, és átruccanunk Burgenlandba, az Őrvidék déli részére is.

Szombathely, Nagysároslak, Szentkút, Szentgotthárd, Szalafő, Őriszentpéter, Pankasz felkeresése.Az utazás programja:

Reggeli indulásunkat követően első megállónk Szombathelyen lesz, ahol a szabadtéri néprajzi múzeumot, a Vasi Skanzent nézzük meg. Vezetett sétánk alkalmával megismerkedünk az ország második skanzenjével. Az újra felépített eredeti épületekkel igyekeznek visszaadni egy régi őrségi falu hangulatát. A házak egy része utcaszerűen, míg egy másik része az őrségi szórványtelepülésekre jellemző módon, egymástól távolabbra helyezkednek el. Van főutca, őrségi domb és pincesor is.
A magyar-osztrák határt Bucsunál lépjük át, és Dél-Burgenland felé utazunk, lankás vidéken, szőlőültetvények között, a közkedvelt borúton. Rövid megállót tartunk a borút déli bejáratánál, Nagysároslakon (Moschendorf). Itt egy szabadtéri múzeumban a környék őrségi építkezésére jellemző házakat gyűjtötték össze a 17-18. századból, eredeti állapotában újra felépítették, és korabeli bútorzattal rendezték be. Több borozó is található itt, ahol lehetőség lesz megkóstolni a vidék borait.
Tovább folytatva utazásunkat, érintjük Szentkút (Heiligenbrunn) települést, mely nevét egy olyan forrásról kapta, melynek gyógyító hatást tulajdonítottak. A forrás vizét Batthyány- Strattman is használta különböző szembetegségek gyógyítására. A községben még 120 borospince található, ebből 50 pince zsúpfedeles.
Rábafüzesnél ismét hazai földre lépünk, és Szentgotthárd lesz a következő állomásunk. Az Őrség legszebb és legimpozánsabb barokk egyházi építészeti emlékénél állunk meg. A város jelképének is számító Ciszterci templom és kolostor épületegyüttesből a híres bécsi udvari építész, Franz Anton Pilgram tervei nyomán 1779-ben felszentelt templomot nézzük meg. A kupola freskója Dorffmeister alkotása, a szentgotthárdi csatát ábrázolja. Az Őrség szeres településeit járjuk tovább és Szalafőn a Pityerszert keressük fel, ami valójában egy kis skanzen. Különlegessége, hogy minden az eredeti helyén áll korhű berendezéssel, mellyel az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Végig járjuk a szeres településekre jellemző épületeket, mint boronaház, kerített ház, emeletes kástu, és a tóka, amely az agyagos talajba ásott, vízzel teli gödör. Következő megálló az Őrség fővárosa, Őriszentpéter lesz. A kis város szélén található a Templomszer, ahol az 1200-as években román stílusban épített, Árpád-kori Szent Péter templomot tekintjük meg, melyet később erődtemplommá alakítottak át. Erre már csak egy sáncárok utal a kertben. A 17. század elején a protestánsoké lett, de 1732-től ismét katolikus templom. Román stílusú, bélletes kapun jutunk be a templomba, ahol néhány megmaradt középkori falfreskót is találunk.

Utolsó helyszínünk Pankasz. A szoknyás faharanglábnál állunk meg, mely az Őrség jelképe is egyben. A reformáció idején a protestánsok csak torony nélküli templomokat építhettek. Ezért épültek elsősorban fából külön haranglábak. Ennek az egyik legszebb őrségi példáját tekintjük meg, mely 1755 óta magasodik a település legmagasabb pontján.
Késő délután hazafelé indulunk és a késő esti órákban érkezünk meg kiinduló állomásunkra.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást első és a harmadik napon megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
- az idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,

Külön fizetendő díjak:

- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: Felnőtt: 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.

- Vasi Skanzen helyi vezetéssel: F: 15 fő felett 1.100 Ft/fő, Ny/D: 15 fő felett 900 Ft/fő,

- Pityerszer: egységesen 700 Ft/fő

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2020. október 10-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2020. október 10. (szombat)

Most fizetendő 1.200 Ft, a fennmaradó 8.290 Ft-ot az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nak kell fizetni. 

Kérjük, a kuponvásárlást követő 48 órán belül jelentkezzen az útra az info@pannoniatravel.hu e-mail címen,
- a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
- a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.
- útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.

Indulás:

6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt

Vidéki felszállási lehetőségek:
Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást első és a harmadik napon megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,

- az idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,

Külön fizetendő díjak:

- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: Felnőtt: 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.

- Vasi Skanzen helyi vezetéssel: F: 15 fő felett 1.100 Ft/fő, Ny/D: 15 fő felett 900 Ft/fő,

- Pityerszer: egységesen 700 Ft/főA kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére