Mai­Kupon

Kategóriák

Prága „kicsit másképp” – Töltődj fel a pünkösdi hosszú hétvégén! 4 nap/2 éj szállás, reggeli, utazás és programok kedvező áron 1 fő részére 27 900 Ft + 30 Euro (helyszínen fizetendő)! Időpont: 2016.05.13-16-ig! Most fizetendő: 4 200 Ft!

Prága „kicsit másképp” a pünkösdi hosszú hétvégén! - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:39 900 FtElőlegben fizetendő:4 200 FtTeljes ár:27 900 Ft30% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Emlékeztetőt kérekKüldd el e-mailben
Megosztás Facebook-onMegosztás Google+-onMegosztás Twitter-en
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Ismerd meg a híres Strahovi Könyvtárat és a prágai legendákat, történeteket, tarts velünk egy igazi cseh vacsira Prága egyik legrégebbi éttermébe a Pünkösdi hosszú hétvégén!
Időpont: 2016.05.13-16-ig (hosszú hétvége)Program:

1. nap (péntek):

Este 23:00-kor elindulunk Budapestről a Hősök teréről. Egyéb felszállóhelyek: Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár. Éjszaka utazás a buszon, rövid pihenőkkel.

2. nap (szombat):

Érkezés a misztikus Prágába a reggeli órákban.

Prágai idegenvezetőnk segítségével első napunkon megismerkedünk a Vencel-térrel, Prága Újvárosának kereskedelmi és kulturális központjával és Prága szívével, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. A Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret.

Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. A templom leglátogatottabb helye az ünnepelt csillagász és asztrológus Tycho de Brahe sírja, aki II. Rudolf híres udvarában tevékenykedett. Megtekintjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal.
Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen.

Látjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet.

Átsétálunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. Csodás látványosságok még a Nemzeti Színház, Rudolfinum, Karolinum, Klementinum, Ferences-templom és a Rendi-színház.
A városnézés után több órás szabad program következik. Szabadidőben, Prágában érdekességként látogatható a középkori kínzóeszközök múzeuma, valamint a szexuális segédeszközök múzeuma.

Késő délután fakultatív közös vacsira és sörözésre indulunk Prága egyik legrégebbi 14. századi old timer étterembe, ahol lesz lehetőség elfogyasztani egy igazi tradícionális 3 fogásos különlegességet és akár leöblíteni egy korsó cseh sörrel.

„A” menü: hagymaleves sajtkrutonnal, vadas knédlivel áfonyaöntettel és sárgabarack torta vanília öntettel
„B” menü: káposzta leves kolbásszal, sült sertésszelet káposztával és knédlivel, palacsinta erdei gyümölccsel
A kedveményes menü ára: kb. 280 CZK (helszínre hozandó)
Aki szeretne a csoportos kedvezményes vacsira-sörözésre jönni, azoknak kérjük a menü igényüket leadni a bejelentkezéskor (aki nem foglal helyet, az sajnos a tapasztalat alapján nem talál szabad ülőhelye, így az étterem nagy forgalma miatt kérjük leadni a vacsora igényt előre)
A helyszínen mindenki egyénileg, külön rendeli a söröket és fizeti.

A vacsi után 3 csillagos szállásunk elfoglalása következik.

Hotel:
A 3 csillagos hotel Prága csendes kerületében található. Elhelyezés 2 ágyas szobákban. A szobákban hajszárítóval és zuhanyzóval ellátott fürdőszoba van.

A hotel egész területén díjmentes Wi-Fi-hozzáférés biztosított. A szobákban síkképernyős TV található.

A Čakovice nagy bevásárlóközpont 2 perces sétával elérhető a szállodától, ahol kedvező áron lehet bevásárolni ajándék sörökből és becherovkából.. A városközpont tömegközlekedéssel 35 perc alatt közelíthető meg.

3.nap (vasárnap):

Közös reggelink elfogyasztása után a várnegyed a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal felfedezésére indulunk prágai idegenvezetőnkkel.
Elsőként a nap folyamán a világ egyik leghíresebb könyvtárát, a több mint 800 éves Strahovi Könyvtárat fogjuk meglátogatni (belépő: kb. 100 CZK). A lenyűgöző könyvtár hatalmas termekben foglal helyet, és mennyezetét barokk freskók díszítik. Itt található „Az emberiség spirituális fejlődése” címet viselő gyönyörűséges remekművű is.

Tovább indulunk a prágai vár megismerésére, melynek kereken 60 épülete van. A Hradzin első virágkorát IV. Károly idején élte. A fejlődés újabb csúcspontját jelentette II. Rudolf, aki számos jelentős tudóst, művészt, alkimistát hívott az udvarába és hatalmas gyűjteményeket hozott létre. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak. Városnézésünk során számos szabadkőműves szimbólumot fedezhetünk fel. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok.

Köztük van a legcsodálatosabb, a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.
A vár külső megtekintése után lehetőség van kicsi és nagy belépőt venni, és az egyes múzeumokat és a híres Arany utcácskát egyénileg megtekinteni. Az Arany utcácska Prága legkisebb utcája. Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint II. Rudolf idejében itt alkimisták éltek, akiknek az volt a feladatuk, hogy rájöjjenek az aranycsinálás titkára.

A városnézés után szintén szabadprogram következik. Majd estefelé, akinek van kedve ellátogatunk egy Absinth Bar és Shop-ba, a „Zöld Tündérhez”.

Az abszint fogyasztása egy igazi rituálé. Az abszint egy erős főzet, fehér üröm ízesítéssel, amit valamikor a 19. és 20. században óriási mennyiségben fogyasztottak Európa szerte.
Az esti órákban buszunkkal visszatérünk szállásunkra, de akinek kedve van maradhat is a belvárosban vagy a szállásról visszatérhet tömegközlekedéssel és belevetheti magát a prágai éjszakai életbe. Prágában található Közép-Európa leghatalmasabb szórakozóhelye, a Karlovy Lazne, ahová érdemes ellátogatni. weboldal: http://www.karlovylazne.cz/index.php?lang=en

4.nap (hétfő):

Túl korán nem kelünk fel ezen a napon, az előző napi esetleges késői fennmaradás miatt, de közös reggelinket elfogyasztva Kutna Hora felé vesszük az irányt. Itt megtekintjük a Csontkápolnát (kb. 100 CZK) és a gigantikus, késő gótikus stílusú Szent Borbála Katedrálist. A Csontkápolnát, akár Dante poklának „előcsarnokaként” is tekinthetjük, melynek elképesztő belső díszítményeit – még kimondani is dermesztő – közel 40 000 emberi csontváz alkotja. Sokkoló, de egyben mégis lenyűgöző látványban lehet része annak, akinek van bátorsága belélegezni ezt a túlvilági atmoszférát.

A kora délutáni órakban hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2016. május 12-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Most fizetendő: 4 200 Ft, a fennmaradó összeget a szolgáltatónak kell kifizetni!

Fontos: Utazás feltétele, hogy a kupon leütése után 3 napon belül a regisztráció céljából vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával az alábbi e-mail címen: laspalmerastravel@gmail.com (Szükséges elküldeni: kupon kódok, utasok nevei, lakcím, kapcsolattartási telefonszám)
A vásárló a kupon leütésével egyidejűleg elfogadja a Las Palmeras Travel utazási szabályait, általános szerződési feltételeit: http://www.laspalmeraskft.com/utazas-szabalyai/

Engedély szám: U-001630

27 900 Ft tartalmazza: teljes útiköltséget autóbusszal, 2 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Prágában
30 Euro (helyszínen fizetendő) tartalmazza: helyi magyarnyelvű idegenvezetést, 2 reggelit, idegenforgalmi adót, áfát
 
Ár nem tartalmazza: A helyszínen fizetendő belépőket, vacsora árát.
Strahovi Könyvtár belépő: kb. 100 CZK
Csontkápolna belpő: kb. 100 CZK
Fakultatív 3 fogásos vacsora: kb. 280 CZK
 
Várnegyed lehet menni egyéb részletes túrára, melyből két féle van. Az idegenvezetés alatt viszont Prága legfőbb látványosságait megtekintjük kívülről. „Nagy túra” belépő: kb. 350 CZK felnőtt/ 250 CZK diák. (Szt. Vítus katedrális tornya és hátsó része, Arany utcácska, Lőportorony a várban, Szt. György bazilika, Régi Királyi Palota),
„Kis túra”: belépő: kb. 175 CZK felnőtt/ 125 CZK diák („Nagy túrához” képest, csak a Galéria/Képtár megtekintése nincs benne!) A vár és a katedrális megtekintése a múzeumok nélkül ingyenes.
 
1 CZK= kb.12 Ft
 
Prágában hasonló árakat találhatunk, mint itthon, az ételek és a minőségi sör viszonylag kedvező áron kapható! Annyi költőpénzt érdemes hozni, amit az itthoni (hétvégi) kirándulások alkalmával elköltenél.
Tömegközlekedési lehetőségek Prágában: weboldal: http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/, "Vonaljegy" kb. 32 CZK (kb. 380-390 Ft)
 
Utasbiztosítás külön köthető: EUB: kb. 500 Ft/nap

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Las Palmeras Tours
Cég
Las Palmeras Tours Kft.
Weboldal
Telefon
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére