Mai­Kupon

🚌 Palócország kincsei - fürdőzés a palóc Balatonban. Egynapos buszos kirándulás augusztus 15-én 1 főnek 11.990 Ft helyett 8.490 Ft-ért, most fizetendő 1.080 Ft.

Palócország kincsei fürdőzéssel, buszos kirándulás 1 főnek - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:11 990 FtElőlegben fizetendő:1080 FtTeljes ár:8 490 Ft29% kedvezmény
2020. augusztus 13.-ig
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Emlékeztetőt kérekKüldd el e-mailben Megosztás

Kora reggel indulunk Budapestről. Útközben megismerkedünk a séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével  - a megfelelő védőtávolságot megtartva - séta közben kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket, hasznos információkat.Utunk első állomása a Somoskői vár, melynek látványos, vulkáni csúcsra épült megmaradt falai pár méterre kerültek a trianoni határ mögé. Évtizedekig csak a falu széléről lehetett csodálni a várat, ma már szerencsére a határok átjárhatóságával meglátogathatjuk a várromot és a hegy oldalában, szintén Szlovákiához tartozó geológiai érdekességet, a bazaltorgonákat és a kőtengert. A 16 méter hosszú oszlopos bazaltömlés az orgonasípokhoz hasonló. Az itt látható, sajátosan hajlott forma európai ritkaságnak számít.
Egykor Bécs, Párizs macskaköves utcái készültek a somoskői bazaltorgonából. Bekukkantunk a Petőfi kunyhóba, aki egy éjjelt itt töltött szerény körülmények között, mielőtt átsétált a később róla elnevezett ösvényen a Salgó várába és megírta a Salgó című költeményét.
Somoskőújfalunál megyünk át a határon. A „Hazatért falu” címet kiérdemelt falucska történetét az idegenvezetőnk meséli el. De megtudhatjuk tőle azt is, miért csak két családnév található a somoskői temető fejfáin, ki volt a „megmentő” orvos, aki csodába illő módon szerezte vissza a falut Csehszlovákiától, hogyan történt a nagy vonatrablás, és hogyan kötődik ehhez a vidékhez a két évben megnyert országtorta is.
Tovább visz az utunk a Palócföld legnagyobb vára, Fülek felé. Fülek várromja a város közepén magasodó vulkáni bazaltkúpra épült. A falakról csodás kilátás nyílik a javarészt magyarok lakta kisvárosra és a környező hegyekre. A várat helyi magyarnyelvű vezetővel látogathatjuk meg. A vár alatt a nemrégiben megnyitott légópincében a Trianon utáni időszak elevenedik meg képeken, a másik folyosórészen pedig 2. világháborús emlékeket őriznek. A csodás helyszínek után érdemes megállnunk egy csárdánál a határ előtt a szlovák oldalon, hogy megkóstolhatjuk a palóclevest, a sztrapacskát, vagy a tócsnit.

A csodáknak még e finom ebéddel nincs vége, hiszen vár ránk a „magyar Pompei”. Ez az Európa Diplomás, Világörökség várományos Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, Magyarország 7 zöld csodájának egyike, a határokon átívelő Novohrad-Nógrád Geopark legnépszerűbb látványossága. Láthatunk itt a vulkáni hamu által konzervált ősállat lábnyomokat, cápafogat, 7 millió éves ősfákat és életnagyságban találkozhatunk a tarnóci bestiával és a medvekutyával is.
Ipolytarnócot elhagyva megállunk Tereskén, a Szent László király legendáját freskókon megjelenítő 13. századi templomban. Hasonló Szent László freskókat Ócsán és Vizsolyban is láthatunk, de az itteni freskók a legnagyobbak.
Ennyi érdekesség után jól esik egy kicsit megpihenni a Bánki-tó partján. Ha kedvük támad, megfürödhetnek a tóban vagy körbe lehet sétálni a tavat egy kellemes sétaúton erdők, füzesek árnyékában, de a vacsoránkat is elkölthetjük a helyiek által is kedvelt teraszos vendéglő-büfében. Palócföldről az esti órákban indulunk vissza Budapestre, és a késő esti órákban érkezünk haza.

A részvételi díj tartalmazza:
- autóbuszos utazást,
- magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
- szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:
- ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő,
- Audiós eszköz fülhallgatóval: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő,
A szerződés aláírásával az utazók vállalják audiós eszközök elvesztése vagy súlyos
megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/db kötbér díját.

Külön fizetendő belépődíjak:
- Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: Felnőtt: 600 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
- Fizetendő belépődíjak összege: F kb. 3.500 Ft/fő, GY, D, NY: kb. 2.500 Ft/fő,
- Fakultatív ebéd, Sztapacska: 6 €/fő.
A díjak tartalmazzák az esetleges foglalási és parkolás díjakat valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az idegenvezetőnek €-ban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2020. augusztus 15-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2020. augusztus 15. (szombat),

Most fizetendő 1.080 Ft, a fennmaradó 7.410 Ft-ot az utazást szervező  Pannonia Program- és Utazási Irodának kell fizetni.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával jelentkezni kell 48 órán belül az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon 

- a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
- a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.
 - útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.

Indulás: 

6:30 Blaha Lujza tér (a villamosmegálló előtt buszöböl)
6:45 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar előtti parkoló)
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére