Mai­Kupon

🚌 Tulipánvirágzás és tulipánszüret Kőröshegyen. Tavaszi egynapos buszos kirándulás 1 főnek a Balatonhoz tulipánvirágzás idején kedvezményesen 18.900 Ft-ért. Most fizetendő 2.400 Ft!

Tulipánszüret Kőröshegyen! Egynapos buszos kirándulás 1 főnek! - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:19 500 FtElőlegben fizetendő:2 400 FtTeljes ár:18 900 Ft3% kedvezmény
2023. április 4.-ig
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Emlékeztetőt kérekKüldd el e-mailben Megosztás

Ezúttal hazánk egy kimagaslóan értékes vizes élőhelyének, a Kis-Balatonnak és környékének felfedezésére invitáljuk Vendégeinket. Egész napos természetközeli programunk során felkeressük a kápolnapusztai bivalyrezervátumot, sétálunk a Kányavári-szigeten, helyi szakvezetéssel fedezzük fel a Matula kunyhójáról és gazdag vizes élővilágáról neves Diás-szigetet. Kis-Balaton környéki látnivalók mellett Szántódpusztán szakvezetéssel ismerhetjük meg a 19. századi eleji-közepéről fennmaradt majorság építészeti és kulturális értékeit ismerhetjük meg és többszázezernyi virágzó tulipánnal büszkélkedő kőröshegyi gazdaságban töltődünk testben és lélekben.AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Tulipánvirágzás, tulipánszedés és fotózás az ország egyik leglátványosabb tulipánföldjén, Kőröshegyen
 • Szántódpusztai építészeti nívódíjat és Európa Nostra díjat nyert 19.század eleji-közepi majorság megismerése
 • Ismerkedés a Kis-Balaton termetes, de jólelkű lakójával, a vizibivalyokkal a Kapolnapusztai Bivalyrezervátumban
 • Séta a Kis-Balaton védett területére a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársának szakvezetésével
 • Séta az ikonikus háromíves fahíddal rendelkező Kányavári-szigeten

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően azonnal a kőröshegyi tulipán virágzás színhelyér utazunk, mely a Balaton déli oldalán, a tó partjától 3 km-re található. Innen csodálatos a panoráma a tóra és a Tihanyi-félszigetre. Idén több mint félmillió tulipánhagymát ültettek el a gazdaságban, melyek áprilisban virágoznak folyamatosan. Felejthetetlen a több színben pompázó tulipánok sokasága. Lehetőség lesz magunk által szedni a virágokból, de akik csak a látvány miatt érkeznek, azok is kellemesen tölthetik el itt idejüket. A leszedett virágokat fajtánkénteltérő szálankénti áron lehet majd vásárolni. A virágok tépkedése káros, ezért érdemes metszőollót magunkkal hozni, de a helyszínen is kölcsönözhető 500 Ft letéti díj ellenében. A metszés folyamatáról pedig az ott dolgozóktól tájékoztatást is kaphatunk. A leszedett tulipánokhoz kötözőszalagot is adnak ajándékba, aminek segítségével azonnal csokorba is köthetjük a virágokat! A helyszínen palántavásár is van, és helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek, de kávé és egyéb frissítők is kaphatóak.

Következő állomásunk a közeli Szántódpusztán Idegenforgalmi és Kulturális Központ lesz. A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy 150-200 évvel ezelőtti birtok (majorság) tipikus képét. Itt található a Dél-Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be. A majorság 1986-ban építészeti nívódíjat, 1994-ben Európa Nostra díjat nyert. A majorság kastélya a puszta egyik legrégibb épülete. A tihanyi apátság jószágkormányzójának és gazdatisztjeinek lakása volt. Már a 18. század elején állt. A pincében járva a hatalmas hordók között szinte elvész az ember. A szépen ívelő téglakupolák, gondosan falazott boltozatok még a nem szakértő látogató számára is a szép építészeti alkotás látványát nyújtják. Közös sétát tehetünk a majorságban, mely csak csoportunk számára lesz nyitva ezen a napon. Délelőtt itt termelői piacot is tartanak, házi füstöltáru, parasztkenyér, méz, fűszerek, sült kolbász, tájjellegű borok, tea és minden más, ami hangulatosabbá teszi a vásári hangulatot.

Kirándulásunk következő állomása:

Ezt követően a Kis-Balatonhoz utazunk. Ez a Zala folyó torkolatvidékét jelentő közel 150 négyzetkilométeres mocsaras terület kimagaslóan értékes vizes élőhelyet jelent, ahol országunk egyik leggazdagabb madárvilága látható. Nem véletlen, hogy a Kis-Balaton 1951 óta nemzeti szinten védett terület, 1979 óta pedig a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek egyezménye (Ramsari Egyezmény) által jegyzett terület. Jelentőségét fokozza, hogy az itteni madárvilág védelmére állították szolgálatba a világ első fizetett természetvédelmi dolgozóját 1922-ben, az itteni madarak védelmével megbízott kócsagőrt. A Kis-Balaton természeti gazdagsága még Fekete István írónkat is megihlette, aki Tüskevár c. regényének helyszínéül épp ezt a páratlan világot választotta

Itteni első állomásunk a hazánkban őshonosnak számító vízibivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszó Kápolnapusztai Bivalyrezervátum. Itt található a magyarországi vízibivaly legnépesebb populációja. A rezervátum látogatása során amellett, hogy találkozhatunk és részletesen megismerkedhetünk ezeknek a termetes, teherbíró, néha konok, dagonyázni roppant mód szerető, hatalmas lélekkel bíró állatokkal, megtekinthetjük a hagyományos bivalytartás eszközeit is. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatókat, amellyel ha szerencsénk van a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatjuk.

Továbbutazva a Kis-Balaton Látogatóközpont felé vesszük az irányt. Mivel a Kis-Balaton legtöbb része fokozottan védett terület, ezért csoportunkkal a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársainak kíséretében innen a Látogatóközponttól indulva helyi szakvezetéssel fedezzük fel annak legérdekesebb részét, a Diás-szigetet. Szakvezetőnk segítségével megismerhetjük itteni élővilág képviselőit (fásszárú, lágyszárú, szárnyas, tollas, puhatestű...), a Zala folyót, a nádast, valamint a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. Felkeressük a Fekete István Emlékszobát és a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhót. 

Ezt követően a Kányavári-sziget bejáratához megyünk. Ez a sziget a Kis-Balaton egyetlen olyan területe, mely szabadon látogatható. Az ikonikus hármas boltozatú hídon át gyalog érhetjük el a szigeten haladó Búbos Vöcsök tanösvényt. A szigeten sétálva szabadon fedezhetjük fel az itteni vízi élővilágot. Ebben segítségünkre lehet a sziget közepén fából épült madármegfigyelőhely. A szigeten szúnyog szinte mindig előfordul, ezért érdemes megfelelő védelemről gondoskodnunk.

Élményekkel gazdagodva kora este indulunk haza és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. 

Az utazás időpontja:

Indulás: 2023. április 15., 22., szombat

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 6:20 Nyugati pályaudvar (pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:30 Batthyány tér (Vásárcsarnok előtti buszmegálló)

 Kérjük, hogy 10 perccel az indulási időpont előtt érkezzetek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
 • Sóstói pihenő, M7 autópálya, MOL benzinkút 94 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: a késő esti órákban, 21 körül.

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak: 

 • ügyfél regisztrációs díj: 3.000 Ft/fő, amely az utazási irodának előre fizetendő.

Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2023. április 15-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az ajánlat tartalma: Tulipánvirágzás és tulipánszüret Kőröshegyen. Tavaszi egynapos buszos kirándulás 1 főnek a Balatonhoz tulipánvirágzás idején!

Most fizetendő: 2.400 Ft, a fennmaradó 16.500 Ft-ot  a szolgáltatónak kell kifizetni.

Foglalás: A kupon megvásárlását követő 48 órán belül váltható be a Pannonia Travel utazási iroda info@pannoniatravel.hu e-mail címére elküldve az utazók személyi igazolványban szereplő nevét, kuponkódot, a kiválasztott felszállási helyet, telefonszámot és a szerződő fél lakcímét. Több kupon vásárlása esetén minden utas nevét és kuponkódját szükséges megadni, továbbá utazási szerződés megkötésére is szükség van a foglalás véglegesítéséhez. A kupon megvásárlása nem egyenértékű a foglalással és utazási szerződéssel.

Az utazás időpontja:

Indulás: 2023. április 15., 22., szombat

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 6:20 Nyugati pályaudvar (pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:30 Batthyány tér (Vásárcsarnok előtti buszmegálló)

 Kérjük, hogy 10 perccel az indulási időpont előtt érkezzetek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
 • Sóstói pihenő, M7 autópálya, MOL benzinkút 94 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: a késő esti órákban, 21 körül.

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő díjak: 

 • ügyfél regisztrációs díj: 3.000 Ft/fő, amely az utazási irodának előre fizetendő.

Választhatóan külön fizetendő díjak: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 80 év alatt 450 Ft/fő, 80 év felett 1.575 Ft/fő
 • Kőröshegyi tulipánföld látogatás és tulipánszedés: Látógatójegy díja szervezés alatt,
 • Szántódpuszta, Idegenforgalmi és Kulturális Központ szakvezetéssel: F: 1.500 Ft/fő, Ny, D: 1.000 Ft/fő,
 • Bivalyrezervátum belépő: 1.200 Ft/fő, Ny, D: 1.000 Ft/fő, Gy: 700 Ft/fő,
 • Kányavári-sziget: 500 Ft/fő,
 • Látogatás a Diás-szigetre és Matula kunyhójához szakvezetéssel:F: 2.000 Ft/fő, Ny, D: 1.700 Ft/fő, Gy: 1.500 Ft/fő.

A belépődíjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére