Mai­Kupon

🚌 Húsvét a Matyók földjén - Maklár – Tard - Mezőkövesd, buszos egynapos kirándulás 1 főnek 14.990 Ft helyett 10.290 Ft. Most fizetendő 1.550 Ft.

Húsvét a Matyók földjén, egynapos buszos kirándulás - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:14 990 FtElőlegben fizetendő:1550 FtTeljes ár:10 290 Ft31% kedvezmény
2023. április 3.-ig
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Emlékeztetőt kérekKüldd el e-mailben Megosztás

Mezőkövesd, Tard és Szentistván lakóit együttesen matyóknak nevezik. A katolikus vallású matyók gazdag hímzésű, színes népviseletükkel, sajátos népművészetükkel különleges néprajzi egységet alkottak a környező települések protestáns népessége között. Mezőkövesden mai napig őrizték, az utóbbi időben pedig ismét élővé tették gazdag hagyományaikat.Első megállónk Maklár, ahol a méltán híres Stühmer cukrászat márkaboltja és cukrászdája található. Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester egy pesti cukorkakészítő invitálására érkezett Magyarországra, már 1868-ban volt üzlete nálunk. Stühmer rendkívül szakképzettséggel rendelkezett, és kezdettől fogva elsőragú termékeket állított elő. A kezdeti 3-4 termékcsaládhoz képest ma több mint 150 féle terméket állítanak elő, egy részüket eredeti, régi receptek alapján. Egyik exkluzív márkaboltjuk Makláron nyílt meg. Lehetőség lesz valamilyen finomság fogyasztására a cukrászdában, és természetesen vásárlásra is, természetesen a húsvéti termékek is szerepelnek a kínálatban.

Innen Tardra látogatunk, ami már Matyóföld. A tardi tájház, - ami igazából három épületből áll – különlegessége a „buggyos tető” Itt a tardi matyóság népviseletét, szőtteseit, bútorait ismerhetjük meg, ami eltér a mezőkövesdiétől.

Ezután érkezünk Mezőkövesdre, a Matyóföld „fővárosába”. A Városi Galéria épületében nézzük meg Takács István freskóművész állandó életmű-kiállítását. Takács István páratlan templomfestői életművet hoz létre, az ország 290 templomában gyönyörködhetünk munkáiban. Az egyházművészeten kívül a festészet egyéb ágazataiban is a legjobbak közé tartozott. Matyóföld és népe iránti szeretete érződik azokon a festményein, amelyeken a matyó valóságot örökítette meg. Húsvétkor ebben a városban is felelevenítik a hagyományokat, amelyek méltán tarthatnak érdeklődésre számot. Ilyenkor a lányok és a legények is magukra öltik legszebb ruhájukat, egész napos műsora várja a látogatókat. És természetesen elmaradhatatlan a locsolás! A Hadas városrészben rengeteg programlehetőséget kínálnak, népművészeti termékek, kirakodóvásár várja a látogatókat. A régi település szerkezetet megőrző, skanzen jellegű városrész. A régi házak ma tájházként, alkotóházként várják a látogatókat. Látogatható a Bútorfestő, és Mézeskalács ház többek közt, és természetesen Kisjankó Bori Emlékháza is.

Visszaérkezés 20 – 21 óra közt.

- Belépők: kb. 3.000,- Ft.

- Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2023. április 9-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja: 2023. április 9.

Most fizetendő 1.550 Ft, a fennmaradó 8.740 Ft-ot az utazást szervező irodának kell fizetni.

Találkozás: 7.15 órától a Népliget, Planetárium mellett

Indulás: 7.30 órakor

kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp utca 4.
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére