Mai­Kupon

Kategóriák

Haluskafesztivál a Nógrád megyei Vanyarcon, szeptember 12-én, szombaton. Hagyományőrző rendezvény, sztrapacskafőző, haluskaevő versennyel, kézműves vásárral, sok-sok haluskával és vendégszeretettel várják az érdeklődőket.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Haluskafesztivál a Nógrád megyei Vanyarcon, 2015. szeptember 12-én, szombaton.

A fesztivál hagyományőrző rendezvény, ahol sztrapacskafőző versennyel, folklór műsorral, kézműves vásárral, haluskaevő versennyel, viselet bemutatóval, sok-sok haluskával és vendégszeretettel várják az érdeklődőket, ahogyan a Haluska nevű vendégek jelentkezését is.

A nyers reszelt krumpli-liszt alapú haluska - sztrapacska „a tót atyafiak – a jó palócok” népszerű eledele. Mikszáth Kálmán, a nagy palóc író is szívesen fogyasztotta felesége családjánál, Mohorán.

Immáron a 12. alkalommal a szlovák nemzetiségű Vanyarcra várnak mindenkit egy finom haluskára: brindzásra, túrósra, káposztásra….., tejföllel, pirított szalonnával…..
A település kiemelt eseménye, mely gasztro-kulturális rendezvény sztrapacskafőző versennyel, folklór műsorral, gyermek programokkal, kézműves kirakodó vásárral, sétakocsikázással, „sétatraktorozással`, haluskaszaggató táncházzal.

A vendégek a finom haluska (sztrapacska) kóstolása mellett gyalogosan vagy akár lovas kocsival tehetnek egy sétát a Cserhát déli dombjai között meghúzódó kis falucskában és megnézhetik a Szlovák Tájházát, a Viselettörténeti Babagyűjteményét, a Veres-Beniczky kúriát, a Dessewffy kúriát, az Evangélikus templomot.

A főzőversenyen  2-3 fős csapatok indulhatnak korra nemre való tekintet nélkül, de akár családi vállalkozásban is. Részvételi díj nincs. A csoportoknak a főzéshez szükséges nyersanyagot és eszközöket kell magukkal hozniuk.

                                  

Program

9.00 VENDÉGVÁRÁS és a főzőversenyre jelentkezők regisztrálása
10.00 Megnyitó és a sztrapacskafőző verseny kezdet
11.00 FOLKLÓR MŰSOR I.
13.30 Haluskaevő verseny
14.00 Énekes-zenés program gyerekeknek, aprók tánca
15.00 FOLKLÓR MŰSOR II.

A folklór műsor részeként láthatnak népviseleti bemutatót a fellépő csoportok és a főzőcsapatok beöltözött képviselőinek közreműködésével.
Haluskás versek, rigmusok versenye is lesz - melyre bárki benevezhet
" HALUSKÁK TALÁLKOZÓJA" - várjuk a Haluska nevűek jelentkezését
17.00 A FŐZŐVERSENY ÉRTÉKELÉSE, DÍJKIOSZTÁS - vyhodnotenie

KÍSÉRŐ PROGRAMOK
Kézműves Kirakodóvásár
Kézműves foglalkozások
Népi játszóház, kosaras körhinta
Sétakocsikázás, lovaglás, sétatraktorozás
Könyvvásár, ajándékvásár
A program ideje alatt megtekinthető a viselettörténeti Babamúzeum, Tájház és Alkotóház (Vanyarc, Tabán út 9.), Ősmaradvány és Kőzet Kiállítás (Sziráki út 12.), Veres Család sírkertje, Millenniumi Emlékpark.

Az ajánlat feltételei

Haluska-járat indul a fesztiválra szeptember 12-én.

A szervezők Budapestről un. „HALUSKA-JÁRATOT” indítanak kellő számú érdeklődő esetén - segítve ezzel azokat, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének saját kocsival jönni, a tömegközlekedés pedig eléggé körülményes a településre, így felajánlják ezt a bónusz lehetőséget. A busz 10 órakor indul Budapestről, az Ötvenhatosok teréről az un. Felvonulási térről (Hősök tere mellett) - este pedig 17 órakor indul vissza.

Jegyár: 1000,-Ft oda és 1000,-Ft vissza.

Igényfelmérés, utazás bejelentése: vanyarckonyvtar@gmail.com, vagy 06-30-820-5807.


Szolgáltató
Vanyarc községi Önkormányzat
Weboldal
Szolgáltatás helye
2688 Vanyarc,
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére