Mai­Kupon

Lepje meg a párját, a gyerekeit egy igazi természetközeli élménnyel! 3 órás Madármegfigyelő túra 1.600,- Ft helyett 800,- Ft-ért!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Lepje meg a párját, a gyerekeit egy igazi természetközeli élménnyel!

Januárban egy olyan madármegfigyelő túrát szervezünk, ahol valóban megérint majd mindenkit a természet a madarak testközelbeli megfigyelése miatt.

A téli ártéri erdő különleges hangulatát és az etetőhöz szoktatott madarak látványát nyújtja a túra. A hideg ellen forró teát, forralt bort és a kikötőben a kemence melegét kínálják a szervezők. Lehetőség nyílik madárfotózásra és madármegfigyelésre a decemberben felállított álcázott madár-lesből. A madarak közelsége miatt valóban a természet részévé válhatunk. Kb. 3 órás könnyű túra.

Dátum: Január 14-én és 21-én 10 órakor.
TISZAVIRÁG ÁRTÉRI SÉTAÚT

Az 1500 m hosszú tanösvény a tiszavirág (kérész) életét , fejlődési fázisait és a Tisza-tó élővilágát mutatja be.

Madármegfigyelő tornyai és a séta végcélját is jelentő belső tó, a Göbe halászladikjai is igen népszerű.

Ezeket különösen a fotósok és a csónakos barangolók veszik szívesen birtokukba hosszabb-rövidebb időre. A sétaút pihenőiben bemutatjuk azt a már majdnem elfelejtett, de példaértékű "természet és emberi tevékenység" kapcsolatot, amit a teknővájás, a kosár és gyékényfonás valamint az eredeti tiszai halászmesterség jelentett. 


A három ősi mesterségben éppen az a közös amit az ártéri sétány élő környezete kovácsolt össze, mely nem más mint maga a tevékenység tárgya, ami itt él, itt terem.
A teknővájást a "nyersanyag" lelőhelye (az ártéri erdők öreg szürke- ill. fehérnyarai) közelében tábort ütő cigány családok végezték.A mesterség apáról fiúra szállt, a család minden tagjának meghatározott szerepe volt az "árú" előállításában. Bemutatásra kerül egy hajdani nyári teknős-cigány tábor, annak lakhelyül is szolgálóekhós szekere, mint a tábor egyik legjellegzetesebb darabja.


A kosár (fűzvessző) és gyékény fonás mestersége már a falusi portához köthető. Ezért ennek bemutató teréül egy faszerkezetes, lábakon álló, nádtetős falusi szín fog szolgálni.
Az érdeklődőket itt megismerhetik a kosár ill. gyékényfonás anyagait, az árú (kosár, szakajtó stb...) készítésének egyes fázisait.

Az ismertető táblák a mesterség és termékei felhasználásáról részletes magyarázatot adnak. A halászmesterséget a Göbe partjára épített korcolt nádtetejű halászkunyhó mutatja be. A tiszai halász "egyszerű, de nagyszerű" nyári lakhelyét és annak praktikusan kialakított környezetét hozzáértő kezek építik fel. A látogatók megismerkedhetnek a halász által oly gyakran használt varsával, a különböző hálókkal és a mester-fogásokkal. A bemutató alkalmával a halászladik kipróbálására akár sor is kerülhet.


A Tiszavirág Ártéri Sétaút térképe: 

Tekintse meg a Tiszavirág Ártéri Sétaút képeit galériánkban

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2012. január 21-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Dátum: Január 14-én és 21-én 10 órakor.

A kupon csak ebben az időpontban használható fel.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Szabics Kikötő és Szabadidőpark
Cég
Szabics Kikötő
Weboldal
Telefon
Fax
Szolgáltatás helye
5350 Tiszafüred - Tiszaörvény, Szabics Kikötő
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére