Mai­Kupon

Kategóriák

Segíts, hogy segíthessünk! Egy sajátos nevelésű igényű gyermekekkel foglalkozó óvoda maradt nagyjából zenei eszközök nélkül a 2014/2015-ös tanévre. Garantáltan 100 %-ban megkapja az Intézmény a felajánlásod!

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

LEHETŐSÉGEK A ZENÉVEL

Egy sajátos nevelésű igényű gyermekekkel foglalkozó óvoda maradt nagyjából zenei eszközök nélkül a 2014/2015-ös tanévre. 

A MaiKupon szeretné a támogatását kérni mindazoknak akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy segítséget nyújtsanak a speciális óvoda részére. Támogatást nem kapnak és a Gyermekeknek nincsenek hangszereik ami a speciális fejlesztéshez szükséges. Hozzájárulásodat 100%-ban az Egyesület kapja, melyből lehetőségük nyílna a hangszerek megvásárlására.
                                           LEHETŐSÉGEK A ZENÉVEL

Egy sajátos nevelésű igényű gyermekekkel foglalkozó óvoda maradt nagyjából zenei eszközök nélkül a 2014/2015-ös tanévre.  Eddig a speciális iskola, általános iskola és az óvoda egy épületen belül működött, majd 2014 szeptembere óta ez megváltozott. Az iskola más épületben kapott helyett, a tanítás más helyszínen zajlik, így az eszközök nagy része, amelyek közösek voltak érthető módon nagyon szűkös keretek közé csökkentek. A zenei hangszerek, eszközök pedig még jobban. Az óvodai munkák során megtapasztaltuk, hogy mennyire fontos a gyermekeknél, saját nevelésű igényű gyermekeknél ugyanúgy a zene, ennek öröme, ennek tanulása, ennek hallgatása. A munkánkhoz, hogy továbbra is célratörően folyjék, eszközökre van szükség: ritmushangszerekre, speciális metallofonokra, tubafonokra, akkord citerára, dobokra, ütőkre, csörgőkre. Ehhez szükséges anyagi feltételeket sajnos már önerőből nem tudjuk előteremteni.

A módszer, amellyel dolgozunk: SZÍNESKOTTA–MÓDSZER. Speciális hangszereken tanulnak meg a gyerekek zenélni. A zenélés számukra nagyon fontos . Számos felmérés bizonyította már, hogy a zene milyen fejlesztő hatással van a gyerekekre, így ezzel a módszerrel a sajátos nevelési igényű gyermekeknél is ugyanolyan hatékonysággal működik minden területen a zene fejlesztő hatása. Így a beszédfejlesztésben, artikulációban, hangok megtanulásában, önmagunk kifejezésében, nagy- és finommozgások fejlesztésében, koncentráció és figyelem fejlesztésben, memória fejlesztésében segíthetjük a többi pedagógus munkáját zenélés közben. Ehhez azonban eszközökre lenne szükségünk.

Kodály Zoltánt idézve:

„Legyen a zene mindenkié!”.

Akkor lehet a gyerekeké a zene, ha vannak eszközeink , amelyekkel megmutathatjuk a zene örömét, kifejező képességét, sokszínűségét, felszabadító képességét. 

Az eszközöket ehhez az örömhöz viszont nem tudjuk előteremteni, az ehhez szükséges összegre egyre nagyobb módon szükségünk lenne, hogy a gyerekek elé tudjuk rakni a hangszereket.

"A zene mindenkié" Egyesület

Bankszámlaszám: 12001008-00229921-00100008 

Levelezési cím: 
"A zene mindenkié" Egyesület
Erdõs Katalin elnök 
2000 Szentendre, Deli Antal utca 36/1.

Az ajánlat feltételei

"A zene mindenkié" Egyesület

Bankszámlaszám: 12001008-00229921-00100008 

Levelezési cím: 
"A zene mindenkié" Egyesület
Erdõs Katalin elnök 
2000 Szentendre, Deli Antal utca 36/1.Szolgáltató
"A zene mindenkié" Egyesület
Telefon
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére