Mai­Kupon

Irodalmi túra Békésben 2021. május 16-án, az egynapos buszos kirándulás 1 főnek 12.990 Ft helyett 8.190 Ft, most fizetendő 1.230 Ft.

Irodalmi túra Békésben, buszos kirándulás 1 főnek - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:12 990 FtElőlegben fizetendő:1230 FtTeljes ár:8 190 Ft37% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Egy megye megismeréséhez szorosan hozzátartozik irodalmi múltja is. Számos neves író, költő emlékével találkozunk megye szerte.. Nem véletlen, hogy az úgynevezett népi írók közül többen indultak innen, rendelkeztek Viharsarki, Békés megyei kötődéssel, identitással. Az itteni múlt, az itteni mindennapi élet ihletett olyan műveket, mint a Fekete bojtár vallomásai, vagy a Talpalatnyi föld.

Az utazás programja:

Első állomásunk Öcsöd – József Attila Emlékház meglátogatása. A régi iskola és tanítói lakás épületét az eredeti tervek szerint építették fel, ebben kapott helyet a kiállítás, főleg az itteni éveire koncentrálva. József Attila ebben az iskolában sajátította el első osztályos kisgyermekként, a betűvetést, az 1911-12-es tanévben. Az egykori tanteremben tematikusan csoportosítva találjuk a helyi földművelés és állattartás eszközeit, a mosás, kenyérsütés emlékeit is.

 

Következő megállónk Vésztő - Sinka István Emlékház megtekintése. Sinka a 30-as évek végén, Vésztőn élt és alkotott 6 éven át. Sok személyes tárgy, fotó, dokumentum segítségével ismerhetjük meg gazdag életművét, és rajta keresztül a népi írók munkásságát. Kihagyhatatlan látnivaló a Vésztő-Magori Történelmi Emlékhely. Ezen a helyen egymás mellett két 9- 10 méter magas halom áll. Az egyik földhalomba vágott ásatási szelvény mintegy hatezer év egymásra rétegződött településnyomait, leletanyagait szemlélteti. Különlegessége, hogy a leletek a feltalálási helyükön maradtak és a történelem térben és időben is megtekinthető. A másik dombon sikerült feltárni a térség X-XIII. századi nagyhatalmú családjának a Vatától származó Csolt nemzetség Árpád-kori monostorának maradványait. A területen egy irodalmi szoborparkot is kialakítottak.

Továbbutazunk Biharugra - Szabó Pál Irodalmi Emlékház megtekintése. Az egykori szülőházhoz egész életében kötődött, felújította, átépítette és feleségével együtt is gyakran hazatért ide. A népi írók egyik legnagyobb alakjának életét meghatározta a Biharugrai táj és népének küzdelmes élete. A kiállításon az író egykori dolgozószobája és könyvtára látható.

Berettyóújfalu a következő látnivalónk. – Itt a felújított zsinagóga épületében gyönyörködünk. A már teljesen romos épület újra régi pompájában látható, és egy Kulturális Központ kapott benne helyet. Berettyóújfalu után Bakonszegre látogatunk – Bessenyei György Emlékházát nézzük meg - A „Bihari remete” életét és munkásságát bemutató kiállítást nézhetünk meg a 18. századi parasztházban. Utolsó éveit töltötte Bakonszegen.

Utolsó állomásunk Füzesgyarmat – Az 1880-ban épült parasztházban korhű berendezés fogadja a látogatót. A tájházban emléket állítottak Hegyesi János Füzesgyarmati népi költőnek és Bonyhai Benjamin népi írónak.
Program dús napunk után hazautazás, visszaérkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül.

Az ajánlat tartalma:

- Autóbuszos utazás

- Idegenvezető, utaskísérő

- Szervezés díja

Egyéb költségek:

- Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő

- Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő


Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2021. május 16-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás  időpontja  2021. május 16.

Most fizetendő 1.230 Ft, a fennmaradó 6.960 Ft-ot az utazást szervező Neoline Utazási irodának kell fizetni.

FONTOS! A kupon vásárlását követően kérjük, hogy e-mailben, vagy személyesen jelentkezz a szervező irodánál és add meg az utazók neveit, lakcímed és telefonszámod, valamint kuponkódokat.Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda, 1075 Bp. Síp utca 4. Telefonszám : 317-1056, 317-1256, email cím: kalandozas@t-online.hu

Találkozás: 6.30 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtt
Indulás: 7.00 órakor

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp utca 4.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére