Mai­Kupon

🚌 Különleges nyár végi albániai, macedóniai repülős - buszos körutazás, Korfu szigeti látogatással. 6 nap, 5 éjszaka félpanzióval 1 főnek 114.900 Ft + repülőjegy. Most fizetendő 14.600 Ft.

6 napos albániai, macedóniai repülős - buszos körutazás - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:144 900 FtElőlegben fizetendő:14 600 FtTeljes ár:114 900 Ft21% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

A rejtélyes Balkán felfedezésére hívjuk vendégeinket. Utunk során megcsodáljuk a magas-hegyek, türkíz folyók, a Jón-tenger és Jón-szigetek világát, közben betekintést nyerünk a balkáni országok nagyobb városaiba, falvaik házikóiba, és az ott lakók életébe is. Szerezzen életre szóló érzéki, szellemi és lelki élményeket e különleges utazásunk során.Az utazás programja:

1. nap:
Még délelőtt elindulunk menetrendszerinti járatunkkal a Liszt Ferenc Repülőtérről, és mintegy másfél órányi repülés után érkezünk meg Teréz anya országába.
Bérelt buszunkkal rögtön egy kivételes szépségű természeti kincshez vezet az utunk; a Matka- kanyont keressük fel. Megérkezve megismerkedünk az utazás során alkalmazott audiós eszköz használatával, majd a főváros közelében lévő legnépszerűbb kirándulóhelyen, a Treska folyó mentén teszünk egy sétát. A gyönyörű türkíz folyó mellett haladva betérünk a Sv. Andrija kis templomába, hogy megcsodáljuk az ikonosztáz óarany fényét és az ortodoxia misztikumát, a közeli vízparti vendéglőben egy frissítő ital mellett pedig a teremtett világ szépsége tárul elénk.
Macedóniában vagyunk, a meglepetések országában. A főváros, Szkopje maga a csoda, a szocialista héjon túl, a friss, szinte festékszagú ókor, a Vardar-parti ókori gályákkal és a muszlim középkorral fűszerezve, miközben Nagy Sándor kivont karddal figyel bennünket legendás lováról a Plaošnikon. Ez a látvány, ami a főváros központját illeti, egyedülálló és színes, eklektikus és felejthetetlen. A híres nagyokat is látni fogjuk: Cirillt és Metódot, Samuilo cárt és Teodora császárnőt. Majd betérünk Teréz anya Emlékházába, hogy megismerjük korunk Aranyasszonyának munkásságát, elkötelezettségét és keresztény élethivatását.
Programunk végeztével vacsoránkat egyénileg vagy az idegenvezetőnk ajánlása alapján közösen egy belvárosi étteremben költhetjük el, aminek köszönhetően még jobban át tudjuk adni magunkat a Balkán különleges hangulatának, megkóstolva a helyi ízletes ételspecialitásokat. Az első nap végén számos élménnyel gazdagodva és lélekben feltöltekezve foglaljuk el szállásunkat Szkopjéban.

2. nap:
Reggeli után Macedónia hegyeit ismerjük meg, hiszen Ohrid, az UNESCO világörökség rangjával kitüntetett várost keressük fel. A Mavrovo Nemzeti Park peremén elhaladva megcsodálhatjuk a magas-hegyek világát, ahol a Vihren 2914 méteres csúcsával magasodik az ég felé. Az Ohridi-tó partján fekvő középkori város, valaha a 365 templomával az ortodox kereszténység bástyája, írástudás és egyetemi oktatás központja volt a X. században. Ma a történelmi rétegek tapinthatók itt, a római színház ma is megfelel funkciójának, és a macedónok használják is. Leghíresebb temploma a Sv. Sofija római kövekre épült. A város legmagasabb pontján áll Samuilo cár legendás vára, nem messze tőle a Szűzanya felbecsülhetetlen értékű szentélye, a Bogorodica Perivlepta templom, amelynek udvaráról páratlan kilátás nyílik a tóra. Kis ligeten keresztül megközelítjük a Sv. Jovan Kaneo sziklaszirtre épült templomát, amely a Mancevski filmben főszerepet kap. Innen csónakokkal térünk vissza a kikötőbe. Az Ohridi-tó a világ harmadik legrégebbi tava, amely számos endemikus fajnak otthona. Számunkra a legérdekesebb azonban a Plasica, mert pikkelyéből készül a híres ohridi gyöngy. A város és a tó látványával, hívogató vendégszeretetével nem lehet betelni, így a csábításnak engedve a tóparton felkeressük a környék leghíresebb strandját, de még előtte, az önmegtartóztatás jegyében, felkeressük a Kr. után 905. évben alapított Szent Naum kolostort, akinek névadóját az Ortodox Egyház avatta szentté.
A testi és lelki fürdőzést követően elfoglaljuk ohridi szállodai szobáinkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat.

3. nap:
A reggeli órákban útra kelünk és kisvártatva a titkok országába, az ismeretlen Albániába, a sasok földjére lépünk. A magas-hegyek továbbra is kísérnek bennünket, amíg az Osum folyó partjára érünk. Itt a Tomori és a Sperragh vonulata közt van az ezer ablak városa, Berat. Először a várat vesszük be, ami ma is lakott. Hosszú várbeli sétánk során elsőként a középkori ortodox templomot és annak nartexében kialakított ikonmúzeumot tekintjük meg, amely Onufri mester kivételes munkáit is tartalmazza. De dolgozott itt a neves Četiri család is Normandin Spatarakuval. A felbecsülhetetlen értékű kiállítás után a törökkori építészet, a panoráma-kilátó és a várfalak nyújtanak nem mindennapi látványt. Alattunk a város nyüzsög, középkori ezer ablakos része, építkezések Enver Hodzsa idejéből és az új élet jelei - minden belátható. Berat az ország legfontosabb UNESCO világörökségi helyszíne. A jellegzetes magashegyi utazás végeztével kiérünk a tenger partjára, Vlorába. Egy rövid fürdőzés még belefér vacsora előtt, hogy a sós vízben lemossuk az út porát.

4. nap:
A mai reggelen dél felé vesszük utunkat, Gjirokastrába, a neves déli városba, ahol az egyetlen albán Nobel-díjas író Ismail Kadare született. De itt látta meg a napvilágot a hírhedt diktátor Enver Hodzsa is, jómódú kereskedőcsalád tagjaként. Szülőháza ma gazdag néprajzi kiállításnak ad otthont, így betekinthetünk egy gazdag száz évvel ezelőtt élt család mindennapjaiba is. A város fő nevezetessége azonban a bazár, ill. a hegy tetején álló középkori vár, amely helytörténeti tárlattal várja az érdeklődőket. Sötét története van ennek a várnak, mert évszázadokon át börtönként használták, még a XX. században is.
A bazár hangulata kivételes, albán színekben pompázik itt minden, közben frissen sült bureket kínálnak vagy éppen jéghideg fagyit. A színes szőnyegektől kezdve a régiségeken keresztül minden apróság a gazdáját keresi. A macskaköves út, a jellegzetes sikátorokon át, fehér házak alatt vezet vissza bennünket a buszhoz. Szűk másfélórányi utazással érjük el a várva várt tengerpartot, Sarandan. Szállásunkat itt a városban foglaljuk el, ahol a vacsoránkat is elfogyasztjuk.

5. nap:
A reggeli után egésznapos Korfu szigeti kirándulást és jón-tengeri hajózás lehetőségét kínáljuk vendégeinknek. Utunk során ez már a harmadik ország, amit meglátogatunk. Vonz bennünket Korfu szigete, hiszen már Sarandából átláthatunk a szomszédos szárazföldre.
Kétórányi hajóúttal közelítjük meg, és miután kikötöttünk, találkozunk a helyi idegenvezetőnkkel. Helyi közlekedéssel érjük el a fővárostól 15 kilométerre fekvő Erzsébet, a magyarok által leginkább csak Sissinek nevezett királyné neoklasszikus-pompei-i, ámbár vitatható stílusú kastélyát, melyet a királynő, kedvenc ókori görög hőséről, Achilleonnak nevezett el. A kertben több szobor társaságában megtalálható az íjvesszővel sarkon lőtt Achileusz szobra is. Itt a kastély és kertjének
változatos történetét hallhatjuk, miközben megcsodáljuk a rendkívül szép mediterrán környezetet, amely annak idején Sissit is rabul ejtette. Az épületben található kiállításon Erzsébet királyné festett portréja, a gyilkossága utáni rendőrségi feljegyzések, jegyzőkönyvek, fotók, használati tárgyak tekinthetők meg, de a lépcsőház gyönyörű festményei, szobrai és földszinti kápolnája is említésre méltóak.

Visszatérve a fővárosba, Korfu kedves, sikátorokkal szabdalt óvárosában sétálunk, majd, ha időnk is engedi, a közeli strandon kerülhet sor ismét a már vágyott Jón-tengeri csobbanásra. Programunk végeztével visszabuszozunk a kikötőbe, ahonnan kora este indulunk Albániába. Sarandába megérkezve, bérelt buszunk és sofőrünk gondoskodik a hotelünkbe történő visszatérésünkről. A hosszú nap végén nem marad más hátra, mint elfogyasszuk záróvacsoránkat.

6. nap:
Reggeli előtt vagy után még egy búcsúcsobbanás javasolt, mielőtt a következő programhelyszínek felé vennénk az irányt. Útközben megállunk Durresben, az egyik legősibb európai városban, amely ma Albánia legnagyobb kikötővárosa. Rövid séta során megismerkedünk a város ókori és modern építészetével, majd folytatjuk utunkat a főváros felé. A két nagyváros már szinte összenőtt, a gyorsütemű fejlődés és folyamatos építkezés nyomán, de őszintén szólva, van is mit behoznia a
gyarapodó lélekszámú fővárosnak. Tirana új város, a törökök alapították, és ma még leginkább a brutális kommunista rendszer emlékei köszönnek vissza. A város főterén Skander bég szobra emlékeztet bennünket a legnagyobb albán hősre. Sok az árnyas park, a templom, és jellegzetes az olasz negyed is, amely ma a kormány intézményeinek ad otthont. A városnéző sétánkat egy hangulatos teraszon pihenjük ki, majd elköltjük az utolsó Leket is.
Az esti órákban érünk ki a Teréz anyáról elnevezett reptérre, ahol elbúcsúzzunk Skander bég népétől. A késő este induló járatunk éjfél tájt érkezik meg Budapest, Liszt Ferenc repülőterére.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi (politikai) viszonyok függvényében módosulhat, esetleg el is maradhat.

Utazás: WizzAir közvetlen járataival:
Budapest – Szkopje: 2020. augusztus 24., hétfő 11:15 – 12:40 (W6 2229)
Tirana – Budapest: 2020. augusztus 29., szombat 22:20 – 23:45 (W6 2234)

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzfereknél és a teljes út során,
- 1 éjszaka szállást Szkopjéban, 1 éjszaka szállást Ohridban, 1 éjszaka szállást Vloraban vagy Valonaban, 2 éjszaka szállást Sarandaban középkategóriás szállodában, két- vagy háromágyas, fürdőszobás szobában,
- 5 napi büfé reggelit és 4 napi vacsorát a szállodában,
- magyar nyelvű csoportkísérést,
- a szervezés díját.

A részvételi díjon felül kötelezően az irodában külön fizetendő díjak:
- repülőjegy, a repülőtéri illeték 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász*: 55.000 Ft/fő
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 35.000 Ft.

A részvételi díjon felül kötelezően a helyszínen fizetendő díj:
- audiós eszköz, helyi idegenforgalmi adók, autópályadíj, parkolási díj: 50 €/fő.

Választhatóan az irodában külön fizetendő díjak:
-  Korfu szigeti kirándulás és jón-tengeri hajózás fakultatív program - kb. 10 óra, minimum 15 fő jelentkezése esetén:
- Az irodában előzetesen fizetendő díj: 8.000 Ft/fő,
- A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő díj: 60 €/fő.
A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos transzfereket a kikötőbe, parkolási díjat, a Saranda-Korfu-Saranda hajózás, a korfu-i helyi idegenvezetés, a csoportkísérés, az audiós eszköz bérlés és szervezés díjait is. A helyszínen fizetendő díj alacsonyabb létszám esetén emelkedhet.
- Achilleoni Sissi kastély belépődíja: 6 €/fő
A díj a nap során az idegenvezetőnek fizetendő, amely időközben változhat.

- Repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 2.000 Ft/fő/6 nap (18 év alatt), 4.000 Ft/fő/6 nap (18-69 év), 7.500 Ft/fő/6 nap (70-79 év), 13.000 Ft/fő/6 nap (80 év felett)
- 20 kg-os Feladható poggyász: 25.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**,
- Nagy kézipoggyász és Priority szolgáltatás: 16.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**.
A díjak az esetleges foglalási díjakat is tartalmazzák, amelyek az irodában előre fizetendők.

A helyszínen külön fizetendő választható belépődíjak:
- Teréz anya Emlékház: 1 €/fő adomány,
- Sv Bogorodica Perivlepta: 2 €/fő,
- Sv. Jovan Kaneo: 2 €/fő,
- Ohridi-tavi csónakázás: 4 €/fő,
- Sveti Naum: 2 €/fő,
- Ohridi helyi idegenvezetés: 5 €/fő,
- Berat vár és Onufri múzeum: 4 €/fő,

- Vár és-helytörténeti kiállítás: 2 €/fő,
- Néprajzi múzeum: 3 €/fő,
- Ethem bey dzsámi: 1 €/fő adomány.
Összesen mintegy 26 €/fő, a díjak az út során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.
Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2020. augusztus 24-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja: 2020. augusztus 24-29. (hétfő-szombat)

Most fizetendő 14.600 Ft, a fennmaradó 100.300 Ft-ot és a repülőjegyárat az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül  az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között. 

Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.

Az utazás szervezője: Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Iroda cím: Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet
e-mail cím: info@pannoniatravel.hu 
Telefonszám: +3630/592-6107

Utazás: WizzAir közvetlen járataival:
Budapest – Szkopje: 2020. augusztus 24., hétfő 11:15 – 12:40 (W6 2229)
Tirana – Budapest: 2020. augusztus 29., szombat 22:20 – 23:45 (W6 2234)

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére