Mai­Kupon

Farsang és karnevál Máltán! Körutazás Málta és Gozo szigetén 2019. márciusában 1 főnek 4 nap, 3 éjszaka reggelivel 39.900 Ft + 55.000 Ft repülőjegy és illeték. Most fizetendő 4.000 Ft.

Farsang Máltán, repülős 4 napos utazás 1 főnek reggelivel - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:75 000 FtElőlegben fizetendő:4 000 FtTeljes ár:39 900 Ft47% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

A lovagok szigetére, Máltára hívjuk utasainkat farsang utolsó hétvégéjén, még a böjti időszak kezdete előtt. A három teljes nap ott tartózkodás ideje alatt igyekszünk bejárni a két legnagyobb szigetet. A főváros, Valletta még ez év végéig Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, ezért külön aktualitása is van látogatásunknak.

Tartsanak velünk és fedezzük fel közösen a több ezer éves kultúrák nyomait, élvezzük a kora tavasz első melegítő napsugarait, hiszen nappal 20-25 fok fölött is mérik a hőmérsékletet, a napsütéses órák száma pedig átlagosan 7 óra!Az utazás programja: 

1. nap:

A Liszt Ferenc repülőtéri találkozást és a repülőnk indulását követően, a reggeli órákban érkezünk Máltára. A repülőtéren bérelt autóbuszunkra szállunk, és mintegy negyedórányi utazást követően érkezünk meg a sliemai, tengerpart közeli szállodánkhoz. Csomagjainkat elhelyezhetjük a szálloda erre a célra kijelölt helyén, mivel a szobákat csak 14:00 óra után lehet elfoglalni. Ezt követően eldönthetik, hogy saját magunk állítjuk össze a napi programot, vagy pedig idegenvezetőnkkel tartanak.

Elsőként egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra hívjuk utasainkat a sziget leglátványosabb városainak megismerésére. Az időjárás függvényében a híres Blue Grotto-nál (Kék Barlang) kezdjük kirándulásunkat, mely a sziget délnyugati részén található. Magas sziklákkal körülvett tengeri öböl, ahonnan indulnak a csónakok egy élvezetes közel fél órás körutazásra. Ezt követően kirándulunk a 260 méter magasan elhelyezkedő híres Dingli-sziklákhoz, ahonnan lenyűgöző a panoráma. Ez a sziget legmagasabb pontja. Következő megállónk az egykori főváros, a „csendes város”, Mdina lesz. Az arabok Medina-nak nevezték, ebből rövidült a mai név. Az ókori várfallal körülvett városban egyedülállóan keverednek a középkori és a barokk építészet stílusjegyei. A város főterén emelkedik a 17. századi Szent Pál Katedrális, a várfalról pedig szép látványban gyönyörködhet az idelátogató idegen. Utunkat folytatva Rabatban állunk meg. A hangulatos belvárosban elmegyünk a Szent Pál plébániatemplomhoz. A templom oldalához csatlakozik a St. Publius kápolna, amely a Máltai lovagok számára lett létrehozva. Alatta található a római időkben börtönként is szolgáló Szent Pál barlangja. A helyi hagyomány szerint itt tartották fogva Szent Pált.  Végül lehetőségünk lesz a Szent Pál
katakombák megtekintésére is, melyet a római időkben temetkezésre használtak. Végül a sziget közepén fekvő Mosta városban állunk meg. La Rotunda templomát a 19. század második felében építették a római Pantheon mintájára. Hatalmas kupolája a negyedik legnagyobb a világon.
Programunk végén még megállunk kis időre Ta´Qaliban, ahol szabadidő keretében lehetőség lesz helyi kézművesek termékeiből vásárolni. A kirándulásunk végén, késő délután visszatérünk szállodánkhoz.

A nap további részében Sliemában sétálhatunk a tengerparti sétányon, és elkölthetjük vacsoránkat a korzó kínálta megannyi étterem valamelyikében, egy finom máltai bor kíséretében. Átmehetünk hajóval Vallettaba, ahol esti sétát tehetünk a farsangi lázban égő fővárosban, elvegyülve a színes forgatagban. Sőt, akinek kedve van, felfedezheti a híres-hírhedt máltai éjszakai életet is a szálláshelyünktől közel 5 kilométerre található Paceville vigalmi negyedben, mely a sziget éjszakai életének fellegvára, és farsang idején különösen „dübörög itt az élet”!

2. nap:

Reggelink után félnapos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat Vallettaba, máltai nevén Il-Belt (a város). Nevét alapítójáról, Jean Parisot de La Valette johannita nagymesterről kapta. Kishajóval megyünk szálláshelyünkről a sziget fővárosába, ahol a legfontosabb nevezetességeket tekintjük meg.
Elmegyünk a Barakka kertbe, ahonnan fantasztikus a panoráma a Nagy Kikötőre, az azt övező épületekre és a Három Városra. Az Alsó-Barakka parkban, a kilátó falán, szemben a tengerrel van egy 2006. október 23-án avatott emléktábla, mely az `56-os magyar forradalomnak állít emléket. A Máltai Egyetem 1956-ban diákokat küldött a magyar felkelők megsegítésére, s bár nem jutottak tovább a magyar határnál, a szabadságharc emléke ma is él Máltán. Számos máltai család fogadott örökbe a forradalom után árván maradt magyar gyermekeket. Érintjük a Nagymesterek Palotáját, barangolunk a hangulatos óváros zegzugos utcácskáiban. Sétánk végén egy húsz perces, 5D-s
dokumentumfilm segítségével megismerhetjük a máltai történelem és kultúra színes és lenyűgöző epizódjait, kiderül miért lett Málta a lovagok szigete. A Malta5D egy új generációs színház, ahol a film igazi élményét élheti át. Felnagyított 3D film, mozgó székek, vízcseppek, illatok, levegő befújás, lábcirógatás. Egyedülálló élmény minden korosztálynak!

A nap további részében már a farsangi felvonuláson vehetünk részt egyénileg, ki-ki a maga kedve szerint. A máltai karnevál egy régi hagyomány, kezdete az 1400-as évekre nyúlik vissza, ellenállva az idő próbájának, ma nagy népszerűségnek örvend mind a helyiek, mind a külföldiek körében. Bárki megengedheti, hogy viseljen jelmezeket, maszkkal fedje az arcát, és az utcákon az ünnepek alatt csavaroghat. Kihagyhatatlan az ország egyik legizgalmasabb szezonális eseménye. A karnevál öt napon keresztül tart farsang végén. Pénteken kezdődik, és húshagyó kedden fejeződik be. A legnagyobb eseménye Vallettában van, ahol ezrek gyűlnek össze, és színes álarcosok, zenekarok, feldíszített autók vonulnak fel világító jelmezekben és groteszk maszkokban. A karnevál általában dél körül kezdődik az utcákon, és kora hajnalban fejeződik be a bárokban és klubokban. 
A karnevál idején egy különleges, hagyományos máltai desszert is kapható, a "Prinjola". Nevét a máltai prinjol szóból kapta, ami fenyőmagot jelent és a töltelékben szoktak használni. Délutánra ajánljuk, hogy fedezzék fel a Három Várost, melyek valójában a fővároshoz tartozó, különböző sajátossággal, egyedi bájjal rendelkező kerületek. Ide hajóval lehet átjutni. Isla (Senglea) Málta egyik erődített városa, máltai nevét az olasz sziget (Isola) névből kapta, sokáig a johanniták vadászterülete volt. A másik Bormla (vagy Bir Mula), olasz nevén Città Cospicua, a Nagy Kikötő közelében, öt dombon épült. A harmadik pedig Birgu (közismert olasz neve: Città Vittoriosa, magyarul: „Győzelmes Város”), ahol az Inkvizítor Palotája kihagyhatatlan látnivalója az ide látogató turistáknak.
Szálláshelyünkre mindenki kedve szerint térhet vissza Vallettából kishajóval.

3. nap:

Reggelit követően újabb fakultatív ajánlatunk a kirándulás kishajóval Vallettaba, a Szent János katedrálishoz, mely a sziget legnagyobb és leghíresebb székesegyháza. A 16. század végén a máltai lovagrend akkori nagymestere építtette, ma pedig a világ egyik legszebb barokk templomának tartják. Belső díszítése lenyűgözi az idelátogatókat. A templom leghíresebb és egyúttal legértékesebb műkincse  Caravaggio  alkotása, a Keresztelő Szent János lefejezése című festmény. A márványpadlózat alatt a lovagrend közel négyszáz lovagja és tisztje nyugszik. A katedrális szombaton déltől és vasárnap zárva van az idegenforgalom előtt, ezért tudjuk csak ezen a napon megtekinteni, amit viszont nem szabad kihagyni egy máltai programban!
Vallettaból történő visszatérést követően újabb egész napos fakultatív kirándulásra hívjuk utasainkat Málta második szigetére. Autóbusszal transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállunk és húsz perc után érkezünk meg   Għawdex  szigetre, vagy ahogyan jobban ismert, Gozora. A legzöldebb máltai sziget, a legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. A kikötőben egy másik autóbusz vár ránk. A sziget bejárása alatt ellátogatunk Xagħra községbe, ahol a Ġgantija egy kőkori megalitikus ikertemplom romja található. A név jelentése: „az óriásnőtől származó”, mivel a legenda szerint a templomot Sansunna, egy hatalmas istenasszony építette egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltja van. Elmegyünk Dwejrára, mely a sziget egyik legszebb része a nyugati partnál. Itt állt az Azúr ablak nevű természetes kőhíd, amely  majdnem 100 méter magasan ívelt a partra merőlegesen egy tengerben álló kőoszlopig, azonban 2017-ben egy viharban sajnos teljesen összeomlott. Egy 400 méteres mélyedésben beltenger is kialakult itt, amely összeköttetésben áll a nyílt tengerrel. Jó idő és igény esetén motoros csónak segítségével ki is hajózhatunk a tengerre. Ellátogatunk még Xlendi halászfaluba is, mely a sziget déli oldalán fekszik. Kis homokos tengerpartja és csodás panorámája miatt igen népszerű a turisták körében. Végezetül nem marad ki a Rabat, angol nevén Victoria, a sziget nem hivatalos székhelye. A település máltai neve elővárost jelent, míg a Victoria nevet Viktória brit királynő tiszteletére kapta. Sétálunk az óváros központjában, ahol szabadtéri piacokat szoktak tartani. Megtekintjük Gozo történelmi erődjét, a Citadellát, innen csodálatos a kilátás a városra. Rövid szabadidőnk alatt lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására és ajándékok vásárlására is. Ezt követően autóbuszunkkal visszamegyünk Mgarr kikötőbe, majd 20 perces kompozás után Cirkewwában újra autóbuszra szállunk. Sötétedéskor érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol még lehetőségünk lesz a tengerparton sétálni, vagy hajóval egyénileg a fővárosba bemenni.

4. nap:

A korai indulás miatt reggelinket hideg csomagként megkapva, elbúcsúzunk szálláshelyünktől és Máltától. Bérelt autóbusszal indulunk a repülőtérre. Várhatóan még dél előtt érkezünk meg Budapestre.
Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében
változhat.

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
- 3 éjszakai szállást, tengerpart közeli 3 csillagos szállodában, Valletta közelében, Gziraban, (a szállodába érkezéskor letétként szobánként 100 € kauciót kell fizetni készpénzben vagy bank kártyával, melyet távozáskor – amennyiben mindent rendben talált a szálloda – visszafizetnek, vagy visszaterhelnek a kártyára).      - 

- reggelit a szállodában, (kontinentális büfé és angol reggeli a szállodában )
- a magyar nyelvű csoportkísérést, 
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díj az irodában:

- repülőjegy, 1 db maximum 40 × 30 × 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyász, repülőtéri illetékek, helyi idegenforgalmi adó: 55.000 Ft/fő
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
- 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 36.000 Ft.

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 28.000 Ft/fő, mely a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
- Feladható maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú poggyász: jelenleg 8.000 Ft/fő, mely a Wizz Air mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
- WIZZ Priority szolgáltatás: 10.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
- Oldalról tengerre néző szoba felára: 4.000 Ft/fő (egyágyas szoba esetén: 8.000 Ft)
- Tengerre néző szoba felára: 7.500 Ft/fő (egyágyas szoba esetén 15.000 Ft).
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 2.000 Ft/fő/4 nap; 18 év alatt: 1.000 Ft/fő/4 nap

Az választható fakultatív programok díjainak irodában és a helyszínen fizetendő részei:

1. napi egész napos Blue Grotto–Dingli-sziklák–Mdina–Rabat–Mosta fakultatív kirándulás

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő– minimum 15 fő jelentkezése esetén.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a parkolás, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.
A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
- Blue Grotto hajózással: 9 €/fő, gyerek: 5 €/fő,
- Mosta Dóm: 2 €/fő,
- Rabat, Szent Pál katakomba: 5 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 4 €/fő, 6-11 év között: 3 €/fő,

2. napi félnapos Valletta fakultatív kirándulás:
Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 15 €/fő –
minimum 10 fő jelentkezése esetén.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a vallettai hajójegyeket (Sliema–Valletta–Sliema között) oda és vissza, a belépőt a *Málta 5D filmre (magyar nyelven 9€/fő az egyéni belépő) egy üdvözlő itallal, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

3. napi fakultatív kirándulás a Szent János katedrálishoz:
A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 23 €/fő, 12 év
alatt: 15 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén. A kirándulás teljes díja tartalmazza a vallettai hajójegyeket (Sliema-Valletta-Sliema) oda és vissza, belépőt a Szent János katedrálisba (10 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 8 €/fő, 12 év alatt: ingyenes), a csoportkísérést és helyi magyar nyelvű idegenvezetés, az audióseszköz és a szervezés díjait is.

4. napi egész napos Gozo szigeti fakultatív kirándulás 
Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 30 €/fő –
minimum 15 fő jelentkezése esetén.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt buszokkal, parkolási díjat, a Gozo-i hajójegyeket oda és vissza, a csoportkísérés és idegenvezetés, az audióseszköz és a
szervezés díjait is.
A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
- Ggantija megalitikus templom: 9 €/fő, 12-17 év között és 60 év felett: 7 €/fő, 6-11 év között: 5 €/fő,
- Dwejra – Azur Ablak helye, csónakázási lehetőség az időjárás függvényében: 5 €/fő Csoportos belépések esetén a belépődíjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Menetrend:
-  Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 06:00 – 08:20 Málta / járatszám: W6
2495
-  Málta 09:05 – 11:25 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6
2496

WIZZ Priority szolgáltatás: 10.000 Ft/fő (oda-vissza útra)

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2019. március 2-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2019. március 2-5. (szombat-kedd)

Most fizetendő 4.000 Ft, a fennmaradó  35.900 + 55.000 Ft  repülőjegyár és az ajánlatban felsorolt díjat az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Irodában kell befizetni.

Vevőtájékoztató: 

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére