Mai­Kupon

Wellness, szállás, fakultatív borkóstoló és lovas bemutató: Európa egyik legszebb barokk főterén, a Wellness Hotel Kalocsában bőséges svédasztalos reggelivel:
4 nap / 3 éjszaka / 2 fő + reggeli + wellness szolgáltatások: 66 000 Ft helyett 26 990 Ft -ér

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!A Wellness Hotel Kalocsa, Európa egyik legszebb barokk főterén, a Szentháromság téren áll 1750 óta. A műemlékvédelem alatt álló épület korábban egyházi tulajdon volt, eredeti pompáját megőrizve legutóbbi felújítását követően 2005-ben nyitotta meg kapuit. Az Érseki Palotával és a Főszékesegyház épületével karöltve patinás barokk épületegyüttest alkot.


A kupon tartalmaz: 4 nap / 3 éjszakára szállást  2 fő részére  + bőséges svédasztalos vagy magyaros villás reggelit: + wellness szolgáltatások,fittnessterem.A KÖVETKEZŐ WELLNESS szolgáltatásokat tartalmazza a kupon:

  • wellness sziget használata: élménymedence, bel -és kültéri jakuzzi, merülőmedence,
  • finn és soft szauna
  • gőzfürdő
  • relax padok
  • pihenőszoba
  • részvétel a szertartásos szauna szeánszokon- különböző felöntésekkel és különböző szauna krémek használatával, mely a bőrnek kellemes tapintást, selymességet biztosít. Pl: vilmoskörte. fahéjas, alma, levendula, mentolos eper, narancs, zöldalma, jeges méz,rózsaolaj, kamilla, akácfa virág,stb.. 
  • fittnessterem, cardiógépek használata
  • fürdőköpeny

 

Vízmidóknak: 

A közelben thermál vizes és úszó medencés fürdő található. 

Kalocsa ezeréves város, érseki székhely, a magyar népművészet kiemelkedő helyszíne.A Wellness Hotel Kalocsa, Európa egyik legszebb barokk főterén, a Szentháromság téren áll 1750 óta. A műemlékvédelem alatt álló épület korábban egyházi tulajdon volt, eredeti pompáját megőrizve legutóbbi felújítását követően 2005-ben nyitotta meg kapuit. Az Érseki Palotával és a Főszékesegyház épületével karöltve patinás barokk épületegyüttest alkot. 

Fakultatív programlehetőségek:

Hűsítő programok:

Porcelánfestő Manufaktúra látogatás:...a Kalocsai Porcelán Manufaktúra gazdagon díszített,
kézzel festett porcelán termékei és étkészletei iránt.Porcelán készletek széles választékát ajánljuk Önnek,

amelyek nemcsak életünk jeles napjait varázsolják ünnepivé, hanem mindennapi használatra is kiválóan alkalmasak. Kalocsa múltjában és jelenében meghatározó szerepet játszik a porcelán és a népművészet.
Kalocsai Porcelán Manufaktúra 1971-es alapítása óta arra törekszünk, hogy magas színvonalon ötvözzük Kalocsa és környéke több száz éves, világhírű népművészetének legnemesebb hagyományait a porcelánfestés művészetével.

 

Természet imádóknak:
Pusztaprogram Bakodpusztán: A nagyvárosok lüktető életéhez szokott ember talán nem is sejti, karnyújtásnyira vannak csupán a természet elérhető szépségei: a széltől hajladozó ártéri erdők és vadvizek csodálatos flórája és faunája, a paraszti élet immár elfeledett relikviái és háziállatai, amelyek mára szinte az egész világon a múlt iránt érdeklődő ember érdeklődésének előterébe kerültek. A kétszáz hektáros területen olyan ritka állatfajtákkal találkozhatnak, mint a honfoglalás kora óta ismert magyar szürke marha, mangalica konda, ciframénes, vagy éppen a gyermekek kedvencei, a szemtelenül "követelőző" szamárcsikók. Üdvözlésként hagymás paprikás zsíroskenyérrel, borral kínálják a résztvevőket, akik a lovasbemutató során bepillantást nyerhetnek ember és ló évezredes, titokzatos kapcsolatába. A csikósok és lovak csodálatos összhangja, a négyesfogat-hajtás eleganciája, a pusztaötös lélegzetelállító látványa emlékezetes élményt jelent. A "szép juhászné" pálinkával, pogácsával kínálja a vendégeket, közben tárogató zenéje szól, mely messze elhallatszik a pusztába. Itt zajlik a program leglátványosabb része a méneshajtás. A kocsikázást istállólátogatás zárja, ahol a vendégek megsimogathatják az új jövevényeket, a kiscsikókat.

Kocsikázás: Különleges élmény vendégeinknek a pusztai kocsikázás, melynek során megismerkedhetnek a kunsági puszta és a Sárköz sajátos hangulatával, a nehéz paraszti munkával.

Lovaglás: kétszáz hektáros területen a látogatók változatos és pergő ritmusú bemutató során bepillantást nyerhetnek ember és ló évezredes, titokzatos kapcsolatába. A csikósok és lovak csodálatos összhangja, a négyesfogat-hajtás eleganciája, a pusztaötös lélegzetelállító látványa emlékezetes élményt jelent. Próbát tehetnek lovaglásból és a fogathajtás tudományából a vendégek is.

Borkedvelőknek:

Hajósi borkóstoló: Hepp- bórház: A pince története az 1720-as évekbe nyúlik vissza és több mint 30 méter hosszan, egyenletes lejtéssel nyúlik boltíves téglaberakással, majd az utolsó métereken puszta löszfallal a mélybe. A 2,5 méter széles és az 1m 80 cm körüli magasságú pince-folyósó felett 7-8 méter sűrű, stabilan összeálló löszfal biztosítja a 12-15 °C fok közötti állandó és a bornak ideális hőmérsékletet télen, nyáron 80%-os páratartalom mellett. Az enyhe ívű folyosó oldalában támaszkodva katonás rendben, fajtánként, évjáratonként válogatva sorakoznak a palack halmok és a különböző méretű fahordók.

A Hepp Borházban a borkóstolást a tulajdonos pincemester maga vezényli a hagyományos borkóstolási szabályokat követve, az igényszerinti borfajták bemutatásával.

A borkóstolás a pincében hordóból, lopó üvegen keresztüli kínálással történik.

A borkóstolás 200 Ft/pohár (1 dl) ára a visszakóstolást is tartalmazza.

A kóstolás sorrendje: fehérbor, rosébor, majd vörösbor és ezen belül a savasabb boroktól, az édesebb, testesebb borok felé halad a borbemutató.

Szekszárdi borkostoló: Szívesen látjuk mindazokat, akik szeretnek pihenni, jó borokat inni, s a régi ízekre alapozott vendéglátást igénylik.

Évszázados családi hagyományokra épül a mai Fritz Pincészet. Tipikus családi vállalkozás ez, 11 hektár szőlőterülettel, éves 50 - 60.000 palacknyi kiváló minőségű borrokal. Nem csak a borok kiválóak, de a borbemutatóhellyel, amely egy földalatti kupola, valójában a bor szentélyének, katedrálisának nevezhető.

Zene kedvelőknek: 

Orgonakoncert a Kalocsai Főszékesegyházban: A város felé közeledő látogató figyelmét már messziről felkeltik az 1000 éves érsekség Főszékesegyházának égbetörő tornyai. Kalocsa államalapításunk óta érseki székhely, a magyar katolikus egyház jelentős központja. 1002-ben Szent István alapította az érsekséget, de előtte is működtek térítőpapok a környéken. A ma látható székesegyház a negyedik ezen a helyen, a hazai egyházi építészet egyik kiemelkedő példánya. Első érseke Boldog Asztrik volt, aki pécsváradi apátként a koronát II. Szilveszter pápától István királynak hozta.

A szentéllyel átellenben, a bejárat felett húzódik a hatalmas, méltóságteljes méretű orgona, mely 3 manuálos, pedálsoros, 64 regiszteres és 4668 sípja van. A templom felszentelésekor a leckeoldalon lévő oratóriumba készült egy 6 változatú orgona, melyet 1774-ben 28 változatúra építettek át. 1876-ban Haynald érsek a pécsi Angster cégtől rendelte meg a 3 manuálos, 45 regiszteres orgonát a bejárat feletti kórusra. Ennek cin sípjait az I. világháborúban elvitték. 1923-ban Angster József pécsi orgonaépítő 3 manuálos, 50 regiszteres, 3560 sípos orgonát tervezett a templomnak, ezt 1985-ben alakították át és bővítették. A kórust három boltíves árkád tartja, a középső kosáríves, a két szélső félköríves. A kórus középső tartóívén olvashatjuk latinul: "Uram, szeretem a te házad ékességét".

Kultúrális programok:

Érseki Palota, Érseki Kincstár, Paprika Múzeum: A belváros szívében, a Szentháromság tér 18. századi épületei ma is őrzik a hely történelmi hangulatát, s az ezer éves múlt fennmaradt emlékei megtekinthetők ezekben az épületekben és az ott működő intézményekben. A Kalocsai Főegyházmegyei Gyűjtemények három helyszínen fogadják a látogatókat:

Az Érseki Palota épületében (Szentháromság tér 1.) található a Főszékesegyházi Könyvtár, mely páratlanul gazdag kódexekben és a könyvkiadás első évtizedeiből származó ősnyomtatványokban. Legfontosabb látványossága Patachich Ádám érsek (1776-1784) nagy körültekintéssel és művészi ízléssel berendezett barokk olvasóterme, mely - köszönhetően a kötetek egységes, időtálló aranyozott bőr kötésének - ma is eredeti fényében ragyog. Ebben a gyönyörű enteriőrben kapott helyet a Könyvtár könyvtörténeti kiállítása is.

A tér túloldalán, a Főszékesegyház szomszédságában található az Érseki Kincstár, melynek Katona István (1732-1811) történetíró-kanonok háza ad otthont (Hunyadi u. 2.). A Kincstár állandó kiállítása igen változatos tárgyanyaggal mutatja be az ezer éves kalocsai érsekség történetét (faragott kövek, középkori főpapi sírlelet, ötvöstárgyak, liturgikus ruhák és eszközök, kéziratok, oklevelek, berendezési tárgyak, faszobrok, festmények, üvegablakok, porcelánok stb.). A házban megtekinthetők a kalocsai születésű, de 1956 után évtizedeken át Rómában élő és alkotó Prokop Péter (1919-2003) pap-festőművész munkái is.

A Szentháromság tér közelében található a Paprika Múzeum, mely ugyancsak egy régi kanonokházban, az ún. Szent István házban (Szent István út 6.) kapott helyet. A ház padlásterében berendezett kiállítás ismerteti a magyar fűszerpaprika-termesztés történetét, valamint bemutatja a munkafolyamatok során használt legfontosabb eszközöket. A látogatás élményét fokozza a gerendákra akasztott több ezer paprika fűzér látványa és illata.

Visky Károly Múzeum: A kalocsai Viski Károly Múzeum tíz féle gyűjteményt őríz. A múzeum egyik legértékesebb része a Kalocsai Ásványgyűjtemény, melyet az Ásványok és az élet c. kiállítás mutat be. Ugyancsak a jezsuiták gimnáziumából került a Viski Károly Múzeum tulajdonába a Kalocsai Éremgyűjtemény is.

A néprajzi gyűjtemény legértékesebb és legérdekesebb része a textilgyűjtemény, mely a 19. század közepétől napjainkig mutatja be a kalocsai népművészet és népviselet különböző korszakainak emlékeit.

Schöffer Múzeum: Az 1912-ben Kalocsán született, és 1992-ben Párizsban elhunyt Schöffer Miklós a kibernetikus szobrászat egyik úttörője és jeles képviselője. 1979-ben teljes életművét bemutató anyagot adományozott szülővárosának, melyet múzeumnak átalakított hajdani lakóházában állított ki a város. Térdinamikai és kibernetikusan vezérelt állandó alkotásai mellett évente 2-3 időszaki kiállítást is rendeznek kortárs művészek anyagaiból, s emellet minden 2. évben Schöffer Szemináriumokat tartanak, ahol nemzetközi művészek, írók, zenészek vesznek részt.


Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2012. szeptember 30-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Bejelentkezés szükségesTelefon: +36/30/653-1443

Tel./Fax:+36/78/469-000

A kupon vasárnaptól péntekig váltható be, kivéve a szombat, ill. kivéve a kiemelt és állami ünnepek.

Bővebben: www.hotelkalocsa.hu

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Szolgáltató
Hotel Kalocsa
Cég
Dimmobilien Kft
Weboldal
Telefon
Szolgáltatás helye
6300 Kalocsa, Szentháromság tér 4.
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére