Mai­Kupon

Kategóriák

Fedezd fel Szlovákia egyik gyöngyszemét a Szádelői-völgyet egy gyalogtúrán Május 1-jén! Csalódni nem fogsz, a látvány lenyűgöző lesz! Most 12.990 Ft helyet csak 7.990 Ft / fő!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Szádelő község és a közvetlen közelében fekvő Szádelői-szurdokvölgy a Szlovák Karszt Nemzeti Park egyik gyöngyszeme. A meredek sziklafalak, mély szakadékok látványa, a sok védett növény, és a még ennél is gazdagabb állatvilág – különösen, ami a madarakat illeti – vonzza és lenyűgözi a látogatókat.

A Szádelői-völgy patakos, víz vájta sziklakanyonja a Felső-hegyet és a Szádelői-fennsíkot választja el egymástól. A Szár-patak (Blatnica) mentén a fennsíkra egy tájékoztató táblákkal jelzett tanösvény vezet. Az út elhalad a szurdok közepén álló, 105 méter magas elkülönülő sziklacsúcs, a Cukorsüveg mellett – a völgy jellegzetes sziklaalakulata azonban fentről, a védett Szádelői-fennsík peremének kilátópontjáról már szinte elvész a festői szorosban. A Gömör-Tornai karszton foltos ujjaskosbor, fehér madársisak, piros madársisak, szúnyoglábú bibircsvirág, kétlevelű sarkvirág, turbánliliom, szádorfélék és a világ egyik legritkább növénye, a tornai vértő kerülhet szemünk elé.

Ez a túra májustól júliusig jó alkalom orchideák fotózására. Program: 

05:00 órakor találkozó Budapesten, a Blaha Lujza téri parkolóban. Indulás 5:30-kor. Néhány órás utazással érkezünk meg a völgy bejáratánál lévő parkolóba és rövid készülődés után elindulunk. A turistaút függőleges sziklafalak és a köztük áttörő patak mellett vezet el.

A völgy maga 2200 méter hosszú és 300 méter mély, a legkeskenyebb részén 10 méter széles, a közepén kis turistaház üzemel, ahol lehetőségünk nyílik szusszanni és enni-inni. A pihenő után továbbhaladunk a patak mellett fölfelé, majd pár száz méter múlva élesen jobbra kanyarodunk és felmászunk a fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is.     

A fennsíkon tipikus karsztos réteken és ligeteken haladunk keresztül, majd jó egy óra múlva megérkezünk ahhoz a kilátóponthoz, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, déli irányban Magyarországra, fantasztikus látvány. Ezen a ponton megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott szendvicseket, csokikat.

Az ösvény a völgy keleti oldalán vezet tovább, sokszor a meredek sziklafalaktól alig pár méterre. Olyan vadregényes, hogy azt gondolnánk, itt forgatták Az ezüst tó kincsét és az összes Winnetou-s és Old Shatterhand-es történetet.

Utunk végül meredeken visz le a faluba, ahol pár házat elhagyva a késő délutáni órákban érünk vissza a parkolóba. Budapestre az esti órákban érkezünk.

 

Táv: kb. 17 km          Szintkülönbség: kb.690 méter fel és690 méter le

Túra nehézsége: A túra könnyű, átlagos erőnléttel is könnyen teljesíthető.

Utazás:         autóbusszal

Találkozás:  5:00 órától a Blaha Lujza téri parkolóban

Indulás:        5:30 órakor

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2016. április 28-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Időpont : 2016. május 1.

Táv: kb. 17 km          Szintkülönbség: kb.690 méter fel és 690 méter le

Túra nehézsége: A túra könnyű, átlagos erőnléttel is könnyen teljesíthető.

Utazás:         autóbusszal

Találkozás:  5:00 órától a Blaha Lujza téri parkolóban

Indulás:        5:30 órakor

A részvételi díj tartalmazza:

- a szervezés díját,

- az autóbuszos utazást,

- a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést.

Külön fizetendő:

- biztosítás (420,- Ft/fő)

FONTOS!
A foglalást követően kérjük, hogy telefonon, e-mailben, vagy személyesen adják meg a résztvevők nevét, lakcímet és telefonszámot, valamint kuponkódjukat.. Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség:

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu

Telefonszám : 317-1056, 317-1256

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Neoline Kft.
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1088 Budapest, Szentkirályi u. 5.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére