Mai­Kupon

Hiteles, komplex csomag gyomorra-bélre-hasnyálmirigyre + lisztérzékenységre is vérből a Gellért Medical Labornál 1 főnek kedvező áron 37 800 Ft helyett 21 850 Ft-ért! Most fizetendő: 4 370 Ft!

Gyomor-bél-hasnyálmirigyre, lisztérzékenységre csomag - Egészség kupon
Eredeti ár:37 800 FtElőlegben fizetendő:4 370 FtTeljes ár:21 850 Ft42% kedvezmény
2021. június 16.-ig
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Emlékeztetőt kérekKüldd el e-mailben Megosztás

Gyomor- és bélrendszeri státusz felmérő csomag
Ebben az összeállított csomagban a gyomor és bélrendszerre fókuszálva olyan vizsgálatokat tettünk, melyek felmérik a nyálkahártya épségét. A csomagban olyan paraméterek kerültek, melyek egy felszívódási-emésztési zavarban jelentős eltérést mutathatnak. Májfunkció(i), elektrolitok, fehérjék, hasnyálmirigy enzimek, lisztérzékenység markere, Crohn betegség felismerése, vészes vérszegénység paramétere ( parietális sejt elleni antitest) B12 felszívódáshoz szükséges intrinsic faktor, gyulladásos paraméter és helikobakter szűrés.

 Emésztési zavarok vizsgálata
A gyomor és bélrendszeri státusz felmérés. Emésztési és felszívódási zavarok okainak feltárása.

Számos ember arra panaszkodik, hogy puffad, görcsöl-fáj a hasa, és csak “úgy átszaladnak rajta a dolgok” étkezést követően. Ez rendkívül kellemetlen lehet. A vékonybél mind anatómia elhelyezkedését, mind működését tekintve az emésztőrendszer központi szerve. A vékonybél működése összetett, összehangoltsága szükséges a zavartalan táplálék-, folyadék- és elektrolit-anyagcseréhez. Az ép nyálkahártya nem csak a jó emésztésért, hanem a felszívódásért is felelős, hiszen nagyon sok tápanyag, vitamin is a bélrendszeren keresztül hasznosul. A kalcium, a vas, a folsav kizárólag a proximalis vékonybélben, főleg a duodenumban szívódik fel, míg a kobalamin és az epesavak aktív felszívódása az ileumban történik. Gyomor nyálkahártya betegségeknél pedig az un. intrinsic faktor (B12 kötő fehérje) szükséges a megfelelő B12 ellátottsághoz.

Az emésztés zavara (maldigestio)
Többféle oka lehet annak, hogy a szénhidrátok, a fehérjék, a zsírok lebontása nem, vagy nem megfelelően történik meg. A gyomor betegségei, az intrinsic faktor hiányán kívül, ritkán okoznak felszívódási zavart. A szénhidrátemésztésben a savhiány leginkább azzal okoz zavart, hogy hajlamosít a vékonybél bakteriális túlnövekedésre. Savhiány esetén csökken az endogén pancreasserkentés, a túl savas közeg pedig a duodenumban inaktiválja a pancreaslipázt (pl. Zollinger–Ellison-szindróma).


Az emésztésben a hasnyálmirigy enzimeinek meghatározó szerepük van. A hasnyálmirigy exokrin működési zavara a szénhidrát-, a fehérje- és a zsíremésztést is rontja. Az epesavak a zsírok felszívódásához szükségesek, hiányuk tehát zsírfelszívódás zavarához vezet (parenchymás májbetegség, epekő, epeúti szűkület, tumor, a terminalis ileum betegsége). A vékonybél bakteriális túlnövekedése, egyes gyógyszerek (pl. kelátképzők, hashajtók, savtermelésgátlók stb.), a bél motilitási zavara ugyancsak károsíthatják az emésztést.

Az emésztési zavar okai, melyek az emésztés, a felszívás és a szállítás zavaraiból adódik:
gyomorsav hiány
atrofias gastritis ( sorvadásos gyomorhurut )
autoimmun gastritis
epe és májbetegségek
bakteriális túlnövekedés a vékonybélben
hasnyálmirigy betegségek ( gyulladás, tumor )
gyógyszerek
elsődleges és másodlagos vékonybélbetegségek
veleszületett enzimhiány
Felszívódási zavar (malabsorptio)
Valódi felszívódási zavar esetén az intraluminarisan megfelelően megemésztett tápanyag azért nem szívódik fel, mert a nyálkahártya működése nem kielégítő. Ennek leggyakoribb oka a vékonybél elsődleges vagy másodlagos betegsége.

A veleszületett enzimhiány ritka. Gyakori viszont a fertőzés, amely átmeneti nyálkahártya-károsodást okoz, sokszor másodlagos enzimhiánnyal. Gyakori vékonybélbetegség a coeliakia/lisztérzékenység és Crohn betegség, de az elsődleges folyamatok többsége ritka (pl. Whipple-kór, amyloidosis). Gyakori a vékonybél nyálkahártyájának károsodása más alapbetegség következtében. Felszívódási zavart okoz a felszívó felület csökkenése csonkoló műtét után, vagy bélrendszeri sipoly esetén.

Felszívódási zavarok:
laktázhiány
fertőzések
vírusok
baktériumok
parazita fertőzés
cöliákia
Crohn betegség
Giardia
daganatok

Másodlagos vékonybél károsodások:
gyógyszerek
hashajtók
Nem szteroid gyulladáscsökkentők
citosztatikumok
Endokrin betegségek
hyperthireosis
hypothireosis
hyperparathyreosis
diabetes mellitus
bakteriális túlnövekedés
AIDS

A felszívódás zavara igen változatos klinikai tüneteket okozhat, ami attól függ, hogy milyen anyag, milyen mértékű felszívódási zavaráról van szó és mi a kiváltó betegség. Az állapot lehet életveszélyesen súlyos, máskor csak enyhe tünetek jelentkeznek. A klasszikus, általános malabsorptiós tünet a fogyás, a hasmenés és a steatorrhoea.

A felszívódási zavarban szenvedő beteg testsúlya csökken. A súlyos malabsorptio egyértelmű jele a nagy mennyiségű, világos, zsírfényű, híg vagy laza, bűzös széklet, a steatorrhea. A vizes hasmenés sokszor szénhidrát-malabsorptio következménye, de zsír, epesav felszívódási zavara is kiválthatja és fertőzések is okozhatják. Az éjszakai székelés funkcionális betegség ellen szól. Fontos vizsgálnunk az étkezés és székelés kapcsolatát is, hiszen így esetleg ételintoleranciára (pl. laktóz), illetve nutritív allergiára derülhet fény.

A felszívódási zavar gyakran hasi panaszokhoz, rossz közérzethez vezet. A rossz közérzet, fáradékonyság oka összetett: energia-, folyadék-, elektrolit-, vitaminhiány egyaránt szerepet játszhat benne. A puffadás, flatulentia, hasi fájdalom, erős bélmozgás gyakori panasz, szinte minden tápanyag maldigestiója, malabsorptiója kiválthatja. Jellegzetes oka lehet szénhidrát-malabsorptio esetén a bakteriális fermentáció a colonban, vagy bakteriális túlnövekedésben a vékonybélben is. Erősebb fájdalmat rendszerint súlyos gyulladás, szűkület (pl. Crohn-betegség) okoz.

Rosszul felszívódó anyagok:
Fehérje, szénhidrát, zsír
D vitamin
elektrolitok: kálium, kálcium, magnézium, vas, fehérje
Folsav
B12

A kórisme alapja a kórelőzmény és a fizikális vizsgálat. Az előzetes műtétek, a társbetegségek ismerete, a táplálkozáshoz, a gyógyszerszedéshez kapcsolódó panaszok, a hiányállapotra utaló tünetek alapján a felszívódási zavar gyanúja felmerül.

A laboratóriumi vizsgálatok számos adatot nyújtanak arról, hogy hiányállapot van-e, sőt az eredményeket együttesen értékelve esetleg a kórokra is következtetni lehet.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2021. július 31-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az ajánlat tartalma: Komplex csomag a gyomor-bél-hasnyálmirigyre + lisztérzékenységre is kedvező áron 37 800 Ft helyett 21 850 Ft-ért!

Most fizetendő: 4 370 Ft, a fennmaradó öszeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Az ajánlat felhasználható: 2021. július 31-ig, előzetes időpont egyeztetés mielőbb szükséges!

A csomag tartalma:
Teljes vérkép(i)
Májfunkció (GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz )
Kálcium
Kálium
Magnézium
Összfehérje
Albumin
Amiláz
Lipáz
Koleszterin
Triglicerid
Húgysav
Vas
Transzferrin
CRP
Gasztroenterális panel benne a gyomor és bélnyálkahártya épségét felmérő vizsgálat, negatív vagy pozitív jelöléssel. (benne intrinsic faktor, parietális sejt elleni antitest, ASCA teszt, transzglutamináz szűrés)
Helikobakter szűrés.
Székletvér teszt

Szakértői lelet: 5 000 Ft-ért kérhető + 3-5 nap
Lelet: 15 munkanap, e-mailben küldjük

További kedvezményes vizsgálatok igényelhetőek:
- 10% kedvezménnyel igényelhető ( csak a teljes csomag felhasználása mellett )
Széklet emésztettség
B12 vitamin
Folsav
D vitamin
- 10% kedvezménnyel igényelhető
Laktóz / tejcukor genetikai teszt
Széklet calprotectin

Időpontfoglalás szükséges, bejelentkezni kizárólag a http://idopont.gellertlabor.hu/ oldalon lehet.
A helyszínre a már KINYOMTATOTT KUPONNAL kell érkezni!
A vizsgálatot vérből, vérvétellel végzik, szükséges éhgyomorral való érkezés.

Az időpont a vizsgálat előtti legkésőbb 3 munkanappal mondható le, vagy módosítható, amennyiben nem kerül időben lemondásra és nem jelensz meg a vizsgálaton, úgy a következő alkalommal 5 000 Ft plusz költség kerül felszámításra, melyet a helyszínen készpénzben kell kifizetned.

A labor kéri a pontos érkezést (sem korábban, sem később a leegyeztetett időpontnál), hogy egymás idejére a legnagyobb tisztelettel legyünk és mindenki elégedett legyen.

Gellért Medical Labor
1114 Budapest Kemenes utca 4. földszint 4.
Tel: 06 1 209 3682
www.gellertlabor.hu

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Gellért Medical Labor
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1114 Budapest, Kemenes utca 4. földszint 4.
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére