Mai­Kupon

Kategóriák

Belépő a Hatvany Lajos Múzeum összes kiállítására és a Serfőzdébe 2016. április 2-án 1.550 Ft helyett 775 Ft-ért. Ezen a napon emlékeznek meg Hatvan városában az 1849-es hatvani csatáról!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Hatvani Csata, Ingyenes program a városban

Magyarország történelme során Hatvan városa többször is fontos szerepet játszott. 1849. április 2-án a szabadságharc egyik legkiemelkedőbb eseménye, a hatvani csata zajlott, mely során a magyar honvédség győzelmével kezdetét vette a dicsőséges tavaszi hadjárat. Az évfordulón ismét felidézik a csata perceit, huszártáborral és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket, 19 órakor Kormorán élő koncert.

Hatvany Lajos Múzeum

Az 1969-ben létrejött intézmény Doktay Gyula építészmérnök, Szántó Lóránt tanár, Németi Gábor helytörténész és Révász József gyűjtésére alapult. Ők már a kezdetektől fontosnak tartották a Hatvanban és környékén a 19. század óta előkerült régészeti leletek begyűjtését és a régészeti feltárásokba való bekapcsolódást. 

Ide került továbbá Lesznai Anna és Gergely Tibor hagyatéka is.

Ezen kívül megtalálható itt Moholy-Nagy László négy műve. Számos kortárs képzőművészeti alkotást is őriznek a gyűjteményben, többek között Korniss Dezső, Kondor Béla, Lakner László, Deim Pál, Keserü Ilona vagy Maurer Dóra műveit. A múzeum egyik büszkesége Oscar Kokoschka 10 darabból álló litográfiasorozata.

Mindezek mellett különféle kézműves-mesterségek is bemutatkoznak a tárlaton. A régészeti gyűjtemény kiemelkedő értékei a hatvani kultúra tárgyi emlékeihez kötődnek.

A múzeum 1996-ban foglalta el végleges helyét a Grassalkovich Antal építtette Sörfőző-házban. Az intézmény szerves része a kézműves sörfőzde, melynek alapjául egy, a 18. században az épületben működött üzem szolgált.

                             

A belépővel betekintés nyerhető a Hatvani városi kultúra emlékeibe, a páratlanul gazdag Lesznai Anna életművébe, a "Nem most jöttel le a falvédőről..."című időszaki kiállítás anyagába és a Serfőzdébe. Ismerkedjen meg a helyi sörfőzés hagyományaival és legyen a vendégünk egy pohár helyben készült kézműves sörre!
                             
Az egésznapos program teljessé tételéhez ajánljuk a hatvani Udvarház Étterem kuponját is oldalunkon.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2016. április 2-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az akciós kupon csak 2016. április 2-án használható fel a Múzeumban.

A megvásárolt kupont a Hatvany Lajos Múzeumban tudod jegyre váltani, melynek címe: Hatvan Kossuth tér 12.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Hatvany Lajos Múzeum
Cég
Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény
Szolgáltatás helye
Hatvan, Kossuth tér 12.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére