Mai­Kupon

Saját készítésű minőségi villányi borlekvár a gasztronómiai ínyencségek rajongóinak 2 x 200 ml kiszerelésben 2900 Ft helyett most csak 1590 Ft!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Borból miért pont lekvár? A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek, Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.Obsitos Ildikó, a termék előállítója jelenleg őstermelői gazdálkodással is foglalkozik a Villányi borvidéken, Ivánbattyánban. A villányi borvidék hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, ahol kiváló minőségű szőlő terem, melyből kiváló minőségű bor készül.

A kistermelő 2012. augusztusától foglalkozik lekvárkészítéssel, melyhez saját termelésű gyümölcseit és a villányi borvidék borait használja fel.

A lekvárokat a PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI ÉS ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI IGAZGATÓSÁG, ÉSZAK-BUDAPESTI KERÜLETI ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI ÉS ÉLELMISZER-ELLENŐRZŐ HIVATALA ( Budapest 1389 Pf. 110. Lehel út 43-47.) által kiadott kistermelői engedéllyel (engedélyszám: 20-1-T043) tiszta, higiénikus környezetben állítja elő.

A termék gasztronómiai különlegesség, melyre az ország számos területén egyre nagyobb az igény. Forgalmazása jelenleg az 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet szerint történik. A fokozódó kereslet miatt, a forgalmazási lehetőségek bővítése érdekében azonban folyamatban van a kistermelői tevékenységből társas vállalkozási formában történő gyártás megszervezése a Fővárosi Állategészségügyi- és Élelmiszer-ellenőrző Állomás munkatársaival történő együttműködés alapján.

A borok kedvező élettani hatásai régóta ismertek, de a túlzott alkoholfogyasztás azonban káros a szervezetnek. Célunk az volt, hogy megőrizve a bor zamatát, egészségre hasznos alkotóelemeit, egy olyan terméket hozzunk létre, mely bárki számára fogyasztható legyen az alkohol káros hatásainak kizárásával.

A borlekvár készítése megőrzi az ősi lekvárkészítési folyamatot azzal a különbséggel, hogy:

  • - az alapanyag nem csak gyümölcs, hanem kiváló minőségű bor,
  • - az alapanyag kizárólag kiváló minőségű villányi bor, a bor zamatával harmonizáló fűszerek felhasználásával,
  • - A bor élettanilag fontos hatóanyagainak megőrzése érdekében kíméletes hőkezeléssel készül.

Készítése:

A bort több órán át megfelelő hőfokon főzzük az alkohol és a folyadék forráspontját figyelembe véve, hogy íze és zamata koncentrálódjon, a felesleges víz elpárologjon. Fűszerezés és zselésítés után pedig melegen üvegekbe szedve meleg helyen hagyjuk folyamatosan kihűlni. Ilyenkor a benne lévő anyagok, ha még esetleg előfordulnak benne olyan csíraképződésre képes anyagok, amik esetleg penészedést vagy romlást idéz, elő azok elpusztulnak. A lekvárok minden esetben originál üvegekbe töltve, új lapkával kerülnek lezárásra.

Nagyon zamatos nagyon színpompás, készítményeket kapunk, felhasználhatjuk akár hideg akár meleg étel készítésénél is. Hidegkonyhában nagyon látványos mártásokat köret-kiegészítőket kaphatunk.

A borlekvár jótékony hatásai

A borlekvár előnye, hogy megőrzi a bor zamatát, több az egészségre hasznos alkotó elemmel rendelkezik, számos felhasználási lehetősége van és fogyasztásával elkerülhetőek a túlzott alkohol fogyasztás káros hatásai.
Mint ahogyan a lekvárok készí­tésénél igyekszünk a nyár kincseit üvegbe zárni, hogy majd télidőn is felidézhessük a napsütéses órákat, ugyanúgy a borlekvár készítésénél igyekszünk a bor jótékony hatásait üvegbe zárni, az alkohol fogyasztásának kizárásával.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2013. június 30-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

1 db rosé borlekvár + 1 db választható mellé az alábbi ízekből: vaníliás-mazsolás vagy vörösboros vagy fehérboros.

A termék átvehető személyesen a 10. kerületben telefonon előre megbeszélt időpontban, ( Obsitos Ildikó - 0630/399-5836) vagy átvehető az ország számos pontján Pickpack pontokon, melynek szállítási költsége 890 Ft/ csomag 0-3 kg-ig.

 

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Villányi Borlekvár
Cég
Contraho Kft.
Weboldal
Telefon
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére