Mai­Kupon

Kategóriák

Mohácsi busójárás 2016. február 7-én, egynapos kirándulás autóbusszal 4.990 Ft-ért. Most fizetendő 650 Ft.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

A busójárás napjainkban:

A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő ünnep, amely rokonságot mutat a Riói és a Velencei karnevállal, valamint az afrikai népek szokásaival. 

A mai busójárás a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős, és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busó ágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a Farsangvasárnap.

 
PROGRAM:

Indulás a felszállási helyszínnél megadott időpont szerint.. Érkezés Mohácsra a forgalmi helyzettől és az útviszonyoktól függően a késő délelőtti-déli órákban. A mohácsi busójárás Magyarország legrégibb és legismertebb télűző farsangi karneválja. Érkezés után elvegyülünk a busójárás forgatagában, részt vehetünk a programokon. Kiállítások, táncházak, néptáncbemutatók hazai és külföldi együttesekkel, a népzenei- és népdaléneklési versenyek, kézműves játszóházak, a népművészeti vásár, egyaránt lehetőséget teremt arra, hogy ízelítőt kapjunk a hamisítatlan farsangi hangulatból. A legfőbb látványosságot a farsangvasárnap jelenti: közel 1.000 birkabundás,  álarcos busó vonul végig szekereken, kocsikon és gyalog a városon, hogy aztán a főtérre érve szabad farsangolásba kezdjen, táncolva, bolondozva a népünnepély közönségével. Időnként ágyúk dörrenése szakítja félbe a teret betöltő sokác muzsika hangjait: a jelmezesek nem csak rikoltozásukkal, hanem ezzel is igyekeznek elijeszteni a telet, a hideget. Mikor besötétedik, 17:30-kor meggyújtják a tér közepén elhelyezett, hatalmas máglyát, hogy annak magasra felcsapó lángjai elégessék a telet jelképező koporsót.

Indulás: 07:00, 56-osok tere időkerék, buszparkoló.

Az ár tartalmazza:

utazás autóbusszal

– utaskísérő a buszon

– idegenvezető a Mohácsi Történelmi Emlékparkban

Helyszínen fizetendő költség: 1.000 Ft Mohácsi Történelmi Emlékpark belépőjegy (nem kötelező!)

A busójárás programját nem irodánk, hanem a Mohácsi Önkormányzat szervezi, beleszólásunk nincs.

Hazaindulás 19:00 órakor. Visszaérkezés Budapestre a forgalmi viszonyoktól függően kb. 21:30-22:00 órakor.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2016. január 29-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2016. február 7.

Most fizetendő 650 Ft, a fennmaradó 4.340 Ft-ot az utazást szervező Fairy Tours irodának kell fizetni. A kupon megvétele után vedd fel a kapcsolatot az irodával, tel.szám: 06-1 / 413-66-55.  Fairy Tours, 1076. Budapest, Garay u. 16. fszt.1. Nyitvatartási idő: H-P:8-16. 

Felszállási lehetőségek:  06:30 Budapest, 56-osok tere időkerék, buszparkoló. Indulás: 07:00


A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Fairy Tours
Cég
Telefon
Szolgáltatás helye
1076 Budapest, Garay út 16. fsz.1.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére