Mai­Kupon

Kategóriák

Igazi nyári kalandutazás Boszniába - raftinggal 2016. július 12-17-ig! 6 nap/4 éj szállással, reggelivel, utazással és programokkal kedvező áron 79 990 Ft helyett 36 990 Ft-ért + 55 Euro (helyszínen fizetendő)! Most fizetendő: 5 550 Ft!

Igazi nyári kalandutazás Boszniába - raftinggal - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:79 990 FtElőlegben fizetendő:5 550 FtTeljes ár:36 990 Ft54% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Emlékeztetőt kérekKüldd el e-mailben
Megosztás Facebook-onMegosztás Google+-onMegosztás Twitter-en
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Turnus: 2016. július 12-17-ig!Részletes program:

1. nap:
Indulás az esti órákban. Felszállóhelyek: Budapest (Hősök tere – 23:00) és egyéb városok (érdeklődni telefonon, e-mailben). Éjszakánk utazással telik.


2.nap:
A reggeli órákban belépünk célországunkba, Bosznia-Hercegovinába, mely számos természeti szépségével, ősi kultúrájával és nem utolsó sorban gasztronómiai finomságaival vonzza az idelátogatókat.

Első állomásunk Szarajevó, Bosznia-Hercegovina fővárosa a különböző kultúrák találkozási helye. A legérdekesebb természetesen a Bascarsija, azaz a török városrész, amit számtalan üzlet, bazáros, apró kávézók és éttermek jellemzik.

Az Óváros legfőbb nevezetessége mór stílusú díszes Sebilj kút. Szarajevótól búcsúzva szállásunk felé indulunk, Kojic törökkori kisvárosa felé, majd a Prenj hegységben a panoráma utunkon felfelé haladva, igazi bosnyák autentikus hangulatban elérjük a szállásunkat, mely egy látványos gleccser tó, a Boracko-tó mellett fekszik. Szobakiosztás után, a nap hátralevő részét pihenéssel tölthetjük.


3.nap:
A közös reggelit követően, délelőtt elindulunk egy adrenalin dús fakultatív raftingolásra, vadvízi evezésre a Neretva folyóra. 

A helyszínen neoprén ruhát, mentőmellényt és sisakot kapunk, majd csónakokba szállva a profi vezetőnkkel elindulunk a kb. 20 km-es vadvízi kalandra. Kristály tiszta víz, kisebb-nagyobb zúgók, lenyűgöző zöldellő természet, sziklafalak, különleges Body Rafting is várnak ránk.

Programunk egy bosnyák helyi különlegességekből álló ebédet is tartalmaz. A fergeteges hangulat garantált! Az rafting ideje kb. 4-5 óra.

A pálya nem veszélyes, nem kötelező evezni, előképzettség nélküli programot állítottunk össze, igény szerint lehetőség van a pálya nehézségi fokát növelni. Ár kb. 35 Euro. Este, akinek van kedve, azokkal egy kis bosnyák mulatozás közben megismerkedünk a helyi zenével és egymással. A bosnyák est időpontja változhat. (Aki a raftingot inkább kihagyná, annak van lehetősége a szálláson maradni és élvezni a minket körülvevő természetet, sétálni)


4.nap (választható: szabadnap vagy hegyi piknik):
Reggelinket elfogyasztva megismerkedhetünk a környék természeti szépségeivel, fürödhetünk a Boracko gleccser tóban.

Akinek kedve van azzal délután elindulunk egy hegyi - mountain picnic nevű fakultatív programra, melynek keretében a Prenj hegységet ismerjük meg.

Utunk során a Neretva folyón átívelő függőhídon fotószünetet tartunk és ezt követően elindulunk a Prenj hegység legszebb, érintetlen részére, ahol láthatjuk az ősi stecciket (bosnyák ősi sírkövek) és egy hegyi picnic keretében kemencében sütött sajtos vagy husis bureket és helyi joghurtot-kefirt fogyasztunk, sétálunk a természetben, relaxálunk picnic plédeken. Program ára: kb. 10 Euro


5.nap:
Reggeli után Bosznia legismertebb, legelragadóbb, varázslatos városába, Mostarba indulunk. Az ország jelképe a szintén Csontváry által megörökített Öreg-híd, mely a Neretva folyó felett 21 m. magasan ível és köti össze az óváros két felét.

Mostarban számos látnivaló található. Mostar után az ország legcsodásabb vízi látványosságához, a Kravice-vízeséshez indulunk. A lezúduló folyók víztömege egy utópisztikus lagúnát fog közre. A lagúnában fürdeni is lesz idő.

A térségben kíváló, helyi narancs, lime és gránátalma pálika kóstolható, kapható. Ezt követően Bosznia gyöngyszemeként ismert Pocitelj törökkori kisvárosban tartunk egy rövidke megállót. Ezután a szállás felé vesszük utunkat.


6.nap:
Utolsó reggelink után, a Visoko környékén lévő Boszniai piramisok völgyébe érkezünk. 2005 óta a világ egyik legjelentősebb régészeti ásatása.

A munkálatokat kezdeményező és vezető bosnyák Dr. Semir Osmanagić feltételezése szerint megtalálták Európa legrégibb és legnagyobb piramisait. A piramisok alatt alagutak, folyosók húzódnak, ezek közül a Nap piramisa alatti alagútrendszert látogatjuk meg. Megtekintjük a kultikus 32 000 éves Megalitokat és a székely magyar rovásírás eredetét. A piramisoktól búcsúzva hazafelé indulunk. Hazaérkezés az éjszakai órákban.


Az egyes programok az időjárás függvényében felcserélődhetnek!


Ár tartalmazza: az utazást turista autóbusszal, 4 éjszaka szállást vendégházakban, csoportkísérőt, ÁFÁ-t, illetéket.

55 Euro a kiránduláskor fizetendő! (tartalmazza a közös programok útikötségét, 4 reggelit, belépőjegyeket, túravezetést a piramisban, idegenforgalmi adót).

Fakultatív programok:

Rafting teljes felszereléssel, ebéddel, transzferrel – kb. 35 Euro

Mountin Picnic program burekkel - kb. 10 Euro

Szállás: Igényes, kultúrált, hangulatos 3 csillagos vendégházakban 2,3,4 és 5 fős szobákban, egyszerű bútorzattal. Szobák egy részénél 2 szoba használ egy fürdőszobát.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2016. július 10-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Most fizetendő: 5 550 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Fontos: Utazás feltétele, hogy a kupon leütése után 3 napon belül a regisztráció céljából vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: laspalmerastravel@gmail.com (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám)
A vásárló a kupon leütésével egyidejűleg elfogadja a Las Palmeras Travel utazási szabályait, általános szerződési feltételeit: http://www.laspalmeraskft.com/utazas-szabalyai/

Engedély szám: U-001630

Ár tartalmazza: az utazást turista autóbusszal, 4 éjszaka szállást vendégházakban, csoportkísérőt, ÁFÁ-t, illetéket.

55 Euro a kiránduláskor fizetendő! (tartalmazza a közös programok útikötségét, 4 reggelit, belépőjegyeket, túravezetést a piramisban, idegenforgalmi adót).

Fakultatív programok:

Rafting teljes felszereléssel, ebéddel, transzferrel – kb. 35 Euro

Mountin Picnic program burekkel - kb. 10 Euro

Szállás: Igényes, kultúrált, hangulatos 3 csillagos vendégházakban 2,3,4 és 5 fős szobákban, egyszerű bútorzattal. Szobák egy részénél 2 szoba használ egy fürdőszobát.

Fontos tudnivalók:

Útiokmány: Boszniába utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.
Kalandutazás fogalma: Az utazás nem megerőltető, de a kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természet közeli helyszín, ami szinte sok esetben a lakott területektől távoli, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára. Szállásainkat úgy választottuk ki, hogy azok természetközeliek legyenek, hangulatosak és illeszkedjenek az utazás vagy a természetben végzett tevékenység stílusához. Ezek a szállások azonban egyszerűbbek, mint a nagyvárosokban szokásos hotelek.
Felszerelés: A kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk. A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Nyáron Boszniában meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.
Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást. Nem kell számítani hosszas gyaloglásra, viszont néhány helyen a talajon kőtörmelékek, szikladarabok lehetnek vagy a törökkori kisvárosokban csúszós térkő. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség. A kalandutazás illetve a rafting előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; normál biztosítás kb. 560 Ft/nap, raftingos biztosítás kb. 750 Ft/nap
Rafting: Előképzettséget nem igényel. A helyi bosnyák csapat biztosítja az öltözéket: neoprén ruhát, mentőmellényt, sisakot, rafting felszerelést. A helyszínen vannak különböző méretű rafting cipők is, de aki gondolja, az hozhat magának egy vékony talpú sportcipőt, vászoncipőt, ami vizes lehet. A program alatt a csónakokat, ún. szakképzett skipperek irányítják, segítik.
Védőoltás: nem szükséges
Étkezés és ivóvíz:
Az utazásunk részvételi költsége tartalmazza minden szállásunkon a reggelit, az utazás többi része azonban önellátó (a rafting és mountin picnik fakultatív programon van étkezés is). Ez azt jelenti, hogy a programok ideje alatt biztosítunk elegendő időt arra, hogy bevásároljunk egy-egy élelmiszerüzletben vagy étkezzünk éttermekben, vendéglőkben.
Az éttermek árai alacsonyabbak a magyarországi áraknál. Az éttermeken kívül rengeteg színvonalas pékség és bisztró kínál remek étkezési lehetőségeket. A szállásunknál a gleccer tónál is üzemel egy kisbolt és néhány étterem. A szállásainkon a bárban jó áron lehet üdítőt, alkoholt, kávét vásárolni.
Boszniában egyrészt olcsón tudunk étkezni, másrészt a remek balkáni-török konyhának köszönhetően mindig kitűnő ételek közül válogathatunk, tapasztalatank alapján kedvelték az utasaink, hogy ebédjüket, vacsorájuka egy hangulatos helyen, pl. a Kravica vízesésnél vagy a Mostari hídnál fogyaszthatták el.
A szállásainkon iható a vezetékes ivóvíz, de inkább a palackozott víz fogyasztását ajánljuk.
Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 160 Ft. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.
Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések nem jellemzőek ebben az időszakban, de rövid záporok előfordulhatnak.
Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Las Palmeras Tours
Cég
Las Palmeras Tours Kft.
Weboldal
Telefon
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére