Mai­Kupon

🚌 Olaszországi városok - UNESCO Világörökség emlékeket ismerhetünk meg a 4 napos őszi utazás során. Utazás repülővel, szállás 3 csillagos bolognai szállodában reggelivel 1 főnek 84.900 Ft helyett 49.900 Ft-ért + repülőjegy. Most fizetendő 6.300 Ft

Olaszországi városok, 1 főnek 4 nap repülővel - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:84 900 FtElőlegben fizetendő:6 300 FtTeljes ár:49 900 Ft41% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

BOLOGNA – RAVENNA - FERRARA

Olaszország egyik legnépesebb városába, a gasztronómia fellegvárába, Bolognába repülünk vendégeinkkel ezen az őszi hétvégén. A meghitt óvárosban egymást érik a román, gótikus és reneszánsz épületek, de a város büszkélkedhet a világ első egyetemével is. Utazásunk harmadik napján fakultatív kirándulás keretén belül Ravennát, Ferrarát felkeresve, UNESCO Világörökség emlékeket is megismerhetünk.Az utazás programja:

1.nap:
Délidőben indulunk menetrendszerinti járatunkkal a Liszt Ferenc Repülőtérről és a kora délutáni órákban érkezünk meg Emilia-Romagna régió székhelyére, Bolognaba, a Guglielmo Marconi repülőtérre.
Bérelt autóbuszunkkal szálláshelyünkre utazunk, majd mindössze hat megálló erejéig, helyi közlekedési eszközt igénybe véve jutunk az óvárosba, ahová mintegy háromórás városnézésre hívjuk vendégeinket. A város legismertebb tere a Piazza Maggiore, amely mai formáját a 15. században kapta. A teret a középkori Bologna legfontosabb épületei veszik körbe, melyek közül a legrégebbi az 1200-ban épített Palazzo del Podestá. A Palazzo Accursioban a városháza működött több mint 700 éven keresztül egészen 2008-ig. A Basilica di San Petronio az ország ötödik legnagyobb temploma, amelyben 25 ezer embert is le tudnak ültetni. A grandiózus épületet eredetileg a világ legnagyobb székesegyházának tervezték, ahogy azt tették Milánóban, Sienában és Firenzében is, de a nagyratörő álmokat IV. Piusz pápa nem engedélyezte. A bazilika alapkövét 1390-ben rakták le, de csak 1954-ben szentelték fel, és a fő homlokzat a mai napig befejezetlen. Állítólag a tervek szerinti elképesztő költekezésnek is nagy szerepe volt abban, hogy Luther Márton szembe fordult a katolikus egyházzal. A templomot 2006-ban terroristák akarták felrobbantani, mert a templomban található 15. századi freskó Mohamed prófétát ábrázolja a pokolban, akit démonok gyötörnek. Szinte minden út erre a bazilika terére vezet, és a városban sétálók számára lehetetlen, hogy valamikor ne itt kössenek ki. Gyakran tartanak itt zenei fesztiválokat is. Érdemes leülni egy teraszon vagy egy trattoriában elfogyasztani egy pizzat, pastát vagy valamilyen más helyi specialitást. Este közösen vagy akár egyénileg visszatérünk szálláshelyünkre.

2.nap:
Reggelinket követően, ismét helyi busszal jutunk el Bologna óvárosba, ahová egész napos gyalogos városnézésre hívjuk vendégeinket.
A Piazza del Nettunon látható a város egyik szimbóluma, a kora barokk Neptun szökőkút, amely a tenger duzzadó erejű istenét és dús keblükből vizet csorgató nőalakokat ábrázol. A város közepén van Bologna másik szimbóluma a két leghíresebb tornya, az 1109-ben épült 98 méter magas Asinelli és a következő évben épített fele olyan magas Garisenda, amelyek egymás felé dőlnek. A new yorki World Trade Center ikertornyainak tervezőjét is ezek a tornyok ihlették meg. Az Asinelli toronyba fel lehet menni gyalogosan, de a 498 lépcső megmászása az öreg, sokszor szűk falépcsőkön csak edzett látogatóknak ajánlott. Innen 300 m-re helyezkedik el a 60 méter magas, a 12. század második felében épült Torre Prendiparte, melyet Coronata-torony-nak is hívnak.
A Piazza Galvanin található az Archiginnasio (korábbi egyetemi főépület), mely ma Emilia- Romagna tartomány legnagyobb könyvtárának ad otthont. Bologna egyik legfontosabb, legjelentősebb épülete, a 16. századból. A külön látogatható, a 17. század első felében épült anatómiai színház, mely az Archiginnasio fő attrakciója. Meg lehet tekinteni, milyen előadóteremben tanultak a korabeli orvostanhallgatók anatómiát. Ellátogatunk még Santuario di Santo Stefano bazilikához, mely eredetileg hét templom egymásba építve, és ezer éves időszakot ölelnek fel. Ezek közül a Santi Vitale e Agricola 4. századi, ezzel Bologna legrégebbi temploma. Egy 13. századi udvar, és egy kápolna is a templomegyüttes részét képezi. Nem nagyon látni máshol ilyet. Gyönyörű, békés hely. A Piazza San Domenicón van a Basilica di San Domenico. Itt nyugszik Szt. Domonkos, a nevét viselő rend megalapítója. A templomot az ő síremlékének méltó elhelyezése érdekében építették a 13. században.
Az 1088-ban alapított bolognai egyetem a világ legelső egyeteme, megelőzve az Oxfordi Egyetemet és a párizsi Sorbonne-t. Ha időnk engedi látogatást teszünk az ún. FICO-ban, amely az olasz gasztronómia látványos tárháza. A belvárosból ingyenes shuttle busszal közelíthetjük meg.
Sétánk végén érdemes leülni a központban, ahol mindig sok ember, remek hangulat, és persze sok diák, utcazenész és mutatványos van. A gasztronómia fellegvárában remek éttermek, kávézók várják a fáradt turistákat. Természetesen a séta alatt lesz szabadidő is, amikor betérhetünk egy ebéd vagy csak egy kávé, sütemény elfogyasztására, illetve a nap végén itt ajánljuk a vacsora elköltését is.
Szabad időnkben a festészet kedvelői ellátogathatnak a Pinacoteca Nazionaleba (Művészeti Múzeum). A képtárban 13-18. századi festmények vannak. Főleg bolognai, és Bolognához kapcsolódó festők képei, mint Raffaello, Giotto, Guidio Reni, de El Grecónak és Tintorettónak is került itt alkotása kiállításra. Itt általában nincs tömeg, mint a hasonló galériákban Rómában vagy Firenzében. Főleg azok számára érdekes, akik érdeklődnek a vallásos témájú, kora középkori és reneszánsz festmények iránt.

3.nap:
Közös reggelinket követően ezen a napon is egész napos programlehetőséget kínálunk vendégeink számára Ravennaba és Ferraraba.
A délelőttöt Itália egyik legrégebbi városában, Ravennában töltjük, melyet csatorna köt össze az Adriai-tengerrel. Kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség részét képezik. Óvárosi sétánk során a Piazza del Popolon, árkádos házak között találjuk a Palazetto Veneziano-t. A 16. században épült, de a lodzsájához 6. századi oszlopokat is felhasználtak. A Garibaldi téren érintjük Dante mauzóleumát, mely túlzás nélkül is kötelező látnivaló a városban. A Basilica di Sant’Apollinare in Classe a 6. század első felében épült a város védőszentjének sírhelye fölött. Csodálatos mozaikok és márványszarkofágok díszítik. A Basilica di Santa Apollinare Nuovo a 6. század első felében épült, gyönyörű, 1500 éves mozaikokkal. A Szent Vitus bazilika az egyik legfontosabb ókeresztény műemlék egész Olaszországban. A 6. századi műemlék tipikus ókeresztény építészeti stílusokat hordoz magán. Ebben a bazilikában egyesül a keleti művészet és a nyugati hagyomány. Közös sétánkat követően, szabadidőnkben lesz lehetőségünk egyéni ebédünk elköltésére.
Délután a Pó folyó fő ágának egyik elágazásában található Ferraraba megyünk. A város 15- 16. században élte fénykorát, az Este család uralma alatt, akik fényűző, de egyben művészetpártoló udvarukba vonzották a kor legnagyobb költőit. 
Este családhoz kapcsolódó művészeti emlékek. A várost a mai napig is 9 km hosszú fal veszi körül, amelynek legnagyobb része szintén a 15-16. században épült. A legismertebb épületek egyike a Castello Estense, ami a város közepén található négy saroktornyú vár, és várárok veszi körül. A Palazzo del Municipiot a 18. században építettek újjá, és az Este család korai rezidenciájaként szolgált. Nem messze innen van a San Giorgo katedrális, ami a 12. század elején épült, a campanile pedig reneszánsz. Kóstoljuk meg a város jellegzetes édességét, amelyet eleinte karácsonykor készítettek. A sütemény fő alkotóeleme a kakaó. Mandulát, mogyorót is tesznek bele és étcsokoládéval öntik le. Pan del Papa-nak nevezték el, ebből alakult ki a mai neve a Pampepato.
Estére visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsorát ezen az estén is a szálloda környékén lévő éttermek valamelyikében ajánljuk, de akár helyi autóbusszal be is mehetünk ismét az óvárosba.

4.nap:
A reggelit követően, kihasználva az időt a kora délutáni menetrendszerinti járatunkig, egy rövid, de különleges fakultatív programra invitáljuk vendégeinket. A szállodai kijelentkezést követően, bérelt autóbuszunkkal, a várostól délnyugatra vesszük az irányt, hogy felkeressük a festői környezetben 300 méterrel a város fölé magasodó Santuario di Madonna di San Luca bazilikát. A templom a városból a világ leghosszabb (3,8 kilométeres) fedett, árkádos útján is megközelíthető, amely 666 boltívet tartalmaz. Bizony nem lenne könnyű a gyaloglás felfele, de aggodalomra nincs okunk, hiszen buszunk segítségével küzdjük le a tekintélyes szintemelkedést. A dombról szép a kilátás Bolognára, és környékére.
Közel egyórás ott tartózkodásunkat követően visszatérünk az esetlegesen a szállodában maradt útitársainkért, majd együttesen indulunk tovább a repülőtérre. A biztonsági kapun áthaladva még vásárlásra is juthat némi idő a „vámmentes” boltokban, amelyekben kedvünkre válogathatunk, stílszerűen, a gasztronómiai termékek közül is. A menetrendszerinti járatunkkal mintegy másfél óra repülést követően érkezünk meg Budapestre.
Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében
változhat.

Menetrend:
- Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 10:50 – 12:15 Bologna / járatszám: W6 2355
- Bologna 12:50 – 14:15 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B / járatszám: W6 2356
Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
- 3 éjszakai szállást, 3 csillagos bolognai szállodában,
- bővített (sonkával és sajttal kiegészített) kontinentális reggelit a szállodában,
- a magyar nyelvű csoportkísérést (a fakultatív idegenvezetéseken kívül),
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak az irodában:
- repülőjegy, 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm nagyságú (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyász*, repülőtéri illetékek: 55.000 Ft/fő,
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 25.000 Ft,
- helyi idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 20 €/fő (a helyszínen az idegenvezetőnek € ban fizetendő).

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:
- Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 22.000 Ft/fő, mely a Wizz Air
mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
- WIZZ Priority szolgáltatás: 16.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 1.350 Ft/fő (18 év alatt), Felnőtt 2.700 Ft/fő, 5.400 Ft/fő (70-79 év), 9.500 Ft/fő (80 éves kortól).

A választható fakultatív programok díjainak irodánkban és a helyszíne fizetendő részei:
- 2. napi egész napos Bologna városnézés: 

Az irodában fizetendő: 5.000 Ft/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik. A fakultatív kirándulás díja tartalmazza a csoportkísérés és idegenvezetés, a szervezés díjait.

- 3. napi egész napos Ravenna-Ferrara kirándulás:

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 50 €/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, városi behajtási és parkolási díjak, útdíjak, a csoportkísérés és idegenvezetés, a szervezés díjait is.

- 4. napi kb. 2 órás kirándulás a Santuario di Madonna di San Luca bazilikához:
Az irodában fizetendő: 2.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 10 €/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a csoportkísérés és idegenvezetés, a szervezés díjait is.

A helyszínen fizetendő belépők és helyi tömegközlekedés díjai:
- Bologna autóbuszjegy: 1,30 €/fő/1 út (75 percig érvényes)

- Belépőjegyek várható összege: 35-45 €/főAz ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2019. október 12-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja: 2019. október 12-15. (szombat-kedd)

Most fizetendő 6.300 Ft, a fennmaradó 43.600 Ft-ot + repülőjegyár (55.000 Ft) az Utazási irodának kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával 48 órán belül jelentkezni kell az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon keddtől csütörtök 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

A részvételi díj tartalmazza:
- légkondicionált autóbuszt a transzferekhez,
- 3 éjszakai szállást, 3 csillagos bolognai szállodában,
- bővített (sonkával és sajttal kiegészített) kontinentális reggelit a szállodában,
- a magyar nyelvű csoportkísérést (a fakultatív idegenvezetéseken kívül),
- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak az irodában:
repülőjegy, 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm nagyságú (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyász*, repülőtéri illetékek: 55.000 Ft/fő,
- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,
- 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
- egyágyas felár: 25.000 Ft,
- helyi idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 20 €/fő (a helyszínen az idegenvezetőnek € ban fizetendő).

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:
- Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 22.000 Ft/fő, mely a Wizz Air
mindenkori érvényes díjszabása szerint módosulhat.
- WIZZ Priority szolgáltatás: 16.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 1.350 Ft/fő (18 év alatt), Felnőtt 2.700 Ft/fő, 5.400 Ft/fő (70-79 év), 9.500 Ft/fő (80 éves kortól).

A választható fakultatív programok díjainak irodánkban és a helyszínen fizetendő részei:
- 2. napi egész napos Bologna városnézés: 

Az irodában fizetendő: 5.000 Ft/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik. A fakultatív kirándulás díja tartalmazza a csoportkísérés és idegenvezetés, a szervezés díjait.

- 3. napi egész napos Ravenna-Ferrara kirándulás:

Az irodában fizetendő: 7.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 50 €/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, városi behajtási és parkolási díjak, útdíjak, a csoportkísérés és idegenvezetés, a szervezés díjait is.

- 4. napi kb. 2 órás kirándulás a Santuario di Madonna di San Luca bazilikához:
Az irodában fizetendő: 2.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 10 €/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a csoportkísérés és idegenvezetés, a szervezés díjait is.

A helyszínen fizetendő belépők és helyi tömegközlekedés díjai:
- Bologna autóbuszjegy: 1,30 €/fő/1 út (75 percig érvényes)

- Belépőjegyek várható összege: 35-45 €/fő


A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére