Mai­Kupon

🚌 Prágai hosszú hétvége májusban. Buszos 3 napos kirándulás a száztornyú városba, Prágába. Egy főnek szállással, reggelivel 59.990 Ft helyett 34.990 Ft-ért.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

Prága a Cseh-köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „aranyvárosnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Az „arany Prága” név valószínűleg I. Károly cseh király és (IV. Károly néven) német-római császár (1347–78) idejéből származik, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait.
Egy másik elmélet szerint Prágát az alkimisták és az aranycsinálók tevékenységét ösztönző II. Rudolf német-római császár uralkodása alatt nevezték el „aranynak”.Az utazás programja:

1. nap: Indulás reggel 6 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból, utazás Csehországba. Érkezés kora délután Prágába, a szállodába. A szálloda minden szobája saját fürdőszobával rendelkezik, valamint TV-vel felszerelt.
A délután folyamán lehetőség van arra, hogy igény esetén idegenvezetőnk bemutatja az Óváros és a Zsidónegyed főbb nevezetességeit. (Vencel tér, Lőportorony, Reprezentációs Ház, Orloj, Tyn templom, Régiúj Zsinagóga, Zsidótemető). A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő órája, melyen a Nap és a Hold állása, illetve az aktuális csillagjegy látszik. A program után visszautazás a szálláshelyre.

2. nap: Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár (Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guinness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos palotákat, erődítmények, és templomok jöttek itt létre. Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár. Története a 12. századig nyúlik vissza, amikor is megépült egy román stílusú vár. Luxemburg János a vár környékére jobbágyokat telepítette be, és ezzel megkezdődött a Várnegyed bővülése. A várat a 14. században IV. Károly gótikus stílusban újjáépítette. Egy 1541-es pusztító tűzvész után szinte az egész negyedet újjá kellett építeni. A Hradzsin 1598-ban kapta meg a szabad városi rangot, míg 1784 óta az egyesített Prága része. Utolsó nagyobb átépítését a 18. század második felében Mária Terézia rendelte el.) és környéke (Strahov kolostor, Lorettói Szűz Mária templom, Cernín-palota, Schwarzenberg Palota Szent Vitus székesegyház). Közös sétánkat a Károly-hídon zárjuk. 516 méter hosszú, és 10 méter széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk. A 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. 1357 óta ez a város első állandó hídja. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt vagy a Petrín-hegyet.
Érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek. A továbbiakban szabadprogram.

3. nap: Reggeli után indulás hazafelé útközben megállunk Kutna Horán és megtekintjük a Szent Borbála templomot és a Csont kápolnát, a program után folytatjuk utunkat Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.


Az ajánlat tartalma:

- utazás autóbusszal

- szállás 3*-os szállodában/ 2- 3 ágyas szobában

- reggeli

- utaskísérő idegenvezető

- szervezés

Egyéb költségek:

- Belépők (kb. 500,- KČ)

- Biztosítás: 1.350,- Ft

- Fix ülőhely: 2.500,-Ft/fő 

- Vacsora: 7.600,- Ft/fő

- Egyágyas felár: 18.000,- Ft/fő/2 éj


Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2019. május 24-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az  utazás időpontja 2019. május 24-26.

Az kupon megvásárlását követően kérjük, hogy 48 órán belül e-mailben  adják meg a résztvevők nevét, lakcímet és telefonszámot, valamint kuponkódjukat. Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie.

Egyéb költségek:

- Belépők (kb. 500,- KČ)

- Biztosítás: 1.350,- Ft

- Fix ülőhely: 2.500,-Ft/fő 2

- Vacsora: 7.600,- Ft/fő

- Egyágyas felár: 18.000,- Ft/fő/2 éj

Találkozás:         5.30 órától a Blaha Lujza téren

Indulás:            6.00 órakor

Elérhetőség: Neoline Utazási Iroda

weboldal: www.kalandozastravel.hu

email cím: kalandozas@t-online.hu

Telefonszám : 317-1056, 317-1256

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Neoline Utazási Iroda
Cég
Neoline Kereskedelmi és Szállítási Kft.
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp utca 4.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére