Mai­Kupon

Pajzsmirigy működési zavar ellenőrzésére szolgáló laborcsomag a Gellért Medical Laborban, Budapesten kedvező áron 26 200 Ft helyett 14 990 Ft-ért!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

A PAJZSMIRIGY MŰKÖDÉSI ZAVARAI, AMIKET TÖBB MILLIÓ EMBER HAGY FIGYELMEN KÍVÜL NAP MINT NAP.

A pajzsmirigy működési zavara rendkívül gyakori. Csak Észak-Amerikában több mint 25 millióra becsülik azok számát, akiknél ez a probléma kimutatható, a betegek fele pedig nem is sejti, hogy nála is fennáll. A pajzsmirigyhez kapcsolódó problémák 90%-át a pajzsmirigy alulműködése teszi ki. De melyek a tünetei?

A pajzsmirigy felelős az anyagcseréért, azért, hogy sejtjeink milyen gyorsan képesek az elfogyasztott ételeket energiává alakítani. Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően a sejtek nem fognak kellő tempóban dolgozni és energiahiány lép fel. A pajzsmirigy alulműködésének számos tünete van.A pajzsmirigy alulműködés 8 jellemző tünete:
Hízás vagy a fogyásra való képtelenség
Hangulatingadozás, idegesség, depresszió
Még 8 óra alvás után is fáradtságérzet
Nem tiszta gondolkodás, gyenge koncentráció, a fókuszálás hiánya
Lecsökkent nemi vágy, szabálytalan menstruációs ciklus, terméketlenség – mind jele a női hormonháztartás kiegyensúlyozatlanságának
Állandó fázás, hideg kezek és lábak
Kiterjedt hajhullás, körmök töredezése, bőr berepedezése
Az autoimmun eredet azt jelenti, hogy a szervezet a saját sejtjei ellen támad és megbetegíti azt.

Az autoimmun pajzsmirigy betegségek közé tartozik: Hashimoto thyreoiditis és a Basedow kór.

Hashimoto thyreoiditis

A Hashimoto thyreoiditis olyan krónikus gyulladás, amelyben az autoimmun (humorális és celluláris) károsító folyamat a pajzsmirigy acinussejtjeit károsítja és pajzsmirigy-alulműködés kialakulását eredményezheti. A betegség a szervspecifikus autoimmun endokrinopátiák típusos formája, amelyben az autoantitestek jelenlétét először bizonyították.


Autoimmun eredetű pajzsmirigy működés és a működését meghatározó paraméterek kapcsolata:

TSH - A thyreoidea stimuláló hormon (TSH), más néven pajzsmirigyserkentő hormon az agyalapi mirigyben termelődik, és a pajzsmirigy hormontermelésére gyakorol serkentő hatást.
ANTI-TPO - A Hashimoto-thyreoditis diagnózist az emelkedett anti-TPO szint igazolja. Az antitestek többszöri kontrollálása értelmetlen, hiszen a betegség folyamata nem állítható meg. Egyszeri kimutatás a Hashimoto-thyreoditis jelenlétére utal.
CINK - A pajzsmirigy optimális működéséhez is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű cinkbevitel, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy a T4-hormon aktív T3 hormonná alakuljon. Ráadásul a cink az agyalapi mirigy működését is befolyásolja.
KORTIZOL - Amikor tartósan fennálló stressz jellemző, a mellékvesék nem képesek megfelelő mennyiségű kortizolt termelni, ezért az lecsökken. Ez kihat minden szervre, ahogy a pajzsmirigyre is.
VÉRKÉP - Kiolvasható belőle gyulladás, vérszegénység, ami kezeletlen pajzsmirigy betegségre jellemző lehet. Alapvizsgálat.
VAS - A vashiány jelentősen ronthatja a pajzsmirigyhormonok szintézisét – előállítását. Azt is fontos tudni, hogy vashiányos vérszegénység esetén a jódpótlás nem a kívánt hatást fejti ki a pajzsmirigyműködésre, míg a megfelelően adagolt vaspótlás a jódpótlás hatékonyságát is jelentős mértékben javítja.
KOLESZERIN - Ma már köztudott, hogy magas koleszterin szint esetén minden esetben pajzsmirigy kivizsgálásra küldjük a beteget. A magas koleszterinszint szintén intő jel lehet. Pajzsmirigy alulműködést jelezhet, ha az értékek rendszeres mozgás, diéta hatására sem csökkennek. Túlműködés mellett alacsony koleszterint szint jelentkezhet. A pajzsmirigybetegségek kezelését a koleszterin szint is meghatározza.
A fentieken kívül számos egyéb vizsgálat áll rendelkezésre,illetve több olyan paramétert ismerünk, amik befolyással vannak a pajzsmirigy működésre.

Amennyiben megfelelően pótolják a Hashimoto thyreoiditis során megállíthatatlanul pusztuló pajzsmirigy hormont, az érintett úgy élheti életét, mintha nem lenne semmilyen betegsége. Az azonban nem mindegy, hogy mikor és hogyan pótoljuk a hiányzó hormont, mert aki nem az előírás szerint alkalmazza gyógyszerét, annál nem hat – márpedig, ahogyan a szakember mondja – a pajzsmirigy hormonra a fejünk búbjától a lábunk ujjáig minden sejtünknek szüksége van.

Hogyan derítsük ki, hogy a pajzsmirigy áll-e a háttérben?

Laboratóriumi tesztek segítségével ellenőrizhetjük a pajzsmirigy működését.

8 dolog, amit megtehetünk a pajzsmirigy jobb működése érdekében:

Gluténmentes és tejmentes étrend: A glutén és a tej fehérjéi gondot okozhatnak az emésztőrendszerben, autoimmun betegségeket okozhatnak, melynek során az immunrendszer megtámadja a pajzsmirigyet. Ez a Hashimoto thyreoiditis
Mellékvesék támogatása: A mellékvesék és a pajzsmirigy együtt dolgoznak, ezért mindkettő számára fontos a megfelelő tápanyagok biztosítása.
Tanuljuk meg kezelni a stresszt – Mindannyiunknak megvan rá a megfelelő módszere, csak meg kell találnunk, hogy melyik az. Jóga, meditálás, futás, illóolajok, masszázs, súlyemelés, gyerekekkel való játszás és így tovább.
Minden éjjel aludjunk 8 órát – Ha lehetséges, mindennap ugyanabban az időben feküdjünk le és keljünk fel. Alakítsuk ki saját alvási rutinunkat.
Szedessük ki fogunkból a higanyos amalgám tömést.
Használjunk természetes fogkrémet – A fluoridról kimutatták, hogy gátolja a jódot a pajzsmirigy hormonhoz való kapcsolódásban, hasznavehetetlenné téve azt. A brómnak és a klórnak hasonló hatásai vannak.
Gyógyítsuk meg a bélrendszert – Egy jól működő emésztőrendszer alapvetően fontos a jó egészséghez.
Keressünk egy jó orvost, aki a tesztek elvégzésével kiderítheti, mi okozza a pajzsmirigy működési rendellenességét.
Itt nem holmi hókuszpók és áltudomány zajlik, levett vérből professzionális vizsgálat útján hiteles, valós eredményt kapsz.

Kérjük, vizsgálatra való érkezés előtt olvasd el a laboratórium szabályzatát, hogy minden fontos kérdéssel tisztában légy: http://www.gellertlabor.hu/labor-tudnivalok#n25

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2020. március 31-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az ajánlat tartalma: pajzsmirigy működési zavar ellenőrzésére szolgáló laborcsomag kedvező áron 26 200 Ft helyett 14 990 Ft-ért

Szakértői vélemény: + 4 500 Ft + 5 munkanap

Az ajánlat felhasználható: 2020. január 7. és március 31. között, előzetes időpont egyeztetés szükséges!

A csomag tartalma:
TSH
FT3
FT4
Anti-TPO
Vérkép
Koleszterin
Cink
Vas

Éhgyomorra kell érkezni. A leletet két részletben kapják meg a páciensek.
Az első részlet 3-4 nap, majd a cink vizsgálat miatt 7-12 munkanap után.
Amennyiben szakértői véleményt kér a páciens, részeredményt nem küldünk.

További 20-30% -os kedvezményes vizsgálatok (Az árak már a kedvezményt tartalmazzák)
Anti tireoglobulin / 3-4 nap - 3850 Ft
Tireoglobulin / 3-4 nap - 3850 Ft
Tiroxin kötő fehérje / 25 nap - 5520 Ft
Szelén / 25 nap - 7990 Ft
D vitamin / 2-3 nap - 3800 Ft
Réz / 10-12 nap - 3900 Ft

Időpontfoglalás szükséges, bejelentkezni kizárólag a http://idopont.gellertlabor.hu/ oldalon lehet.

A vizsgálatot vérből, vérvétellel végzik, melyhez szükséges éhgyomorra való érkezés.

A helyszínre a már KINYOMTATOTT KUPONNAL kell érkezni!

A vizsgálat kapcsán elkészült egyedi leletet e-mail-en küldik meg részedre, a vérvételtől számított 7-12 munkanapon belül.

Az időpont a vizsgálat előtti legkésőbb 3 munkanappal mondható le, vagy módosítható, amennyiben nem kerül időben lemondásra és nem jelensz meg a vizsgálaton, úgy a következő alkalommal 5 000 Ft plusz költség kerül felszámításra, melyet a helyszínen készpénzben kell kifizetned.

A labor kéri a pontos érkezést (sem korábban, sem később a leegyeztetett időpontnál), hogy egymás idejére a legnagyobb tisztelettel legyünk és mindenki elégedett legyen.

Gellért Medical Labor
1114 Budapest Kemenes utca 4. földszint 4.
Tel: 06 1 209 3682
www.gellertlabor.hu

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Gellért Medical Labor
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1114 Budapest, Kemenes utca 4. földszint 4.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére