Mai­Kupon

🚌 Szerezz életre szóló élményt a Busók földjén! Egynapos buszos kirándulás Mohácsra a látványos busójárás idején 2020.02.23-án 1 főnek 8.990 Ft helyett 7.490 Ft. Most fizetendő 950 Ft.

Mohácsi busójárás busszal 1 főnek - Mai utazás Belföld és Külföld kupon
Eredeti ár:8 990 FtElőlegben fizetendő:950 FtTeljes ár:7 490 Ft17% kedvezmény
Lejárt!
Vásárlás előtt feltétlenül olvasd el az akció feltételeit!
Kattints ide az olvasáshoz!
Megosztás
Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszaknak elmaradhatatlan részei a télűző jelmezes, maszkos felvonulások. Ezek közül hazánkban legismertebb busójárás, egy tavaszváró, téltemető népszokás, amelyet a Mohácson és környékén élő, többségükben római katolikus délszlávok, a sokácok farsangi alakoskodása. A mohácsi busójárás első magyarországi elemként 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján és 2012 óta pedig hungarikumnak is számít. Tartson velünk, köszöntsük együtt a tavaszt, vegyünk részt a mohácsiak egyedülálló, téltemető ünnepén!

 Az akciós utazás programja:

Reggeli indulásunkat követően Pakson állunk meg elsőként, a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templomnál, mely karcsú, tűhegyes csúcsban végződő tetőzetével, ívelt kapubejáratával, egyéni stílusával a 20. századi organikus építészet kiemelkedő alkotása. Az alkotó az ősi szimbólum, a magyar forma-, és hitvilág jelképeit ötvözte a keresztény hagyományokkal.
Következő megállónk a Mohács melletti Sátorhely lesz. A magyar történelem egyik legnagyobb katasztrófája, az 1526-os mohácsi csata emlékére létrehozott nemzeti emlékhely kötelező zarándokhely minden magyar számára. A kis település melletti mezőn mintegy 15 000 magyar katona holtteste nyugszik. Az emlékhely a csata 450 éves évfordulóján nyitotta meg kapuit, 2012 óta pedig hivatalosan a Nemzeti Emlékhely rangot viseli. A fogadóépület alsó szintjén a csatával kapcsolatos bemutató tekinthető meg. A látogató mintha egy régészeti ásatáson venne részt, úgy láthatja a földben rejlő kincseket, fegyvermaradványokat. A legkorszerűbb, interaktív módszerek alkalmazásával ismerhető meg a csatához vezető folyamat, a csata lefolyása és a csatát követő tragikus események sora.

A nap további részét Mohácson töltjük. A Busóudvarban megtekinthetjük a busó hagyomány legfontosabb kellékeit interaktív kiállítással és látványműhelyekkel. Itt külön Hungarikum negyed és folyamatos színpadi programok várják az érdeklődőket. Végül mindenki kedve szerint vehet részt a farsangolásban, fesztiváli hangulatban.
A busójárás délután 14:00 órakor a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Busócsoportok, néptánccsoportok, tamburások szórakoztatják a látogatókat. Szürkületkor a felvonulók visszatérnek a főtérre és a meggyújtott óriási máglya  körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a mohácsi Farsangvasárnap. A máglyagyújtást követően indulunk haza.

          

Az utazás tartalma:

- az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,

- a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,

- a szervezés díját.

Kötelezően külön fizetendő:

- ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, amely az utazási irodában fizetendő.

Külön fizetendő belépődíj:

- Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 18-79 év: 400 Ft/fő, 18 év alatt 200 Ft/fő

- Szentlélek templom vezetéssel: 400 Ft/fő
- Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely: 1.300 Ft/fő, D/Ny/Pedagógus: 1.000 Ft/fő (igazolvánnyal!)
- Busó udvar: 1.000 Ft/fő, GY (18 éves korig)/NY: 600 Ft/fő
A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.


Az ajánlat feltételei

A kupon beváltható 2020. február 23-ig!

A kuponodat sikeres fizetés után a megadott e-mail címre küldjük!

Az utazás időpontja 2020. február 23. (vasárnap)

Most fizetendő 950 Ft, a fennmaradó 6.540 Ft-ot a Pannonia Program- és Utazási Irodában kell.

Az akciós kupon megvásárlása után a kuponkód bediktálásával  48 órán belül be kell jelentkezni az utazást szervező Pannonia Program- és Utazási Iroda-nál az info@pannoniatravel.hu e-mailcímen, vagy a 30/592-6107 telefonszámon hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra között, vagy személyesen 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. "E" épület, 1. em. (Flórián Udvar)

Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.

Indulás:
6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)
Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:
- Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
- Keresztúri Pihenőhely, M6 autópálya, MOL benzinkút, 31 km
- Újvárosi Pihenőhely, M6 autópálya, OMV benzinkút, 71 km

Érkezés haza: az esti órákban, 22 óra körül

A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható, csak a fenti ajánlatra érvényes.

Add meg e-mail címedet is és visszajelzést küldünk Neked, ha megismételjük az akciót vagy más, hasonló ajánlatunk van!
Rendezés:
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>>
vissza az előző oldalra vissza a főoldalra az oldal tetejére