Mai­Kupon

🚌 Kulturális barangolás a Fertő-tó körül fürdőzéssel vagy burgenlandi kirándulással. Kétnapos buszos kirándulás augusztus 29-30-án 1 főnek félpanzióval 29.900 Ft helyett 26.900 Ft-ért, most fizetendő 3.400 Ft.

Kulturális barangolások a Fertő-tó körül, kétnapos kirándulás - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:29 900 FtElőlegben fizetendő:3 400 FtTeljes ár:26 900 Ft10% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Két napos hangulatos utazásra invitáljuk utasainkat az UNESCO világörökségi listáján szereplő  Fertő-tavi kultúrtájra, mely egyedülálló természeti, tájképi, építészeti és települési adottságokkal rendelkezik.  Madarakkal teli varázslatos tóvidék, történelem járta települések láncolata, természet és ember harmóniája, testes vörösborok, országos szinten kiemelkedő főúri rezidenciák, geológiai érdekességek várnak ránk a két nap során.1. nap :
Reggeli indulásunkat követően egyenesen  a Fertő-tó vidékére utazunk. Elsőként Nagycenken állunk meg, a hazáját több generáción át szolgáló Széchenyi család székhelyéül szolgáló kastélynál, amelyet ez alkalommal kívülről tekintünk meg. A kastélyon a család majd minden generációja alakított valamit. Mai formája a legnagyobb magyar jelzővel is ellátott Széchenyi István által 1834 és 1840 között kialakíttatott klasszicista külsőt tükrözi. Széchenyi István ugyan Bécsben született, ám életének nagy részét ebben a kastélyban élte le, éppen ezért különös gonddal fejlesztette azt. A XX. század viszontagságai után a kastély számos felújításon esett át, így minket már nagyon szép állapotban vár. 
Utunkat folytatva kis kitérőt teszünk Balfra, a kénes gyógyvízéről híres településre, ahol felkeressük az itteni gyógyvíz kóstolására alkalmas, Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült, kerámia-eozin mázas  ivókutat. A kút szabadon csordogáló vize igen gazdag, többek között  magas kénhidrogén tartalommal bír.  Segíti a gyomorműködést, a csontépítést, a sejtek regenerálódását, valamint az idegrendszeri stabilitás megőrzését. Megkóstoljuk a kút vizét és feltöltjük hozott palackjainkat. 
A Fertő-tó környékének festői lankái mellett haladunk tovább egészen Fertőrákosi Kőfejtőig. A bánya anyagát adó lajtamészkő nagyjából 10-12 millió éve keletkezett, az ebben az időben a területet borító Pannon-tengerben élő mészvázú állatok maradványaiból.  A bánya lajtamészkövét már a rómaiak óta bányászták, a XIX. században pedig számos bécsi, soproni és budapesti épülethez használták fel. A kőfejtőben szabadon sétálhatunk, látványos kiállító tereiben őslénytani bemutató filmet, életnagyságú ősbálna, őscápa, ősdelfin testrekonstrukciókat, őscápa állkapcsot, fosszília másolatokat, valódi kövületeket, gerinces és gerinctelen ősmaradványokat láthatunk. Megismerkedhetünk a lajtamészkő bányászatával és  a kő faragásának módjával.  Felsétálhatunk a kőfejtő tetején kialakított ösvényre is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környékre, a Fertő-tóra.

Utazásunk következő állomásaként a térség magyar központját, egyben Magyarország műemlékekben leggazdagabb vidéki városát, Sopront keressük fel. Itt először egy rövid ebédszünetet tartunk, mely alatt lehetőségünk lesz a belváros hangulatos helyi vendéglőinek egyikében elfogyasztanunk ebédünket is. A rövid felfrissülést követően idegenvezetőnk vezetésével keressük fel a város legfontosabb nevezetességeit. Sopron területén már a rómaiak idején a Borostyán-kő útvonal menti várost találunk Scrabantia néven. A honfoglalás kora óta pedig fontos határmenti város szerepét játszotta a magyar történelemben. A séta során végigjárjuk a páratlan szépségű utcákat és tereket, bebarangoljuk a város zárt, ősi városmagját.  Sétánkat a város Fő terén kezdjük, melynek alaprajza a XII. század óta semmit sem változott. A teret szinte uralja a magyarországi barokk szobrászat egyik legértékesebb alkotása, az a Szentháromság-szobor, amelynél először készült kültéri csavart oszlop Közép- Európában. Továbbhaladva megismerkedünk a város alapító legendájával és megtudjuk melyik volt Sopron első épülete. 
A sétánkat követő szabadidőben amennyiben kedvünk tartja felmehetünk a Tűztoronyba is, hogy Sopron varázslatos belvárosát madárnézetből is szemügyre vehessük.  Soproni városnézésünket követően szállásunkra utazunk, mely a Sopron erdőségét jelentő Lővérek lábainál helyezkedik el. Közös vacsoránkat a szálloda éttermében fogyasztjuk el.  A vacsorát követően a környéken sétálhatunk vagy a szálloda wellness fürdőjében is eltölthetjük a szabadidőnket. Szállodánk gyalog 15 percre helyezkedik el a belvárostól, így aki szeretné, este egyénileg felfedezheti a kivilágított Sopron hangulatát.

2. nap:
A reggelit követően először Sopron kertvárosához tartozó Sopronbánfalvát keressük fel, ahol az egyik legfestőibb fekvésű pálos (később karmelita) templom és kolostor fekszik.  A Bánfalva látképét uraló magaslaton található templomhoz különleges hangulatú szobrokkal szegélyezett, 88 fellépős barokk lépcsősoron át vezet az út. 

Akinek kedve van hozzá idegenvezetőnkkel tarthat, hogy rövid sétával (kb. 6-700 m) felkeresse a környék legnagyobb Hősi temetőjét, amelyben II. világháborús áldozatok sírhelyei találhatók békés erdei közegben. 
Sopronbánfalvi látogatásunkat követően a délutánra kétféle programot javaslunk.

Akik Fertő-tavi fürdőzéssel tennék teljessé a nyár végi kirándulást, azoknak a vendégeinknek a Fertőrákos strandját javasoljuk, mely a Fertő-tó egyetlen magyarországi strandja. 
Azon vendégeinknek, akik inkább a tó környékét fedeznék fel alaposabban fakultatív kirándulást ajánlunk Burgenlandba, a Fertő-tó osztrák oldalának két legszebb városának Kismartonnak és Rusztnak a felkeresésével. 
Sopronbánfalvát elhagyva így először Fertőrákoson állunk meg, ahol Fertő-tavi fürdőzésre vágyó vendégek szállnak le. A burgenlandi fakultatív kirándulást választó vendégeinkkel tovább indulunk az osztrák határ irányába.  Elsőként egy történelmi szempontból kiemelkedő határszakaszon állunk meg, hogy megtekintsük a Páneurópai Piknik Emlékhelyét. 1989 augusztusában az akkori békedemonstráció eseményeit kihasználva itt törte át a határt több száz, érvényes útlevél nélküli NDK állampolgár, hogy a vasfüggöny másik oldalára szökhessen. 
Folytatva utunkat Burgenland fővárosába, Eisenstadtba, magyar nevén Kismartonba érkezünk. Ausztria legkisebb tartományi székhelye az Eszterházy hercegek téli rezidenciája volt. Érkezésünk után rövid városnéző sétára invitáljuk vendégeinket idegenvezetőnk segítségével.  Városnézésünket követő szabadidőnkben lehetőség nyílik arra, hogy fakultatív program keretében ebédeljünk meg egy hangulatos helyi étteremben. Az ebédidő után szabadon sétálhatunk a városban vagy meglátogathatjuk a város legkiemelkedőbb látnivalóját, az Eszterházy Kastélyt, magyar nyelvű vezetéssel. Érdemes sétálni a szépen gondozott közel 50 hektáros kastélyparkban is, megpihenni az árnyat nyújtó fák lombjai alatt.

Burgenlandi kiruccanásunk utolsó állomása a történelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa, az UNESCO világörökségi helyszínként számon tartott Ruszt városa lesz.  Rövid sétát teszünk a városka ódon házacskái, díszes polgárházai, az óváros kéményein fészkelő, hangosan kereplő gólyái, az udvarokon kínált ízletes borok által hangulatossá varázsolt településen. 
A kirándulás végén visszautazunk Fertőrákosra, ahol a korábban strandolást választó utasainkkal találkozunk. 
Kulturális barangolásunk záróakkordjaként egy Sopron közeli rangos pincészetben lesz lehetőségünk élményszerű ízelítőt kapjunk a Sopron környéki méltán híres történelmi borvidék életéből. Mivel a borászat meglátása szerint ekkor már nagy valószínűséggel szüretelni fognak, ezért a pincészet feldolgozó terében betekintést nyerhetünk a szőlőfeldolgozás és a borkészítés folyamatába is. Ezt követően a kostoló teremben többféle bort és vacsoraként az itteni szőlősgazdák, azaz a poncichterek raguját kóstolhatjuk meg.
Utolsó programunk helyszínét elhagyva, két nap gazdag, feltöltődést hozó élményével térünk haza Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazás a Magyarországon belüli programokon  felsőkategóriás autóbusszal,
- Szállást Lővérekhez közeli szállodában kétágyas szobákban, félpanziós ellátással
- idegenforgalmi adót,
- az idegenvezetést és csoportkísérést,
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,
- Audiós eszköz és IFA: 1.200 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának
fizetendő,
A szerződés aláírásával az utazók vállalják audiós eszközök elvesztése vagy súlyos
megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/db kötbér díját.

Választhatóan előre fizetendő díjak:
- 2. napi fakultatív burgenlandi kirándulás díja: 4.000 Ft/fő, minimum 20 fő, 20 fő alatt a díj arányosan emelkedik,
 
Választhatóan a helyszínen külön fizetendő díjak:
- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 1.100 Ft/fő/2nap, 70 év és a felett 1.650 Ft/fő/2 nap,
- Fertőrákosi Kőfejtő belépő: 1.900 Ft/fő; kedvezményes (gyermek, diák, nyugdíjas):-1.300-Ft/fő,
- Tűztorony belépő: F: 1.400 Ft/Fő, NY,D: 700 Ft/fő,
- 2. napi fakultatív borászat és pincelátogatás, vacsorával és borkóstolóval: 3.900 Ft/fő,
- Sopronbánfalva templom és kolostor belépő helyi vezetéssel: 1.700 Ft/fő (minimum 20 fő esetén),
- 70 perces Fertő-tavi hajókázás: F: 2.300 Ft/Fő, NY,D: 2.000Ft/fő,  GY: (6-14 év között): 1.500 Ft/fő, 6 év alatt ingyenes,
- Kismarton kastélylátogatás vezetéssel: F: 13 €/Fő, NY,D: 11 €/fő,
  Kismarton Haydn templom vezetéssel: 

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2020. augusztus 29-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2020. augusztus 29-30., (szombattól - vasárnapig)

Most fizetendő 3.400 Ft, a fennmaradó 23.500 Ft-ot az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Irodának kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon 

- a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
- a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.
 - útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.

Indulás: 

6:30 Nyugati tér (a Nyugati pályaudvar parkolójából)
7:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóból)

Vidéki felszállási lehetőségek:

Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, 119 km,

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére